Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (900)

plakát

„Čtyři vraždy stačí, drahoušku“ (1970) 

Utečem přes kuchyň, tam jich bude míň, já bych to tu vzdal ... Rušily mě ty "komixové" okénka a sem tam viditelná "kaskadérská" stránka (bitky a pády) ale jinak je to za 5. Koupelnová scénka v té době musela působit neskutečne sexy. Libíček je nádherně tupý a Filipovský si konečně mohl na plátně střihnout "Funese" Mafiáni jsou vrchol herectví a fiflací scéna je snad to nejlepší co kdo mohl vymyslet "Fo to fnamená ?"

plakát

Dungeons & Dragons: Čest zlodějů (2023) 

Pokud si něco zaslouží bezchybných 100% + označení "nejlepší adaptace hry na plátna kin" tak je to tohle. Nevím kde začít a jak to popsat protože hru neznám (myslím přímo dračí doupě jako deskovku) a ty odnože na počítače jsou v tolika úpravách a variantách že je těžké říct přesně která je TOU přesnou verzí D&D. Od začátku jsme se bavily asi úplně všichni v kině (to jsem nezažil už několik let) a kromě jedné paní asi o 3 řady pod námi, která někde v půlce začala vyslíchat vedle sedící dítě co a kdo tam hraje a proč je tam jelen a sova a proč se ty kytky hýbou ...... byly asi všichni v pohodě. Humoru je tu tak akorát aby člověk nebyl přeplněnej a je ho tu přiměřeně tomu co se děje v příběhu (neumlátíte se smíchy a není to trapně hloupé) lokace jsou krásně udělané, bludiště bych klidně snesl delší čas, na všechny se dobře dívá, Moje ne úplně oblíbená Michell Rodrigézovic je tu neuvěřitelná, Chris Pine je vybranej geniálně a podle mě je to role kvůli které se narodil, Justce Smith u mě stoupl v ceně a po Pikačuovi kde byl půl filmu na pěst tady hraje "na oskara" a jedinej u koho bych měl poznámky byl Hugh Grant ale ta postava je asi takhle schválně (což je škoda, trochu vážnější postoj by k ní seděl víc) ale za mě prostě je hodně přepálená a jakoby se tam moc nehodila. K Sophii Lillis se není jak vyjádřit protože už to jak ta holka vypadá krásně a roztomile je samo o sobě vysoké hodnocení (ale hraje taky v těsném závěsu za ostatními) a na to že není zatím žádná velká a známá herečka je tady asi velká výhoda, protože nečekáte nic a dostanete herecký koncert na který hledíte s otevřenou hubou. Příběh má smysl, je zajímavej a určitě se budu těšit na pokračování (doufám ve stejném složení, jestli tam nacpou Bautistu, Rocka, Reynoldse a podobný gramloně co mi zkazí každý film, rovnou tomu pokračování nasdělím odpad aniž bych to viděl) Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves to má za 5* a za 100%. (Cinemax Olympia - dabing) ... // PS : určitě to nevidím naposledy a film postupuje v mém imaginárním žebříčku filmů které mám hodně rád, na 2 místo. Škoda že nejde udělit zlaté bludišťáky, protože za posledních cca 10 let, je tohle snad druhý film který by si jich zasloužil plný pytel. Tohle je za mě film roku 2023 a je mi šumák že je teprve Březen. (dodatek pod čarou - moje averze ke kinům z důvodu neskutečně přepáleného zvuku se ve hodně prala ale nakonec jsem do toho kina šel. Já to nechápu, proč ten zvuk musí tak šíleně řvát, zase mě z toho bolela hlava a tak půl hodiny po kině jsem měl problémy slyšet co mi kdo říká, naštěstí jsme měly kliku že nám pustily jen asi 5 reklam, jinak by to bylo zase na 3 a půl hodiny, takhle ta délka je akorát)

plakát

O človíčkovi (1985) (seriál) 

Včera jsem na to narazil na YT :) Neskutečný seriál který mi vykouzlil úsměv na tváři svojí normálností a jednoduchostí + je to i sranda, takže za plný počet.

plakát

Jak funguje vesmír (2010) (seriál) 

Dám za 5 plných, protože mě fascinuje všecho to tajemné a záhadné co vesmír nabízí.

plakát

Billy Elliot (2000) 

Tomuto filmu jsem se dlouho vyhýbal, protože jsem si myslel, že bude o ničem... Nějaký kluk co se dal na balet... co to může být? No... Mýlil jsem se. Je to další z těch anglických filmů, které hrají na city. A takové mám rád. Právě kombinace komedie a emocí bývá u filmů to nejlepší. Nejvíc se mi líbí výběr herců, obzvláště Garyho Lewise - na jednu stranu jako otce drsňáka a na druhou stranu otce, který se i přes počáteční nedůvěru a odpor snaží přes všechny překážky splnit sen svého syna, který se nakonec propracuje až na vrchol. Taky Julie Waltersová zde exceluje. Ta role jí padla. Musím se přiznat, že je to jeden z mála filmů, u kterého jsem byl naměkko.

