Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (468)

plakát

Ztraceni ve vesmíru (2018) (seriál) 

Shlédnuty dvě série pomalu najednou v době koruny...(celkem z praktického důvodu, bo v této době se v podstatě nic nového ven nedostává, takže alespon "nějaké" pobavení u monitoru/televize) Seriál (na Netflix) špatný není, avšak je fakt, že je cílen na rodinky s dětmi. Chybí zde trochu "ztrát na životech", vše nakonec skončí happyendem a celkově těch "náhod" je tam až neuvěřitelně moc. Jako -záporačka- se mi docela líbila, ikdyž... ikdyž je fakt, že její "psychologické" ovládání jedinců, bylo až mooooc snadné. Bohužel seriál sráží to bezbřeze najivní dítko "Will" (ostatní se chovají přecejen racionálnějc). Nakonec jsem byl rád, že jsem nemusel čekat co týden na nový díl, a (svým způsobem) se nějak obzvlášt netěším na třetí sérii, protože očekávám (dle nastíněného pokračování), že se tam bude víc žvanit, než konat (navíc co s -dětskou- posádkou, letíc buhvíkam).

plakát

Amulet (2020) 

Prvních 10min jsem vůbec netušil která bije. Dalších 20min jsem pročítal prospekt Kauflandu a čekal na "něco" (zvuk) co upoutá mou pozornost.... Máme 45min a v podstatě se nic neděje... 15min tomu ještě dám naději a pak vypínám a jdu si pustit zprávy na Primě. Pokud se "něco" ve zbývajících 30min odehálo, tak mě to v podstatě nezajímá. Film totiž musí diváka zaujmout alespon v prvních 10min. Hlavní protagonista vypadal (jako voják ve flashbacku) mnohem lépe. Holčina nevýrazná, asi tak jako ta jeptiška..... Vlastně jsem si řekl - proč jsem ten film stahoval z netu??? Možná protože k TOMU v té době nebyl na CSFD žádný popis a člověk byl zvědavý CO to bude.

plakát

Projekt Power (2020) 

No co na to říct... Doba je zlá a nemůžeme si vybírat. Budme rádi za každou alespon použitelnou podívanou na sobotní večer. Být to loni, tak bych s hodnocením šel níže. Ano - spousta černošských kydů promíchaných s (opět?? pokolikáté letos) rodinnými hodnotami černých tlam a sádel (kterých je tam poněkud víc než je zdrávo... teda asi není, bo Orleans :-)). Scénář taky zrovna nevybočuje z průměru. Tak tu máme pilulu, která kde se vzala tu se vzala, pokaždé reaguje v těle nositele jinak (proč?? to ví jen scénárista a ten to jen tak nepoví ;-)) Co by za to železný sovětský Ivan dal !!! (pozor - občas je to úsměvné, ikdyž to zajisté autor snímku tak nemyslel). No nic 37. Čin si úspěšně objasnil a hurá zase na stadion !!! (určitě tě tam čekaj :-)))

plakát

Ava: Bez soucitu (2020) 

Ava je taková novodobá Nikita (1990), avšak s jistou dávkou sentimentu a pochopitelně nesmíme zapomenout na "rozmanitost ras" protagonistů. Proto zde pouze slabší průměr. Nebýt těch "rodinných" keců, možná bych dal půlhvězdičky více. Nicméně v době breberky, je divák rád alespon za KAŽDÝ schopnější filmek. Takže - ano, budme rádi za tuto "Nikitu" a za torrenty, který nám pán Bůh dal....

plakát

Volition (2019) 

Tak velmi těžko se k tomuto podává komentář a docela se ani nedivím, že tu není ani popis filmu... Tak to zkusím já. Bylo nebylo jeden maník, který tak trochu dokázal "předvídat" budoucnost a to stylem určitých fragmentů. A protože potřebuje prašule na zaplacení svého nájmu, taxe uchýlí k obchodu s diamanty. Pak už to začíná být zamotané, protože určité náhody nejsou jen náhody a dokud se tam neobjeví dvojité dejavu, trojité dejavu (díky časovým skokům) a tak dále a tak nic s první části filmu nedává moc smyslu. Film je tak trochu (docela hodně) podobný Time Machine (2002). Každopádně hlavní protagonista (běloch) tak jako v oné "předloze" prozří, že osud je tak nějak dán a celkem blbě se (přesunem v čase) modifikuje. Jediné co jsem tak nějak nepochopil, byla záměrná autonehoda jeho matky... ale to už asi nikdo (krom autorů snímku) nerozklíčuje. Jako nebylo to úplně zlý, ale poslední dobou se nám nějak rozmáhají filmy s "časovými vrstvami" (Počátek, Time Machine, Tenet, Volition), kde divák občas má v tom celým docela hokej (asi největší kulášový mišmaš je současná novinka Tenet ;-))

plakát

Tenet (2020) 

