Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Drama
  • Komedie
  • Thriller

Recenze (4 248)

plakát

Edge of the World (2021) 

Celkem pěkně natočené, hezká jungle a dobrý Meyers. To je tak všechno, je to extrémně pomalé, nic moc zajímavého se tam neděje, příběh mě absolutně nevtáhl, akce tu taky téměř absentuje ( alespoň jedna uřízlá hlava v závěru je), napětí i atmosféra taky nedostatečné. Pro mne vlastně docela zbytečný film, který jsem nepotřeboval vidět. Dobrodrůžo z Jungle s domorodými obyvateli bylo podáno už jinde a lépe. Tohle je film, který si děda pustí večer na Nově, protože nic jiného zrovna nedávají. 4/10.

plakát

The Armoire (2017) 

Hlavní hrdinka si všimne opuštěné skříně, kterou někdo zahodil a rozhodne se ji vzít k sobě do bytu. Brzy se však začnou dít podivné věci.   Po pomalejším úvodu dojde na scénu docela solidní a mrazivé strašení, které je překvapivě efektivní a dostatečně creepy. Lepší než většina současných hororů. 7.5/10-

plakát

Caveat (2020) 

Další nadhodnocená levná podivnost.Při sledování Caveat jsem si říkal, že by mohl mít o půl hodiny méně, protože ty 2 hodiny jsou zkrátka moc a po skončení jsem zjistil, že má jen 80 minut. Jo to je špatná vizitka.Caveat je takové slow burn lehce snaživé atmosférické drama o muži, který příjme práci na pár dní, aby se postaral na izolovaném ostrově v izolovaném domě o psychicky labilní ženu. Né vše jde podle plánu a brzy chce z toho všeho vycouvat, leč je pozdě.Je to hodně minimalistické, odehrávající se v jednom baráku, který je sám o sobě celkem ošklivý, došlo tu na nějaký zvrat, ale nic zásadního. Gore žádné, strašení málo, lekačka tuším jedna, pár atmosférických sekvencí zde sice je ( průchod barákem ve tmě s baterkou), ale vše zazdí naprosto divný nesmyslný konec, který ten film pohřbívá o level níže.Plus za plyšového králíka, který je celkem creepy, ale mohl tam být déle než 5 minut. Většinu času je to takové podivné procházení se po domě, kde se nic výrazného a zajímavého neděje a to já prostě moc nemusím. Své fanoušky si film možná najde. 4/10.

plakát

V zajetí démonů 3: Na Ďáblův příkaz (2021) 

Jeden z nejočekávanějších hororů letošního roku je za mnou a jak tedy dopadl?Myslím, že je úplně jasné, že bez režisérské špičky Jamese Wana, třetí díl nebude revoluční a bylo očividné už rok zpátky, že zde bude jasně znát kvalitativní propad, na druhou stranu ikdyž je to horší než první 2 předchůdci, pořád je to to nejlepší, co od Voces v Haunted Hause žánru vzniklo a kdo bude tvrdit opak, rád bych si vyslyšel argumenty!Ten 40 miliónový rozpočet je na Horor nadstandardní, takže technická stránka je opět parádní a vidět po hodně dlouhé době tak "drahý" a krásně natočený horor ( po těch levných sračkách alá Djinn, The Night,Unholy, Saint Maud) mi udělalo radost.Chaves po La Lloroně si trochu reputaci napravil, sice lekačky jsou docela nezáživné a je jich málo na druhou stranu každý na ně nadává, tak proč si nyní stěžuje, že absentují? Atmosféra je většinu času solidní, herecky je to opět trefné a parádně zahrané, samotná krimi zápletka s mysteriózním a nadpřirozeným nádechem zaujme, došlo i na pár menších dějových zvratů a finále v katakombách šlape obstojně.Trochu zamrzí nevýrazná hudba- ten Wanův Smyčcový doprovod a kreativní kamerové nájezdy tu lehce chybí a taky mi trochu vadil fakt, že oproti dvojce- kde byl Crooked man a Valak, tak zde chybí výrazná záporná postava- byť ten hromotluk z márnice byl pěkně creepy, leč tam byl jen 2x.Třetí díl Conjuringu pořád má své zajímavé momenty ( úvodní exorcismus a pomkrnutí na Exorcistu je naprostá paráda!) a ten okultně čarodějnický nádech beru jako příjemnou změnu. Černý Sabat- Víra, Nevinnost, Milenec!! Má to své kvality a v žánru je to rozhodně nadprůměrná záležitost už i díky době jaká je, takže ty 2 hvězdičkové reakce jsou naprosto mimo. Další nevděk a neúcta k žánru podobně jak u Armády Mrtvých. 7.5/10.

plakát

Xtremo (2021) 

