Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (2 479)

plakát

Nejistá sezóna (1987) 

Cimrmanovské vtipy mám rád a části filmu, kde vidíme úryvky z těch geniálně napsaných her, jsou skutečně zábavné. Ovšem jinak to bohužel film není. Není to ani komedie. Nemá to hlavu a patu. Je to jen seskupení skečů ze života a z pódia, bez ladu a skladu, bez pořádného příběhu a bojím se, že i bez scénáře. Pánové si buďto chtěli udělat skvělou reklamu na své divadlo, nebo jim došla invence a chtěli mít další tržby z filmu, tak vzhledem k nedostatku nápadů vytvořili tento slepenec z ničeho, aniž by museli nějak výrazně zapojovat mozkové buňky a vymýšlet nové vtipy. Navíc je film zajímavým paradoxem v tom, jak se snaží kritizovat bolševiky a ukazovat, jak tvrdá byla ta cenzura. Jenže tento film nebyl cenzurovaný vůbec, dle slov Svěráka, takže zase tak tvrdá cenzura to asi nebyla. A dalším paradoxem je, v čem se doba změnila dnes. Téměř v ničem. Skvělý vtip s cikánem s nožem v zádech, který měl být jakože cenzurován, by neprošel ani v dnešní době, a co je horší, zvrácená pravidla nastavená v dnešní společnosti by takové vtipálky odsoudila z xenofobie a rasismu. Dnes je tedy takový vtip daleko více nevhodný a nežádoucí, přestože máme demokracii a svobodu slova.

plakát

Zlatá maska (2020) (pořad) odpad!

Tolik pražských blbečků v jednom pořadu se jen tak nevidí. Vynikající masové angažmá pro hromadu tanečníků, modelů, kostymérů, módních návrhařů a jiných homosexuálů. Tady se mohli hošové vyřádit. Je mi trochu líto těch ubožáků, co tam tleskají v publiku a zároveň jsem trochu zvědavý, kolik jim za ten jekot a tleskání zaplatili. Bojím se, že to ti Pražáci robija zadara.

plakát

Správní chlapi (2016) 

Skvělá herecká dvojka, ale tak nějak už to prostě není ta Smrtonosná zbraň. Některé hlášky jsou super, ale jinak je to v nudnějším tempu a na Posledního skauta to nemá.

plakát

Inherent Vice (2014) 

Tento film má mnoho skrytých vad, ale rozhodně nenudí příliš dlouho. Vždycky, když už chcete usínat z těch nekončících keců, přijde naprosto zabijácká situace, která vás odrovná a vzbudí. Tradiční detektivka v poněkud zhuleném hipísáckém podání se skvělým Fínyxem. Film, který snadno zapomenete a napodruhé si ho stejně znova užijete. Potřetí už to ale asi nedám.

plakát

Milovník po přechodu (2017) 

Velice příjemná až neamericky chytrá komedie, která se obejde i bez fekálního humoru, až na několik těch prdíků. Ne, že by nemohla být lepší, kdyby tam třeba nějaký Sandler přidal nějaké ty úchylárny, ale je prostě povedená a vystačí si s jemnějším humorem. Námět je vtipný už sám o sobě a mechikánský gerontofil to uhrál zdatně a s šarmem. Salma nám poněkud stárne, ale i tak se na ni hezky dívá. Kristen Bell je jako vždy rozkošná a zábavná. Bohužel je to celé poněkud zaměřené spíše na ženské publikum, ale i tak to lehce nadhodnotím, protože tak milých a chytře vystavěných komedií je v hnUSA málo.

plakát

Empire State (2013) 

Nudnější, ale prý podle pravdy, takže docela zajímavé. Film je poučný v tom, že ukazuje, jak je důležité nepřátelit se s natvrdlými bezmozky.

plakát

Statečné srdce (1995) 

Dokonalost. Mel jako režisér myslím ani netušil, co v něm je a dnes netuší, kde to zase najít. Jeden z nejlepších filmů všech dob. Bojové a bitevní scény dodnes nikdo nepřekonal a ten rozmazaný roztřepaný digitální bordel, co je v dnešních velkofilmových bitvách... to je k smíchu.

plakát

Peppermint: Anděl pomsty (2018) 

Stále mladě a svěže působící Jennifer jako ženská verze Seagala. Je to vlastně klasické akční béčko z devadesátých let, ale přece má něco navíc. Ten filosofický přesah na téma, zda-li je zabíják vykonávající spravedlnost odpravováním té největší verbeže stejně opovrhovánihodným vrahem jako vrah prostý... To je otázka k zamyšlení a ve filmu je i skvěle ukázané, jak nefunkční je soudní systém a jak spravedlnost nemá v takovém systému šanci. Snad každý zdravě uvažující občan musí usoudit, že taková sexy mamina s kulovnicí je pro společnost prospěšnější než justice, protože s vrahy a mafiány udělá jeden krátký proces, při němž v mžiku stihne obvinění i odsouzení a ještě ušetří nějaké ty kačky ze státní kasy, které by jinak padly na vydržování všelijakých psychopatických magorů ve věznicích.

plakát

Rudá volavka (2018) 

Tak nám blbci z hnUSA musejí zase jednou ukázat, že studená válka nikdy neskončila a je potřeba ty Rusáky pořádně pošpinit a taky ukázat, jak jsou zlí a bezcitní a jak mají všude nastrkané špiony. Taky je potřeba Rusy postrašit, aby pochopili, že u nich jsou na nejvyšších postech nasazení vlastizrádci, kteří pracují pro tu skvělou Ameriku, co tak ráda zastává ty mírové hodnoty a proto všude neustále rozpoutává válečné konflikty. Ale tak jinak to byl příjemný špionážní thriller s perfektním závěrem (a přímo bububu vzkazem pro Rusko). Tedy příjemný byl především díky té Jennifer, na kterou se tak krásně dívá... O čem to vlastně bylo? Jo, už vím ta nestydatá coura šla donaha a roztáhla nohy. Jo, to byla mrazivě dobře vygradovaná scéna.

plakát

Něvesta (2017) 

Viktorija Agalakova je rozkošná a na začátku příběhu je to takové usměvavé sluníčko, občas s výrazem natvrdlé blbky. Později se ukáže, že je skutečně natvrdlá a úsměv nahradí nějakým tím vyděšeným pohledem. Jakože hororová zápletka se rozjíždí hustě atmosféricky a vy se nestačíte divit, co za pičoviny se tam děje. Obzvláště finále dává opravdu logiku snad jen natvrdlým blbkám. To vše ovšem k blbým hororům patří, takže nemůžeme mít Rusům za zlé, že se vezou na té kýčovité vlně bubukravin. Navíc se toho zhostili zdatně a pořád je to lepší než většina americké hororové produkce. Jinak asi stejně nudné a nedomyšlené jako novější Rusalka, která mě taky dost nasrala.