Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (2 275)

plakát

Kravaťáci (2011) (seriál) 

Svižné, stylové a výborně natočená pohádka o právnících, která navíc v druhé sezóně výtečně šlape na plyn. Postavy jsou výborně napsané a ještě lépe zahrané, sypou ze sebe jednu hlášku za druhou a i přes ty nejdražší kvádra a pozlátka jsou naprosto lidské a uvěřitelné. Případy by sice mohly být někdy lepší, ale jelikož v druhé sérii ustoupí do pozadí, tak to ani tolik nevadí. Suits se tak po necelé druhé sérii přidává k současné dramatické (nebo snad komediální?) špičce.

plakát

Muž na hraně (2012) 

Aneb jak se dá totálně blbý a smysl nedávající příběh převést díky svižné režii a sympatickým hercům ve fajn akční jednohubku.

plakát

Holky na tahu (2012) 

Už dlouho jsem neviděl tak velký počet nesympatických postav v jednom filmu s totální absencí humoru. Je vidět, že kvalit Žen sobě se nedá jen tak jednoduše dosáhnout, zvláště když na to jdete úplně špatně.

plakát

S ledovým klidem (2012) 

Asi nejnudněší thriller za poslední roky s naprosto čitelnou zápletkou a příšerně natočenou akcí. Bruce Willis a Sigourney Weaver vydělávají na nájem (Bruce tady mohl klidně nahradit Sean Bean) a Henry Cavill je naprostý herecký dřevo. Po tomhle filmu se začínám nového Supermana celkem obávat.

plakát

Amazing Spider-Man (2012) 

Marc Webb sice umí výborně pracovat s postavami a mezi Garfieldem a Emmou Stone to funguje na jedničku, jinak se ale jedná o filmový i scénáristický patvar, který se nedokázal zbavit nálepky zbytečnosti. Postavy se chovají nelogicky, potenciál příběhu je naprosto nevyužitý a ani v akčních scénách si není Webb moc jistý. Přesto ale nový Spidey v létě docela pobaví, hlavně díky hercům. Raimiho dílům ale nesahá ani po kotníky (tedy až na trojku).

plakát

Drsný šerif (2012) (seriál) 

Sympatický "skorowestern" s pěknou atmosférou a nápaditým prostředím, ve kterém se nachází skoro všechy klasické westernové propriety. Hlavně ale nabízí zajímavé charaktery, které člověka zajímají i přes slabší detektivní případy. Nějakou dobrou ústřední linku by to ale potřebovalo jako sůl. 70% 2. série - No a silná příběhová linka je tady a naštěstí nejen jedna. Ze zprvu nenápadného šerifa tak po druhé sezóně roste jedna z nejsympatičtějších kriminálek široko daleko, hlavně díky skvěle napsaným a zahraným postavám. Jen houšť! 80%

plakát

Sněhurka (2012) 

Zatímco v druhé sněhurce letošního roku byla královna v podání Charlize Theron největším kladem filmu, tak zde je Julia Roberts tím největším problémem a její scény jsem měl chuť přetočit. Jinak se však překvapivě žádné peklo nekoná a dočkáme se celkem svižné, která se naštěstí nebere moc vážně. Lily Collins se navíc na sněhuli hodí perfektně a trpaslíci taky pobaví. Singh tak nakonec za temnější variací pohádkové klasiky zas tolik nezaostal.

plakát

Expendables: Postradatelní 2 (2012) 

Sly a spol. to zase dokázali! Film sice má několik vad na kráse, díky kterým ho spousta lidí strhá. Zápletka je ještě více cheesy, prostředek filmu je ukecanej a ne všichni borci jsou patřičně využiti (Jet Li). Ten boží zbytek filmu to ale všem akčním fandům dokonale vynahradí. Akce je suprová a přehlednější než v jedničce a hlášek pro nás "věrné" je zde pomalu víc, než vystřílených nábojů. Hlavně poslední třetina filmu je tak nadupaná, že akční fanoušek se bude neustále smát od ucha k uchu. Sly je drsnej, Jason kope o sto šest, Hermsworth překvapivě nevadí a Willis s Arniem se perou o pozici největšího hláškaře, kterou jim stejně vyfoukne Dolph. Je zkrátka vidět, že tenhle film si akční legendy hodně užily a já si ho užil také. Jde totiž o tu správnou klasickou béčkovou zábavu, jakou máme od těchto borců rádi, a proto tomu pár chybiček klíďo odpusťim.

plakát

Útěk z MS-1 (2012) 

Přesně ten typ filmu, který bychom v 90. letech milovali, ale dneska nám přijde jenom jako fajn jednohubka připomínající starý časy. Naštěstí je to ovšem jednohubka hodně zdařilá, která šlape od začátku do konce a člověk se nenudí. Guy Pearce hláškuje, Maggie Grace to sekne a akce je vzhledem k rozpočtu hodně dobrá. Jen ten záporák je slabší a nějaké velké akční finále bohužel taky chybí. Ale i tak hodně přijemná akční jednohubka.

plakát

Vendeta (2011) 

Nicolas Cage tentokrát překvapivě fajn, žádný vyložený exces nepředvádí. A to je možná bohužel i škoda, jelikož by byl film aspoň trochu zábavný. Vendeta je totiž naprostá scénáristická šeď vyděná nejméně stokrát, u které si herci a režisér šli jenom vydělat na nájem. Film vás totiž nemá naprosto čím překvapit, režie je podprůměrná a Guy Pearce tu vyloženě trpí.