Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mafián Louie Boffano nařídí vraždu jeho protivníka Riggia. Bezcitný vrah, známý pod přezdívkou Učitel, chladnokrevně zastřelí Riggia i jeho vnuka. Boffano je za to postaven před soud a díky poměrně jednoznačným důkazům se zdá, že půjde o rychlý a jasný případ. Jedním z členů poroty se stane mladá výtvarnice Annie Lairdová, a právě ji si vybere Učitel, aby ji zastrašováním donutil pracovat proti mafiánovu odsouzení. Annie žije sama s dvanáctiletým synem Oliverem v odlehlém venkovském domě. Učitel v něm s pomocí komplice nainstaluje odposlechy a přitom ho zaujmou její díla. Právě přes její umění se s ní seznámí. Když ho žena pozve do ateliéru, šokuje ji informací, že jí i jejímu synovi hrozí nebezpečí, kterého se mohou zbavit jedině tím, že žena bude v porotě hlasovat nevinen. Učitel jí předvede, jak snadno by se Oliverovi mohlo něco stát, když ji donutí sledovat, jak chlapce málem srazí autem. Přesto se do ní zamiluje a zvráceným způsobem se stává výtvarnicí posedlý. Výřečnou argumentací se jí podaří vnést do případu pochybnosti a zbytek poroty přesvědčit k vynesení šokujícího osvobozujícího rozsudku. Státní návladní však pochopí, co se stalo, a nabídne Annii ochranu, pokud bude svědčit. Když Učitel zabije její kamarádku Juliet, uvědomí si Annie, že nebezpečí stále trvá, a rozhodne se jednat. (TV Nova)

(více)

Recenze (55)

Agatha 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s ostatními, že se se nejedná o nějaký extra thriller, spíše průměr. Nápad tu byl celkem zajímavý, ale nijak zvlášť dobře podaný a zpracovaný. Předem bylo jasné jak to dopadne: Alec kaputt a Demi na koni. Místy to však celkem napínavé bylo. Demi je celkem sympatická a psychopatický Alec taky ujde. Oba podávají docela slušné výkony, teda pokud beru jejich dosavadní role. Jinak si nepamatuju, že by mě tam něco zvlášť nadchlo. Vcelku zajímavé ale bylo to umění, které vytvářela Demi... ()

pm 

všechny recenze uživatele

Myslím, že je to skutečně skvělý Alec Baldwin, kdo tento průměrný thriller s nemožným koncem výrazně povyšuje. Jako sociopat Učitel skvěle osciluje mezi zamilovaným mužem a vyšinutým zabijákem, jeho hra na kočku a na myš, v níž se ale nakonec neplánovaně dočká spravedlivé odplaty, je zajímavá jen a jen díky jeho naprosto soustředěnému hereckému výkonu. To, jak ho potopil hloupý scénář, je už jiný příběh. ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Zpracováním rutinní thriller, ovšem s docela zajímavým námětem a velmi dobrým A.B. v roli >Učitele< - sebevědomého a chladnokrevného psychopata, zabijáka a muže pro zvláštní úkoly... Dobrá je docela překvapivě i D.M. coby matka v ohrožení. Jinak není třeba hledat v tomhle typickém hollywoodském produktu víc, než v něm je. Snad jen jedno naučení - že čím si kdo zachází, tím... Zkrátka a dobře, >učitelé, nechte děti na pokoji...< ;-) ()

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Ucházející thriller, který podle mého postrádal více napětí. Film poukazuje na velmi snadnou manipulovatelnost a chyby v americkém soudním systému. Líbila se mi postava záporného hlavního hrdiny, který by dokázal udělat cokoliv, jen aby dosáhl vytyčeného cíle. Děj je jinak velice poklidný, dá se říct, že někdy až nudný. Trochu vzrušení přinese až závěr, kde nám tvůrci nabídnou i trochu akce. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Napravuji některé filmové resty z 90. let. „Vzrušení potřebuju,“ říká hned na začátku svému synovi Annie, nestranná porotkyně z lidu, která funkci přijala i proto, že svůj život považuje za příliš fádní. A nově ho bude mít dostatek. Dosud vytvářela svérázné sochy, funkcí porotkyně hodlá i svému synovi ukázat, co je to odpovědnost a služba veřejnosti. Jenže u tohohle případu s mafiánským bossem musí rozsudek znít jednoznačně: nevinen. Jak se popere se zásadami a přesvědčením, když je na druhé misce vah strach o bezpečí rodiny? Atmosféru hry kočky s myší scénárista Ted Tally navodit umí (Mlčení jehňátek je toho dokonalým příkladem), překládá na základě knižní předlohy solidní námět, napětí zvládá, ctí pravidla žánru a celkově se mu společně s (průměrným) režisérem daří zaujmout diváka. V poslední půlhodince pánové přidávají na plyn, což je místy i na škodu. A akční finále je lehounce až k smíchu. Demi Moore je sice s pistolí sexy, jinak ale herecky tradičně nevýrazná. ()

Galerie (40)

Reklama

Reklama