Při sledování tohoto dílka máte pocit, jako byste pustili batole k magnetáku a nechali ho hrát s točícími se kotoučky. Chvíli je to správně, chvíli pozpátku, tak štronzo (dítko drží kotouček) pak zase pozpátku a dopředu a dozadu... no brzo z toho máte hokej a 2x větší hlavu. A takhle přesně si budete připadat při sledování filmu. Nejdřív to je celkem srozumitelné... Černoch (navíc nesympatický) detektiv vyšetřuje jistou "časovou" anomálii a jak tak k tomu pomalu přichází na kloub, tak se dostává do dalších větších časových paradoxů. A když už to docela slušně rozklíčoval tak tu máme guláš, že jediný, kdo může probíhající děj pochopit, je nová verze diváka 2.0___ Divák v.1.0 (většina z nás) se totiž již od poloviny filmu začíná v ději ztrácet. Jako... není to špatný... trochu mi to připomíná film s Bradem Pittem - Počátek. I zde se tak nějak prolínají různé vrstvy snění.. zde zase pro změnu vrstvy časového paradoxu. Rozdíl však mezi filmy je, že v tom Počátku, alespon divák 1.0 pořád věděl co se děje a byl v obraze ;-) PS: ve filmu nějak není vysvětleno KDO, JAK to sestrojil a CO (kdo/jak) jsou ty -předměty- a vůbec... jak dotyčný vědět jak je má pospojit... Zkrátka - je to ve scenáři a basta :-))

plakát

Zlatá maska (2020) (pořad) 

Bombastické, megalomanské, komediální. Jako dobře... je jasné, PRO KOHO je daná show určena, ale... doporučil bych tak o 80% omezit přidávání ruchů v režii. Při pozorování "placeného křoví" ve studiu "barev a efektů až oči přecházejí" jsem si fakt NIKOHO nevšiml, že by krom tleskání tam někdo "pískal jak o život", nebo si vyřvával hlasivky. Zřejmě (po vzoru amíků a jejich tzv. sitkomů") je tohle -trendy- a kůůůůl, ale sorry - mě toto spíše kouzlí úsměv, protože ta smyčka ruchů se tam celkem často opakuje :-) Mě to spíše připadá jako "soutěž televizí" kdo předvede bombastičtější show. PS: ....předpokládám, že TO asi levné nebylo ;-) zřejmě budou o to více "ždímat" zadavatele reklam... ale co - at si ždímají.. Naštěstí TV PRIMu platit povinně z tzv. konces.poplatků nemusíme ;-) No nic... vypínám "výplach mozků" a jdu na TENET (který už je již nyní na vašich torrentech)

plakát

Ztracený poklad Aztéků (2008) (TV film) 

Co to bylo??? :-))))) 1* za Michala. Alespon někdo, kdo tam jakžtakž hrál.

plakát

Host (2020) 

Tak co dělat v době breberky-19 ?? Samozřejmě vyvolávat duchy !! Co taky jinýho... Ale né jen tak obyčejně!! to chce něco "pokrokovějšího" :-) Tak to uděláme přes videokonferenci ZOOM :-) Je to moderní a ženský se z toho pomátnou :-) Jako... nápad to byl zajímavý, dokonce to mělo i nějakou atmosféru, ale.... nějak tam "zapadlo" logično... Ten chalan přece ani nezačal s vyvoláváním, protože ho "vyrušila" žena/přítelkyně... Takže vůbec není důvod, proč by se měl "duch" o něj zajímat. Navíc - když mě někdo ohrožuje, tak asi neřeším ZOOM :-) ...ale to je u filmů tzv. "found footage" celkem častý jev. Co se týče hereckého výkonu - tam není v podstatě co vytknout, teda ... až na tu zvědavost. PS: když je někde tma tak zkusím nejprv vypínač, že ;-)

plakát

Gundala (2019) 

Zdá se, že Indonézie není pouze národ of the appes (kterého musel naučit zákony civilizace a pokroku až holandský "okupant"), jak dokazuje tento film. Jak vidno, taxe zde vykytují i celkem dobří filmaři (na Indonézskou produkci samozřejmě), kteří dokážou vyprodukovat celkem zajímavou podívanou. Je to sice asi tak 1% z celkové filmové prokuce ( která z 90% je spíše zaměřená na melodramata hodná mexických telenovel jako třebas Tak jde čas, apod.), ale i to 1% stojí za pozornost. Sice našinec je poněkud rozmazlen onou US produkcí a mnohé z děje mu bude připadat moc "dětinské", ale opět je nunto si připomenout onen původ tohoto snímku. Takže krásný průměr kužátka ;-)