Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (603)

plakát

Neutečeš (2014) 

Tenhle kousek je u mě napomezí. Co se týče nápadu má u mě plnou palbu, protože už úvodní scéna, kdy nevíme proti čemu vlastně oběť stojí je nápaditá a dostatečně účinná. Potenciál však měla „příšera“ vyloženě větší. Ne tak zlý film, jen příště prosím víc snahy a invence.

plakát

Peelers (2016) 

Kozy vs olejáci. Nejde o žádnou zombie revoluci, ale jedná se o fajn lowbudget blbinu, která to o sobě ví a tak jsme svědky prdění do mikrofonu nebo romantické scény za barem, která mě osobně přišla děsně komická. Herci klasicky přehrávají, gore je napůl špatné CGI a zbytek je celkem poctivá práce, ikdyž mohlo jít vidět víc. Jedna lokalita, pár lidí na zamordování a čtyři až pět zombíes co dělají neplechu celý film. V rámci možnosti zábavná, béčková zombárna. Vycházejí i větší srance.

plakát

Rozpolcený (2016) 

jedná se o parádní podívanou se vším všudy. Výhodou snímku je, že při svém tempu snímek dokáže udržet pozornost diváka na maximum. Film vyzdvihuje herecký casting. McAvoy je ve své roli dokonalý a při změně identit i uvěřitelný. Jeho výkony vyzdvihují snímek ještě mnohem výš. Na opačné straně máme hlavní hrdinku s nádhernou tváří Anya Taylor-John, která se měla šanci ukázat už v Morgan, ale tady předvádí naplno svůj potenciál a velké vnady. Nechybí typické dějové zvraty. Prostě Shya jak má bejt. Film má však své rezervy a ačkoliv se McAvoy snaží, někdy snímek drhne a k dalšímu dějovému obrazu se děsně táhne. Film, ale uteče docela rychle a končí celkem chytlavým finále a výbornou poslední scénou, která potěší mnoho fanoušků a filmových geeků. Shya je zpět, to se upřít nedá. Visit mi však přišel odvážnější a lepší.

plakát

Temná strana dveří (2016) 

Další ghost story o paní, která zas udělala něco co neměla. Nevybočující duchařina, který svým kolegům nedělá ostudu, ale nepřináší do žánru nic nového a drží se zajetého standartu jak u lekaček, tak u příběhu. Snímek si drží fajn temnou atmosféru, kterou ale nedokáže využít a nejspíš se o to ani nesnaží. Film se aspoň rychle rozjíždí a stejně rychle končí. Hlavní zlá postava nemá šanci jakkoliv vyděsit a tak zůstává nevyužita. Jako jednohubka fajn, ale nic víc nečekejte.

plakát

Zlo nikdy nespí (2016) 

Flanagan na mě nezapůsobil poslední dobou nijak. Oculus mě osobně nebavil a Quija byla průměrná duchařina, která nedokázala ničím překvapit. Tento snímek mě však naopak překvapil příjemně. Příběhově to na mě působilo originálně a inovativně, ikdyž upřít se nedá to, že s konceptem se dalo vyhrát víc. Lekaček je pomálu, ale i přes den mě dokázala minimálně jedna trošku nadzvednout, což je v mém případě plus. Castingově si nemohu stěžovat a klučina srší talentem i charismatem. Ústřední bubák sice nevypadal jako modelka pro Schaumu, ale jeho tvář i schopnosti zůstaly nevyužité a jeho potenciál zazděn, stejně tak jako finále, které jsem čekal atmosféričtější a temnější. Každopádně mě to bavilo sledovat a to se cení. Nemám problém tento kousek nadhodnotit.

plakát

Havenhurst (2016) 

Mám pocit, že se tvůrci hodně inspirovali podobným a úspěšnějším hororem See no Evil(Neviditelné zlo), které bylo oproti snímku mnohem brutálnější a radikálnější. To nic nemění na tom, že se na Havehurst kouká dobře.Nějaká brutalitka se taky objeví a překvapivý konec taky potěší. Zklamání může navodit akorát nerespekt hlavního vraha, který nemá šanci se jakkoliv předvést a udělat na diváka dojem. Příjemná jednohubka, která nabízí vše co od takového snímku čekáme. Zamrzí větš absence brutality a ne moc kvalitní záporák. Každpádně se jedná ostravitelný kousek na nedělní odpoledne

plakát

The Devil's Candy (2015) 

Depresivní, příběhově výborně odvyprávěný snímek o rodině, jednom domě a ďáblovi v každém z nás. Potěšil soundtrack, sympatické postavy a celkem akční finále. Spokojenost

plakát

Resident Evil: Poslední kapitola (2016) 

Epické zakončení ságy jedné frančízy? Myslím, že ne. Alice se vrací do Úlu, kde to vše začalo a je to nudné, nepřehledné a děsně nezábavné. Postavy přebíhají z bodu A do bodu B. Střílí se, utíká se a přestříhává se, ale tentokrát nic není zpomaleno. Celý snímek je prostě nuda, boje s monstry nejsou nijak inovativní a stejně z toho souboje není nic vidět. Nepotěší také likvidace všech postav s Retribution a opětovné přeskočení bitvy, na kterou lákal konec předchozího dílu. Bohudík jsem moc nečekal a tak nejsem zklamaný. A final chapter? Tomu nevěříte ne?

plakát

Melanie: Dar života a smrti (2016) 

Obsah příběhu se nezdá nějak originální nebo inovativní, ale je to přesně naopak. Od spuštění snímku do jeho konce Vás nebude přestávat překvapovat. O čem bych se první zmínil je zpracování. Není to obyčejná zombie nákladačka alias Resident Evil nebo podobné. Jedná o kvalitní zombie drama, které ale neporušuje pravidla a tak zde dostaneme správnou verzi brutality i napětí. Co filmu nechybí je zajímavý, emotivní a drásající příběh, který až do svého konce nepřestane udivovat, stejně tak jako inovativní scény v průběhu snímku, kterých bylo dostatek a většinu jsem z toho nikde neviděl. Taková konfrontace před obchoďákem mluví za své. Film dále posouvá nahoru kvalita jednotlivě napsaných postav, stejně tak jako herecké výkony všech zúčastněných. Nejvíc však dominuje právě malá dívenka, která mě svým talentem neskutečně dojala. Film mi prostředím připomínal herni pecku The Last of Us(zasvěcení pochopí).Neskutečné překvapení z Británie. Snímek s drásajícím příběhem, který ještě podtrhují skvělé herecké výkony. Inovativní a velice vítaný přírůstek do tohoto žánru.

plakát

Bedeviled (2016) 

Tak já jsem třeba příjemně překvapen. Z čistajasna se objevila po dlouhé době duchařina, která stála za to, abych jí věnoval svůj čas. Film, který je mírně podobný s nedávným Friend Request, ale zde je vítanou změnou hlavní bubačisko a forma likvidace pubošů. Mírně mi připomínal hláškama třeba takového Freddyho. Kadence lekaček byla dostatečná a většina z nich i úspěšná. Film mi rychle utekl, nenudil jsem se a svůj účel splnil. Nevidím důvod mu nenasolit 4*