Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Zajímavosti k filmům (39)

Medvědín

Medvědín (2020) (seriál)

Na přední části hokejového autobusu Björnstadu lze vidět i logo Minnesota Wild. Mezi spojitosti švédského klubu s tímto týmem NHL patří logo (medvěd) a také barvy, kterými je lesní zelená a červená.

Spider-Man: Daleko od domova

Spider-Man: Daleko od domova (2019)

Při útoku na Tower Bridge můžeme zahlédnout SPZ jednoho z aut – 2865SEP. Jedná se o odkaz na komiks (z 28. září 1965), kde se Spider-Man (Tom Holland) utkal s Molten Manem.

Avengers: Infinity War

Avengers: Infinity War (2018)

Jedna z POP Vinyl figurek k tomuto snímku dokazuje, že v původní verzi scénáře se měl Hulk / Bruce Banner (Mark Ruffalo) ve svém brnění Hulkbuster proměnit znovu v zuřivé monstrum. Tak měl následně dokončit souboj s Cullem Obsidianem formou „monstra proti monstru“.

Avengers: Infinity War

Avengers: Infinity War (2018)

Ve filmu se poprvé v celém MCU (Marvel Cinematic Universe) objevuje poslední z Kamenů nekonečna – Soul Gem (Kámen duší). Vyskytuje se na planetě Vormir a jeho „strážcem“ je Red Skull (Ross Marquand).

Strážci Galaxie

Strážci Galaxie (2014)

Ve filmu se poprvé v celém MCU (Marvel Cinematic Universe) objevuje čtvrtý z Kamenů nekonečna – Power Gem (Kámen síly). Jako první se ke kameni dostává Peter Quill (Chris Pratt) alias Star-Lord, který ho nachází na mrtvé planetě Morag.

Thor: Temný svět

Thor: Temný svět (2013)

Ve filmu se poprvé v celém MCU (Marvel Cinematic Universe) objevuje třetí z Kamenů nekonečna (Kámen reality), o kterém se dozvíme, že ho původně vlastnil Temný elf Malekith (Christopher Eccleston).

Avengers

Avengers (2012)

Ve filmu se poprvé ve světě MCU (Marvel Cinematic Universe) objevuje druhý z Kamenů nekonečna – Kámen mysli (Mind Stone). Je uschován v Lokiho (Tom Hiddleston) žezlu.

Thor

Thor (2011)

Ve filmu se poprvé v celém MCU (Marvel Cinematic Universe) objevuje první z Kamenů nekonečna (Kámen prostoru). V potitulkové scéně ho Nick Fury (Samuel L. Jackson) ukazuje doktoru Selvigovi (Stellan Skarsgård).

Avengers: Infinity War

Avengers: Infinity War (2018)

Jedná se o první film MCU, kde se objeví Paul Bettany ve své reálné podobě. V minulých snímcích jsme mohli slyšet jeho hlas v "úloze" programu JARVIS vyvinutém Tony Starkem (Robert Downey Jr.), posléze se vtělil do postavy Visiona.

Spider-Man: Homecoming

Spider-Man: Homecoming (2017)

Hudba, která hraje, když se objeví logo MCU (Marvel Cinematic Universe), je orchestrální variací na znělku z animovaného seriálu Spider-Man (od r. 1967), která zazní i v závěrečných titulcích prvního dílu spider-manovské trilogie Sama Raimiho - Spider-Man (2002).

Thor: Ragnarok

Thor: Ragnarok (2017)

Thor (Chris Hemsworth) je třetím z původních hrdinů MCU, kteří dostali svůj sólový film a dotáhli ho až k trilogii. Zajímavou paralelou je, že každý z těchto hrdinů v závěrečném dílu trilogie přijde o svou nejdůležitější součást. Iron Man (Robert Downey Jr.) o jádro, které drží střepy mimo jeho srdce, Kapitán Amerika (Chris Evans) zahodí svůj štít z vibrania a Thorovo kladivo Mjolnir je zničeno.

Thor: Ragnarok

Thor: Ragnarok (2017)

Jedná se o první film MCU (Marvel Cinematic Universe), který přišel v jednom kalendářním roce na řadu jako třetí. V předchozích letech Marvel produkoval ročně maximálně dva filmy. V roce 2017 rovněž do MCU přibyly filmy Strážci Galaxie Vol. 2 (květen) a Spider-Man: Homecoming (červenec).

Expendables: Postradatelní 3

Expendables: Postradatelní 3 (2014)

Pivo, které v závěru postavy pijí, je český Budvar. Na etiketě je dokonce patrná pečeť "Chráněné zeměpisné označení - České pivo" ve formě žlutomodrého kolečka.

Grimm

Grimm (2011) (seriál)

Tvor nebo postava, která se objevuje po úvodní sekvenci titulků, je Monroe (Silas Weir Mitchell), přeměněný na Blutbada.

Reklama