Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Drama
  • Komedie
  • Thriller

Recenze (4 244)

plakát

Stay (2017) 

Ženský kult a pěkně udělaný démon. Erotické, vtipné a lehce zvrácené. S docela nečekaným vývojem děje. Slušné. 6/10.

plakát

Zlej kluk #2 (2014) 

Tohle je fakt absurdní šílený masakr!! :D   Hlavní hrdina je tam celý film od krve a se sekáčkem zapíchlý v noze!   Je to vtipné, brutální ( kyselina!!) a docela zajímavě vymyšlené. Bavil jsem se. 8/10.

plakát

Vzpomínky Fredricka Fitzella (2020) 

Divný a zvláštní film. Celé je to příliš překombinované, že jsem se místy ztrácel v tom, co je realita-sen.  Podáno nepřehledně a nezáživně a hlavně mě ani nebavilo nad tím přemýšlet, bylo mi to celkem ukradené. Natočeno a zahráno to není špatně, takže o vyloženě propadák se nejspíš nejedná a své fanoušky si film nejspíš najde. Kdo rád mysteriózní filmy alá Butterfly Effect si možná příjde na své. Mě to bohužel minulo. 4/10.

plakát

State Zero (2015) 

Výborné Švédské Postapo s tzv "Freaks", kteří vypadají skvěle. Technicky dokonalé, atmosféra hutná, má to krásný filmový look a chci okamžitě celovečerák. Takhle by to šlo! 8/10.

plakát

Hladový Joe (2020) 

Překvapivě slušná záležitost. Možná o něco delší než má být, ale rozhodně zaujme. Přiběh o chlapci, který trpí jakousi poruchou a nemůže přestat jíst, vlastně jí vše, co mu příjde pod ruku a ke konci to trochu víc eskaluje. Mrazivé, podivné a lehce creepy a vlastně i dosti originální. 7/10.

plakát

Sweet Tooth: Chlapec s parožím - Ven z lesů (2021) (epizoda) 

Po prvním díle mám jasno, tohle není nic pro mě. Člověk se těší na další Postapo s poměrně zajímavým nápadem hybridů a dostane drama s fantasy prvky bez Fantazie ? ! Ten rodinný- dětský nádech se zde vůbec nehodí. Kéž by hybridi vyrostli a mohl začít pořádný lov, tohle se bude držet hodně stranou snad všeho.  Natočeno celkem hezky, ale to každý seriál od NF. Pro rodiny s dětma budiž, ale já tohle vynechám. 5/10.

plakát

Edge of the World (2021) 

Celkem pěkně natočené, hezká jungle a dobrý Meyers. To je tak všechno, je to extrémně pomalé, nic moc zajímavého se tam neděje, příběh mě absolutně nevtáhl, akce tu taky téměř absentuje ( alespoň jedna uřízlá hlava v závěru je), napětí i atmosféra taky nedostatečné. Pro mne vlastně docela zbytečný film, který jsem nepotřeboval vidět. Dobrodrůžo z Jungle s domorodými obyvateli bylo podáno už jinde a lépe. Tohle je film, který si děda pustí večer na Nově, protože nic jiného zrovna nedávají. 4/10.

plakát

The Armoire (2017) 

Hlavní hrdinka si všimne opuštěné skříně, kterou někdo zahodil a rozhodne se ji vzít k sobě do bytu. Brzy se však začnou dít podivné věci.   Po pomalejším úvodu dojde na scénu docela solidní a mrazivé strašení, které je překvapivě efektivní a dostatečně creepy. Lepší než většina současných hororů. 7.5/10-

plakát

Caveat (2020) 

Další nadhodnocená levná podivnost.Při sledování Caveat jsem si říkal, že by mohl mít o půl hodiny méně, protože ty 2 hodiny jsou zkrátka moc a po skončení jsem zjistil, že má jen 80 minut. Jo to je špatná vizitka.Caveat je takové slow burn lehce snaživé atmosférické drama o muži, který příjme práci na pár dní, aby se postaral na izolovaném ostrově v izolovaném domě o psychicky labilní ženu. Né vše jde podle plánu a brzy chce z toho všeho vycouvat, leč je pozdě.Je to hodně minimalistické, odehrávající se v jednom baráku, který je sám o sobě celkem ošklivý, došlo tu na nějaký zvrat, ale nic zásadního. Gore žádné, strašení málo, lekačka tuším jedna, pár atmosférických sekvencí zde sice je ( průchod barákem ve tmě s baterkou), ale vše zazdí naprosto divný nesmyslný konec, který ten film pohřbívá o level níže.Plus za plyšového králíka, který je celkem creepy, ale mohl tam být déle než 5 minut. Většinu času je to takové podivné procházení se po domě, kde se nic výrazného a zajímavého neděje a to já prostě moc nemusím. Své fanoušky si film možná najde. 4/10.

plakát

V zajetí démonů 3: Na Ďáblův příkaz (2021) 

Jeden z nejočekávanějších hororů letošního roku je za mnou a jak tedy dopadl?Myslím, že je úplně jasné, že bez režisérské špičky Jamese Wana, třetí díl nebude revoluční a bylo očividné už rok zpátky, že zde bude jasně znát kvalitativní propad, na druhou stranu ikdyž je to horší než první 2 předchůdci, pořád je to to nejlepší, co od Voces v Haunted Hause žánru vzniklo a kdo bude tvrdit opak, rád bych si vyslyšel argumenty!Ten 40 miliónový rozpočet je na Horor nadstandardní, takže technická stránka je opět parádní a vidět po hodně dlouhé době tak "drahý" a krásně natočený horor ( po těch levných sračkách alá Djinn, The Night,Unholy, Saint Maud) mi udělalo radost.Chaves po La Lloroně si trochu reputaci napravil, sice lekačky jsou docela nezáživné a je jich málo na druhou stranu každý na ně nadává, tak proč si nyní stěžuje, že absentují? Atmosféra je většinu času solidní, herecky je to opět trefné a parádně zahrané, samotná krimi zápletka s mysteriózním a nadpřirozeným nádechem zaujme, došlo i na pár menších dějových zvratů a finále v katakombách šlape obstojně.Trochu zamrzí nevýrazná hudba- ten Wanův Smyčcový doprovod a kreativní kamerové nájezdy tu lehce chybí a taky mi trochu vadil fakt, že oproti dvojce- kde byl Crooked man a Valak, tak zde chybí výrazná záporná postava- byť ten hromotluk z márnice byl pěkně creepy, leč tam byl jen 2x.Třetí díl Conjuringu pořád má své zajímavé momenty ( úvodní exorcismus a pomkrnutí na Exorcistu je naprostá paráda!) a ten okultně čarodějnický nádech beru jako příjemnou změnu. Černý Sabat- Víra, Nevinnost, Milenec!! Má to své kvality a v žánru je to rozhodně nadprůměrná záležitost už i díky době jaká je, takže ty 2 hvězdičkové reakce jsou naprosto mimo. Další nevděk a neúcta k žánru podobně jak u Armády Mrtvých. 7.5/10.