Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (40)

plakát

Stánek s polibky (2018) 

V rámci romantiky je to pecka. A v žánru romantiky pro náctileté si to rozhodně zaslouží 5 hvězdiček. Nečekejte od toho nic jiného, než to skutečně je. Vtipné, milé a nasáklé romantikou jako houba. Ale je to jeden z těch filmů, které můžete vidět desetkrát, pořád se bude čemu smát a neustále se budete přihlouple usmívat. Pokud čekáte nějaké zásadní drama nebo cokoliv jiného, tak neztrácejte čas. Ale jako oddychovka pro někoho, kdo se chce svézt na romantické vlně je tenhle film ideální.

plakát

Porotce (1996) 

Neřeším Demi Moore, protože je, jaká je. Spíš se mi hodně zamlouval scénář, nápad, mladý Baldwin a psychologie jeho postavy. Moc na podobné filmy nekoukám, tak nemůžu moc srovnávat, proto mě to asi zaujalo víc, než milovníky thrillerů. I když jsem byla ráda, za to, jak to skončilo, myslím si, že jiný - horší - konec, by filmu prospěl víc.

plakát

Hunger Games: Síla vzdoru 2. část (2015) 

Ne! Omlouvám se všem, ale tohle vážně ne! Hunger Games mám skutečně ráda, ale tohle byla hrůza. Rozdělit třetí díl na dva filmy byl nejhorší nápad v dějinách kinematografie. V podstatě bych řekla, že to byla strašlivá nuda. Nemám problém s filmy, které mají pomalý tok děje, ale tohle bylo jiné, prostě nudné. Tu jednu hvězdičku dávám a 2,5 minuty čistého času, které mi přišly dobré a za kostým Tygrys.

plakát

Čarovný les (2014) 

Nemůžu si pomoct, ale mě to přišlo dobré. Disney prostě vyniká tím, co všechno zaplatí. Nádherné scény, triky, kostýmy, macke-up, vlasy... a herecké hvězdy! Všecho působí úžasně a jednolitě. Pokud jde o srovnání se Svěrákovými Třemi bratry, tak je to rozmetalo na padrť. Někdo se zjevně i zamyslel nad propojením všech těch pohádek a dopadlo to dost dobře. Konec je sice poněkud netradiční a osobně bych u pohádky uvítala i happy end, ale nedá se svítit. Kromě hvěz, které tady všichni chválí bych vyzdvihla kluka, co hrál Jacka. Super výkon!

plakát

Hunger Games: Síla vzdoru 1. část (2014) 

Ne, takhle prostě ne. Mám ráda, když se tvůrci drží knižní předlohy, ale ne takhle! Nevyužili potenciál, který mohli. Po podařeném druhém dílu jsem čekala víc prostřihů na dění v Kapitolu, na mučení vítězů her....prostě něco. Samo o sobě je strašné, že to rozřízli na dva díly, už dopředu bylo jasné, že první půlka bude utahaná a v druhé se bude prakticky jen bojovat. Ale tohle já považuju za selhání režiséra (nebo scénáristů - těžko říct, kdo a tom má větší podíl).

plakát

Hobit: Bitva pěti armád (2014) 

Nebylo to špatné, ale... oproti dvěma předchozím dílům chyběl vtip (jasně že bitva není žádná sranda, ale i tak) a srovnání s Pánem prstenů snad ani není na místě. I knihy jsou úplně jiné, takže mi ani nevadí, že i filmy jsou pojaté jinak. Jen mi přijde že je škoda některých očividných počítačáren - už jsme si všichni zvykli na krásnou novozélandskou krajinu, takže víme, že to trik většinou není, ale některé efekty byly prostě děsně přehnané. Prapodivní nedovivinutí nasghůlové, bojující Saruman, dost divná Galadriel nebo Legolas skákající po padajících kamenech - já chápu, že je hvězda, ale překonat fyziku je i na fantazy docela slušný výkon. Jiné efekty byly ale nádherné! A rozhodně stojí za to vidět tenhle díl na velkým plátně, protože o to tu jde. Brečet nad mrtvými se dá i u notebooku, ale vychutnat si tu krásu tak nepůjde.

plakát

22 Jump Street (2014) 

Rozhodně lepší než jednička. Jasně, dojemnou scénu kamarádu, kteří si napřed ublíží a pak spolu vše vyřeší, mohli klidně vynechat, ale po jedničce jí stejně každý čekal... tak co. Ale vtipy byly vybroušenější a akce vtipnější. A ty titulky!

plakát

Lucy (2014) 

Nápad skvělý, počítačové zpracování dost dobré, herecké výony krásné, ale... kdyby se drželi trochu víc při zemi (možná nějaká ta realita a trocha skutečné teorie), tak by vše působbilo věrohodněji a pro mě i zajímavěji. Ve výsledku je z toho jen přestřelka, kde tvrdě vítězí super žena... :-(

plakát

Strážci Galaxie (2014) 

Asi jsem byla napřed trochu v šoku, ale rychle jsem si zvykla a pak už se člověk těší na každou další zhovadilost s jakou přijdou. Krásné, odlehčené, vtipné. Super.