plakát

Paddington (2014) 

Nepamatuju si kdy jsem se naposledy tak nasmál. Asi nejlepší komedie co jsem viděl za posledních 10 let. Nicole Kidman, mě moc nezaujala. Výborná podívaná pro celou rodinu.

plakát

Uneseni (2002) (seriál) 

Uneseni - nezapomenutelný sci-fi seriál. Když to dávali před pár lety na čétéčku, těšil jsem se na každý díl. Také to byla nej.... věc, kterou jsem znal. Myslím, že je to dost dobrý seriál i když nepracuje se žádným originálním nápadem. Nejvíc se mi vybavuje ten díl s Dakotou a ufounama, kteří tu měli moc pěknou podobu. Steven Spielberg prostě umí všechno a mě to moc bavilo. Rozhodně je to velmi pěkný a napínavý seriál. Už dlouho jsem to neviděl, ale bylo to strhující a hodně hodně napínavé. Mělo to strhující tempo, výborný scénář, skvělé obsazení a mě mrazilo v zádech. Nezapomenutelý sci-fi kult, další geniální dílo z produkce Stevena Spielberga.

plakát

Šerifové (1998) 

Volné pokračování úspěšného Uprchlíka už nebylo tak dobré, ale přesto nijak neurazí. Určité výhrady by se ale našly. Tak zejména, výrazně ubylo napětí. Dále pak Wesley Snipes už není tak kvalitní postava, jakou vytvořil už před ním Harrison Ford, ale snahu mu určitě nelze odepřít. Hodně nepřesvědčivý byl pro mně ale agent Royce, v podání Roberta Downeyho, který se mezi ostatními vyšetřovateli ztrácel a jako profesionál mi příliš nepřipadal. O několik těch procent výš to potom ve výsledném hodnocení vytahuje opět skvělý Tommy Lee Jones, který opět ukázal, že role rázného pronásledovatele mu sedne na míru. Tak tedy, díky němu dávám solidních 80%, jako druhý díl to špatný film nebyl.

plakát

Tanec s vlky (1990) 

Tanec s vlky jsem si takhle teda rozhodně nepředstavoval. O tomto kultovním filmu jsem sice vůbec nic nevěděl, ale kvůli vysokému počtu hodnocení jsem nechtěl zůstat pozadu. Ani ve snu by mě nenapadlo, že film bude z divokého západu. Tedy ono to není hned od začátku zřejmé, ale jakmile jsem si film pustil, nedokázal jsem couvnout, protože jsem měl úplně jinou vizi. Hned ze začátku jsem měl s příběhem potíže. Prvních pár scén jsem absolutně nepochopil a jakmile hlavní hrdina kamsi odjel, taky jsem netušil, kam se tím míří… Těch pár začátečních dialogů nevysvětlovalo vůbec nic. Ovšem to se mi celkem líbilo, protože díky tomu jsem dokonce půl hodinu vůbec nemohl předvídat, jak film bude vypadat. Když se objevil první indián, měl jsem mít trochu obavy. Každý zná dobrodružství Vinetoua, i já jsem nějaký viděl. Proto obavy byly na místě, protože jsem nechtěl, aby takto vypadal i tento film… Bůh žehnej K. Costnerovi, že předešel těm stereotypním akčním scénám atd. Spíš by měl žehnat knižní předloze, ale po tom, co jsem viděl, si nedovedu představit knihu jako zábavnou. A to tento film trval bez mála tři hodiny. Nicméně u něj jsem se bavil. Jeho ideou bylo spíše ukázat indiány v pravém světle. Jejich vlastnosti, zdvořilost a zvyky. Ne jenom to, jak dokáží bojovat. Na hlavní postavě se mi hlavně nejvíce líbilo to, jak s nimi dokázal vycházet, a že se dokonce naučil jejich řeč. Z toho, co tu vyprávím, vypadá film velmi stereotypně, ale kupodivu je tu i více zápletek. Některé se ale daly předvídat, protože začátek se k tomu úplně vybízí a romantická zápletka je vám jasná od chvíle, kdy se postavy poprvé uvidí. Ale ani tak nemohu film nazývat přímočarým, protože má své kouzlo a celý rozhodně předvídatelný není. Už také proto, že významná část filmu je v indiánském jazyce. Já jsem při tom neměl titulky, a jak jsem říkal, že se ji hrdina také naučil, byl jsem někdy velmi ošizen. Zas na druhou stranu to bylo o to překvapivější a časem se naštěstí ozvaly i hrdinovy vypravěčské poznámky. Film bych udělal o něco kratší, ale nelituji takto stráveného času