Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muž, považovaný za bezohledného a tajemného vraha (Wesley Snipes) je na útěku před zákonem a snaží se zjistit, díky komu byl obviněn ze dvou vražd, spáchaných v New Yorku. nemá však mnoho času... zkušený šerif Sam Gerard (Tommy Lee Jones) a jeho muži jsou mu na stopě. Nelítostné pronásledování začíná... (Warner Home Video CZ)

Recenze (267)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Že ono to kopírování není tak snadné, jak jste si myslel, pane Stuarte? Uvařil jste pokrm bez chuti, bez šťávy, bez zajímavé přílohy, podle všeho výhradně bez kuchařky. Že mi na talíř prsknete tři knedlíky Tomáše, Wesleyho a Roberta je od vás sice moc hezké, ale co s nimi asi tak mám dělat, když jeden je okoralý, druhý rozsypaný a třetí nedovařený? Řečeno terminologií letošních Vánoc; když předem vím, že dárek nikoho dvakrát nepřekvapí, aspoň ho hezky zabalím. Tím se řídím já při dnešním balení hovadin pod stromeček, a řídit byste se tím do příště měl i vy. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nabízí se srovnání s filmem A.Davise, který je ve všech aspektech alespoň o třídu výš. Vidím to asi tak. Zatímco v jedničce Chief Deputy Marshal Samuel Gerard zahajuje akci slovy: „Poslouchejte, vážení! Uprchlík je na útěku asi 90 minut. Průměrná pěší rychlost v terénu bez zranění je 4 míle za hodinu. Tím vzniká rádius 6 mil. Od každého z vás chci, abyste prozkoumali centimetr po centimetru všechny čerpací stanice, sklady, farmy, kurníky, chlívky a psí boudy v daném okolí..“, tak v U.S. Marshals mohl klidně pronést prosté: „Nechte ho jít..“ ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Američtí šerifové, v čele s Tommy Lee Jonesem pronásledují, uprchlíka Wesleyho Snipese obviněného z dvojnásobné vraždy. Ten je však rozhodnutý prokázat svou nevinu a najít ty, jež si ho vybrali za obětního beránka ve své špinavé politické hře. Je jasné, že Tommy Lee Jones se tímto filmem pokusil navázat nepřímo na svou úspěšnou postavu nesmlouvavého pronásledovatele z dramatu Uprchlík. Tehdy pronásledoval Harrisona Forda. Tentokrát Wesleyho Snipese, ovšem s tím rozdílem, že Snipes je vycvičený agent, který se vyzná v terénu a před svými pronásledovateli má vždy náskok. Dočkáme se nějakých zvratů, slušné porce akce, zavilého výrazu Tommy Lee Jonese, nezajímavě hrajícího Wesley Snipese a nemotorně (ne)hrajícího Roberta Downeyho. Opakovaný příběh se dočkal zbytečné recyklace ve slabém, téměř televizním provedení Stuarta Bairda, který filmu do žil nevstříkl jedinou milikapičku napětí a řemeslné dovednosti. 40% ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Další díl bude o tom, jak Wesleyho Snipese honí po Argentýně americký daňový úřad. Chlápci s IRS totiž nejsou takový měkoty jako US Marshals, takže se konečně dočkáme pořádnýho akčního nářezu: střílení z kulometu, hon na člunech, tanky, lodě, vrtulníky... Menší exploze, monstrózní výbuchy, tisíce mrtvých v příkopech u cesty a na konci přijde ke slovu taktická ruční atomovka. To by bylo, aby Wesley ty daně nakonec nezaplatil. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování Uprchlíka. Opět uprchlý neprávem odsouzený vězen a na stopě má opět US Marshall. Snipes neni herec jako Ford. Jemu jdou dobře akční scény a nedělá mu problém sem tam ta nějaká hláška. Jenže sympatie jako Dr.Kimble si nevykopá! Snad jedině Tommy Lee Jones opět skýtá onu kvalitu. To ani nestačí. Stopaž je šílená. Pul hodka by ukratit šla. 50-60% ()

Galerie (64)

Zajímavosti (18)

  • Vyšetřovací tým Gerarda (Tommy Lee Jones) je z většiny stejný jako ve filmu Uprchlík (1993) s Harrisonem Fordem, i tam se v týmu objevili Joe Pantoliano, Daniel Roebuck a Tom Wood. Tím ale podobnosti filmů nekončí. Po havárii na začátku filmu je Mark (Wesley Snipes) odvezen do Chicago Memorial Hospital, v níž pracoval Dr. Richard Kimble (Harrison Ford) ve filmu Uprchlík (1993). Stejné je i samotné jméno hlavního vyšetřovatele Sama Gerarda, tak se jmenoval vyšetřovatel i ve filmu Uprchlík (1993). (headshot)
  • Robert Downey Jr. nemal rád prácu na produkcii a v rozhovore krátko po uvedení o filme povedal: „Je to možno najhorší akčný film všetkých čias, a to jednoducho nie je dobré na udržanie dobrej duchovnej kondície." (Arsenal83)
  • Všetky autá na cintoríne majú kalifornské poznávacie značky, aj keď scéna je natočená v New Yorku. (Arsenal83)

Reklama

Reklama