Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (585)

plakát

Dokonalý únik (2009) 

Timothy Olyphant je naprosto dokonaly, Milla Jovovich a Kiele Sanchez jsou nadherne a take velmi dobre hraji, Steve Zahn hraje prijatelne, kamera je chvilemi velkolepa, z pribehu jsem zklamany (onen sokujici zvrat je smesny), dohromady solidni zabava na nedelni vecer.

plakát

Krvavý Valentýn (2009) 

Mizerné horrorové béčko, kde se dočkáte několika krumpáčem proseknutých hlav, značně přehnaného dávkování červenou barvou, jedné nahaté coury, pitomě se chovajících utíkajících postav, jalového rozuzlení a tomu všemu odpovídajících hereckých "výkonů".

plakát

Nezvratný osud 4 (2009) 

Perfektní videozábava, nezatěžuju se srovnáváním s prvním a druhým dílem (třetí jsem neviděl, asi napravím).

plakát

Nikde v Africe (2001) 

Mám jenom dvě výtky - herci v emočně vypjatých scénách tak trochu přehrávají a malá hrdinka je tak trochu moc moudrá a vzorná a bezchybná. Což je v rozporu s ostatními postavami, které jsou naopak napsány velice dobře, každá se vyvíjí jiným směrem, protože je každá z jiného těsta a nikdy v průběhu filmu, ani na jeho konci, nejsou vztahy mezi otcem, matkou a dcerou úplně idylické a chvilu dáváte za pravdu jednomu a za chvíli zas druhému. A je to opravdu krásně natočeno.

plakát

Triangle (2009) 

Pecka. Filmová hříčka, která mě vykolejila a vygumovala. Nenechte se odradit zdejším hodnocením, pokud jste byli ochotni přistoupit na hru Mementa či Mullholand drive, jděte do toho. Asi to není tak propracovaný a promyšlený film úplně do všech detailů, ale pocit, že nevíte, čí jste, se mu daří navodit zcela spolehlivě.

plakát

Milk (2008) 

Je to výrazně lepší film, než jsem čekal a upozorňuju podobné skeptiky, že se zbytečně připraví o skvělý filmový zážitek, pokud se tak jako málem já nechají odradit kombinací životopisný film - homosexualita - Oscar. To, co ho vynáší téměř na vrchol, jsou herci v rolích homosexuáníchh aktivistů, kteří ani v jednom případě nesklouzávají k lacinému pitvoření, nebrání se milostným scénám a působí velice autentickým dojmem. Sean Penn je naprosto famózní, do svojí role se dokonale vcítil. Emile Hirsch je rovněž vynikající (ovšem spíše figurka než postava) a velice se mi líbil uměřený James Franco. Co se děje týče, proti prvním zhruba dvěma třetinám nemám výhrady, Van Santovi se povedlo navodit skoro až dokumentární dojem. V závěru se to trochu zvrhne v patetické citování americké ústavy, svíčky, sochu Svobody apod.. Druhou výtkou je schematické vykreslení Milkových odpůrců (do jednoho jsou to podle Santa idioti). I přesto vřele doporučuji.

plakát

Kramerová versus Kramer (1979) 

Na první pohled zajímavé drama se skvělým Hoffmanem, na ten druhý si už možná všimnete, jak strašně scénárista tlačí na pilu a jak svoje postavy šidí. Hoffmanova proměna z kariéristy v milujícího otce je ještě jakžtakž uvěřitelná (i přes nesmyslné scény typu "otec jde na večeři se šéfem a celou dobu mluví o synovi") díky hercově vynikajícímu výkonu. Meryl Streep při vší úctě neměla moc co hrát - matka, která na osmnáct měcíců odejde od dítěte, aby "našla sama sebe", pak si uvědomí, že bez dítěte nemůže být a pak si naopak uvědomí, že bude pro dítě nejlepší, když bude s otcem - to jsem zkrátka nezbaštil. A nakonec ten, o kterého vlastně celou dobu jde - malý chlapec - je skvělé, že ho zde skutečně HRAJE dětský herec , ovšem scénárista v případě jeho postavy sáhnul už rovnou k citovému vydírání - nemá žádné kamarády, žádné spolužáky, děti sousedů, babičku, dědu, nikoho. Je úplně vytržený z normální sociální sítě, aby si bez mamky a poté bez taťky ani neuprdnul. Skvěle natočený, ale strašně manipulativní film.

plakát

Upír z Feratu (1981) 

Úvodní titulky, prsa Dagmar Veškrnové a Jany Břežkové a lesbická lady - skvělé. Zbytek strašná pitomost, která není ani dost děsivá, ani dost legrační (pokud to měla být parodie), ani nijak zajímavě výtvarně stylizovaná. Navíc Břežková, Schmid a další předvádějí šíleně amatérské herecké výkony.

plakát

Dům z písku a mlhy (2003) 

Solidní sociální (či snad etnické) drama, které zdobí skvělý Kingsley a ještě skvělejší Connely. Slabší už je její parťák Ron Eldard (nějak jim to dohromady neladilo). Scénář je sice plný skvělých dialogů, ovšem jako celek podle mě moc nefunguje. Vlastně když se nad tím zamyslím, nedává mi zápletka dohromady moc smysl.

plakát

Temné vzpomínky (2008) 

Příjemně melancholický film, který ovšem strašně spěchá, takže skončí dřív, než se nějak stihneme s postavami ztotožnit. Působí dojmem filmové série sestříhané do jednoho celovečeráku. Je to škoda, protože hlavně díky hercům to mohla být emocionální pecka.