Evilphoenixovy modlitby byly vyslyšeny v Barcelonské katedrále a konečně Španělé krom parádních Thrillerů mají na kontě i parádní akční řežbu, která si bere to nejlepší z Johna Wicka a Korejských gangsterek!Je to sice přímočarý Revenge dvou bratrů, při kterém zařve půlka lidí v Barceloně, ale vůbec mi to nevadí, protože film servíruje přesně to, co si fanoušek akce žádá a to je hromada mrtvých ( Troj ciferné číslo!!!) a jedna akční scéna za druhou ( Je tu snad 12 akčních scén tvl!).Je tu výborný hlavní hrdina, chlap, ze kterého jde strach a smrt cítit, je namakaný, jeho údery bolely i mě a rozhodně se mu dá skvěle fandit. Potěší i skvělý villain jakýsí mix Španělského Yakuzáka, který má skvělé kumpány ( Japonec!!). Akce je hezky různorodá, střídají se zajímavé lokace a pokaždé i jiná zbraň. Líbil se mi fight na toaletě, na parkovišti s noži, finále s katanou, fight v s Japoncem, fight s úzké chodbě, i v baráku a vrcholem je nejspíš dílna - Šroubováky místo nožů, kleště a flexa!! Došlo i na pár Wickovských headshotů a Rkem se zde místy fakt nešetří. Jde se z jedné akční scény do druhé, na nic jiného zde není prostor a díky Španělskému kabátku, to nepůsobí tak hloupě a naivně jako Americké akčňáky.Vizuál, našlapané tempo, fajn hudba, skvělý hlavní hrdina i záporáci a skvěle natočená akce z Xtreme dělá poctivou akční řežbu, která fanoušky akce nezklame. Kdo však čeká další drama, citové vydíračky, filosofování, romantiku, melo drama a jiné sračky, tak je na špatném místě.Netflix zabodoval a nejlepší Španělský akční film v historii. 8.5/10.

plakát

Profil (2018) 

3 roky očekávaný Profil od Timura Bekmambetova ( Wanted, Abraham Lincoln) spatřil konečně světlo internetu a dle očekávání je to slušné, avšak čekal jsem to alespoň v závěru o něco vyhrocenější a šílenější.Žánrově podobný Searching se mi líbil o level výše, ale tyhle Skype Thrillery mám rád a tohle je navíc na zajímavé téma- Islámisté!Příběh se zaměřuje na krásnou Valene Kane, která jakožto investigativní novinářka si založí fake facebookový profil a vydává se za muslimku. Brzy je kontaktována Bilelem, což je jeden z členů ISIS. Její úkol je od něj vypátrat jak probíhá nábor dívek konvertovaných do Islámu, ale docela se to samozřejmě zvrtne.Celý film se odehrává jen na Facebooku a pomocí Skypu, což né každému může sedět, ale má to slušně tísnivou atmosféru, pár menších zvratů, celkem slušné emoce, je to dobře zahrané a v závěru i lehce nepříjemné. Kdo má už zkušenosti s Chalifátem a podobnými snímky s Islámem, tak už ho moc toho nepřekvapí, ale nepolíbený divák může být překvapen jaká jest realita.Trochu mě mrzela občasná nepřehlednost, místy se děj sune kupředu opravdu rychle a místy je tam toho na obrazovce opravdu hodně ( Zprávy na facebooku, titulky, poznámky, 3 různé hovory naráz! ) a finále mi přišlo docela rychle useknuté, ale spokojenost převládá.Film je navíc dle skutečných událostí a rozhodně se filmu vyplatí věnovat čas. 7/10.

plakát

The Last of Us: Ellie's Revenge (2021) 

Fanouškovský kraťas dle známé hry Last of Us. Potěší krásná kamera i příroda a docela slušná porce násilí. Krve tu místy stříká nečekaně dost. Slušné za malý peníz. 8/10.

plakát

Doupě rváčů (2020) 

Celkem sympatické akční béčko, které kdyby do ruky vzal zkušenější režisér, je to solidní nářez.Má to celkem zajímavý příběh o underground Klubu provádějící zápasy na život a na smrt, kde vlítne policie a nalezne tam 7 pater mrtvol a jediného přeživšího, který je odveden na stanici a vyslýchán. Ve flashbacích sledujeme hlavního hrdinu, který na každém patře bojuje s jiným protivníkem.Hlavní hrdina je slušný borec, kterému se dá fandit a martial arts schopnosti bezpochyby má. Zaujmou i protivníci, kteří jsou většinou velké hovada, s kterými by nikdo bojovat rozhodně nechtěl.Líbila se mi neotřelá stylizace, dark country- blues muzika se zde hodila a dojde i na pár menších zvratů. Trochu zamrzí, že zde není Gore, v tomhle béčku by se to náramně hodilo, ale naštěstí dojde na pár pěkných zlomenin a fight ve výtahu je parádní.Kdyby se celý film zaměřoval na procházení patry jako v Raidu, tak bych šel s hodnocením ještě výše, bohužel takhle místy film doplácí na nevyvážené tempo. 6/10.

plakát

Fighting for the Motherland (2020) 

Z ničeho nic vyšel Historický velkofilm z Číny a je to překvapivě solidní.Příliš jsem tomu nevěřil. Režisér je nováček, není zde žádný známý herec a podobě laděných filmů Čína vydá ročně 50, ale nutno uznat, že je zde odveden kus slušné odvedené práce.Příběh je zasazen do 12. století, kde šlo o klasický boj Dynastií mezi císaři, ale film se spíš zaměřuje na mladého hrdinu, který s pár vesničany prosti císaři povstane.Dějově mě to sice příliš nestrhlo, je to takový historicky odvyprávěný film, který potěší fanoušky historie, na druhou stranu potěší velkolepý vizuál, peníze tu jdou opravdu vidět a když došlo na bitvy, tak jsou krvavé i skvěle natočené. Hlavní hrdina tam naběhne téměř sám proti všem a jeho fight skills jsou opravdu zručné.Vizuál, kostýmy a akce tedy velmi dobré, mínusem jest trochu nevyvážené tempo, kde film má pár hluchých pasáží, ale jak se to začne řezat je vše odpuštěno. 7/10.

plakát

Vicious (2015) 

Levnější v baráku natočené, ale pár nápadů a atmosféru režisér vykouzlit umí. Úvod je zbytečně pomalejší, ale závěrečná třetina přinese i pár lekaček a poctivého strašení. Celkem slušné. 6/10.