Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (563)

plakát

Black Adam (2022) 

Veleprůměrná komiksovka s nevýrazným Rockem a výborným Piercem Brosnanem. Slibovaná revoluce se nekoná - právě naopak. Black Adam je rutinní podívanou, která se v akčních sekvencích opakuje a nemá na rozdíl od Shazama čím zaujmout. Ale čekali jsme snad něco jiného?

plakát

Škola dobra a zla (2022) 

Bože Růžo... Být na tom nálepka Disney Channelu, asi nepoznám rozdíl. Škola dobra a zla je podprůměrnou fantasy, která stojí na nesympatické hlavní postavě (chudáček Sophie) a v jádru je prostě dost o ničem. Přitom samotný koncept spolu s několika načrtnutými myšlenkami je fajn (kupříkladu linka s Gregorem mohla být původně opravdu silná). Jenže kdo se chce skoro dvě a půl hodiny dívat na hysterické výlevy několika puberťáků a povrchně vykreslený svět? Je to nuda, není to chytré a už vůbec ne zábavné. Not great, terrible.

plakát

She-Hulk: Neuvěřitelná právnička (2022) (seriál) 

Těžký bizár. Takhle to dopadá, když se snažíte o parodii, ale nepochopíte její základní pravidla. Většina epizod kvůli tomu nezvládá být vtipná, nemá nosnou příběhovou linku a je prostě špatná. Tvůrci se sice na konci snaží tvrdit, že to není chyba, ale vlastnost, jenže tahle obhajoba je chatrná a před většinou fanoušků jednoduše neobstojí. Hlavně od čtvrté epizody to jde s kvalitou „neuvěřitelně" dolů - „haha Hulk" reference, protože jsem stejný humorník jako scénáristé She-Hulk. Což je brutální problém. Pár výjimek se zde sice najde, protože se občas nějaká snaha o proboření čtvrté stěny podaří, ale meh... S přehledem nejhorší show od Marvelu.

plakát

Válečnice (2022) 

Jestli jsem něco nečekal, pak to, že z Válečnice vyleze učebnicová americká pohádka v africkém kabátku. Tam, kde by divák čekal, že se tvůrci více utrhnou z řetězu se kupí jen zástup klasických klišé, které tady na rozdíl od druhého Top Gunu vůbec nefungují. A moc tomu nepomáhá ani přehnaně „pozitivní" a „vzletná" hudba, která mě iritovala snad v každé druhé scéně. P.S.: Potitulková scéna to zabila úplně.

plakát

Vlkodlak: Noční lovec (2022) (TV film) 

Werewolf by Night je po dlouhé době jedním z mála projektů, do kterého Marvel spolu s Disney zbytečně nekecali. Giacchino dostal takřka absolutní kreativní svobodu, a za tu se Kevinu Feigemu odvděčil precizně odvedenou prací (včetně výtečného soundtracku). I když v první polovině najdete jednu či dvě klasické „MCU ptákovinky", na výsledek to díky bohu nemá skoro žádný dopad. Tahle černobílá lahůdka totiž přináší něco, o čem si většina MCU projektů může nechat jenom zdát. Je kreativní, osobitá a má tah na branku. Jasně, výraznou zásluhu na tom má fakt, že stopáž nemá ani 50 minut, ale je to problém? Rozhodně ne. Já osobně se mnohem raději podívám na tři kvalitní „kraťasy“ s parádní atmosférou než na vleklé seriálové drámo, které se topí v šablonách a originalitu vidělo tak maximálně z rychlíku. Hlavně druhá polovina je totiž delikátně natočenou řezničinou, která mi v současných komiksovkách tak chybí. Gael García Bernal je navíc sympoš a Laura Donnelly mu v tom zdatně sekunduje. Feige má momentálně v rukou klíč k neuvěřitelně zajímavému světu, tak jen doufám, že ho nezahodí…

plakát

Rod Draka - Náplavomarka (2022) (epizoda) 

Od časového skoku má Rod draka úplně jiné grády. Jo, to zelené plátno na lodích je do očí bijící, ale do p*dele! Jak byla první polovina série jen mírně nadprůměrnou podívanou, odteď mají tvůrci mou plnou pozornost.

plakát

Buko (2022) 

Buko rozhodně nepatří do skupiny tradičně hloupých českých komedií, které se na nás každoročně valí ze všech stran. Pár komediálních scén v něm najdete, ale všechno je podáno tak milým a neagresivním způsobem, že se v jeho průběhu nebudete cítit otráveni a v daných situacích se budete spokojeně usmívat. A to i v případě hlasově řízeného asistenta Kate, který jako jediný působí v celém filmu trochu nepatřičně. Z posledního snímku Alice Nellis totiž sálá neskutečně pozitivní energie. Co na tom, že obsahově nejde o nic „nového" nebo „převratného". To všechno jde stranou, když vznikne naprosto funkční projekt, který vás „zahřeje" a dokáže, že nevznikl jen tak pro nic za nic. A přesně takový pocit jsem po skončení projekce z Buka měl.

plakát

She-Hulk: Neuvěřitelná právnička - Resort (2022) (epizoda) 

Po třech dílech konečně zase příjemná epizoda. "Záporná" linka je sice nudná až k uzoufání, ale jinak se znovu povedlo najet na pohodovou atmosféru z úvodu série. Partička z resortu je fajn (dokonce má i svého Lidl Ibru) a jsem rád, že se ten strmý pád kvality podařilo alespoň na další týden zastavit.

plakát

Rod Draka - Princezna a královna (2022) (epizoda) 

Obsahově jednoznačně nejlepší epizoda. Problémem je, že jí chybí důslednější build-up pro motivace některých postav. Že Alicent? Ve finále jsem tak rozpolcen, protože bych sice rád negativně ohodnotil absenci dříve zmíněných charakterových "přepnutí", ale... Ten díl je jinak vším, co jsem si od Rodu draka přál. Jako samostatná část příběhu funguje dokonale, ale škodí jí vynechání jedné či dvou předchozích epizod, které by to všechno postavily do smysluplnější roviny. Ale můžu to opravdu vyčítat přímo této epizodě? Asi ne, protože já jsem poprvé v celé sérii nadšeně hltal vše, co mi tvůrci hodili na talíř... A to prostě musím ocenit...

plakát

Spirála strachu: Saw pokračuje (2021) 

Ty herecké výkony jsou hrozná opičárna, to vám povím... Nový Saw ale selhává i v budování napětí a minimu prostoru, který dává jednotlivým "hrám". Než se stihnete rozkoukat už je konec. V samotné zápletce paradoxně vidím docela dost potenciálu, protože tohle mohlo fungovat jako velmi solidní a zábavná detektivka. Jenže nefunguje... A z těch rádoby cool "atmosférických" střihů mám osypky ještě teď.