Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (129)

plakát

Gran Torino (2008) 

Příběh jednoho staříka, který nesnáší všechny ve svém okolí. Příběh jednoho naleštěného Fordu z dvaasedmdesátého. Příběh jedné velké bezmoci a jednom rákosníkovi bez koulí. Ať je to, co je to, tenhle příběh mě sejmul! Zdeptal mě takovým způsobem, jakým to umí jedině pan Režisér Clint Eastwood. Celý tenhle film je prostě MAJSTRŠTYK, ale závěr? Pro závěr a titulky (s písničkou, u které jen mlčky zírám s otevřenou pusou a všechno rozdýchávám) nemám slovní vyjádření, to je prostě něco, co jsem u ničeho neviděl, necítil a asi se to jen těžko změní...

plakát

Vzpomínky (2006) 

"You can be wrong a million times. You only gotta be right once." Po první projekci nastalo ohromení. Druhé, třetí a čtvrté ovšem přineslo postupně dost drobností, které filmu škodí na kráse. Ať už je to střelba přes nerozbité zavřené okénko u auta nebo různé trhliny a nedostatky v ději (jak se na konci dostala Claire na loď, když už odplula?, atd.). Nicméně atmosféra se nese na velice příjemné hladině a pohrávání s časem mě prostě baví.

plakát

Kill Bill 2 (2004) 

Tarantinovské geniální dialogy povyšují Vol. 2 o jednu hvězdu nad Vol. 1. Ale místo trojky by si mohl Quentin střihnout nějakou jinou bombu...

plakát

Kill Bill (2003) 

Legendární hudební podkres a pár výborných scének, celkový dojem ale nijak úchvatný není.

plakát

Vyjednavač (1998) 

Koncert jménem Jackson - Spacey. Nic víc, ale né že by to bylo málo.

plakát

Země bez zákona (2012) 

Brečel bych nad brutálně promrhaným potenciálem... Natočeno stereotypně, bez napětí.

plakát

Zelená zóna (2010) 

O "čtvrtého Jasona Bourna" se opravdu nejedná ani zdaleka, ale perfektně fungující dvojice Greengrass - Damon vytěžila i z tohoto scénáře maximum.

plakát

Kapitán Phillips (2013) 

Fantazie! Greengrass si u mě vykompenzoval United 93 v tom největším stylu. Jeho rukopis je ve filmu vidět a cítit každou minutou. Neuvěřitelná kadence akce - akce - akce - akce - akce - akce, tak jak to prostě dokáže jenom on. Žádné odpoutání od hlavní dějové linie v podobě záběrů na rodinu, atp. Divák si nevydechne. A při tom všem napětí... byl jsem v tranzu! A Hanks? Hanks exceluje, Hanks si jde pro Oscara.

plakát

Krvavý diamant (2006) 

Atmosféra občanské války v Sierra Leona kompenzovaná obrázky krásné africké přírody a podkreslená tématickou hudbou snese tu nejpřísnější kritiku. K tomu přidejme děj, který má spád, myšlenku nesoucí poselství a výborně hrající hlavní aktéry. Dostaneme směsici různých faktorů, které nám během 143 minut připraví takovou filmovou parádu.... No, nemůžu se dočkat dalších projekcí.