Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (170)

plakát

Agent v sukni (2000) 

Jsou to ale ty nejnespravedlnější 3*, který jsem kdy dala, protože jsem se smála od začátku do konce. Jenže já tyhle černo-převleko-komedie fakt tak nesnášim!!!

plakát

Amélie z Montmartru (2001) 

Asi jsem dobře nepochopila, co mi tím chtěl autor říct. Opravdu mi to přišlo nudný a přiblbý. Ale soundtrack k tomu je výtečný, přesně sedí k atmosféře filmu, ráda ho poslouchám.

plakát

Anatomie (2000) 

Thriller? Já myslim spíš píč..ina.

plakát

Angelika, markýza andělů (1964) 

Tak Angelika, markýza andělů.. Hmmm.. Anděl zatracenců, mnou zatracený po celá dlouhá léta mého dospívání a vzdoru všemu romanticko-historickému. Kostýmy?? Bléé :) Až teď jsem prvně viděla Angeliku celou, od začátku do konce. A? Dojetí, samozřejmě. Vzpurnost Angeličina, překrásně tvarované rty Joffreyovy a ta láska, ta láska..! Ty pohledy umocněné gradující hudbou.. A do toho všeho neustále se do mé mysli vtírající obraz rozněžnělé ŠKOPKOVÉ. Nádhera.

plakát

Anglický pacient (1996) 

Film je na můj kus dost rozvláčný, ale dohromady strašně hezký celek a docela silný zážitek.

plakát

Asterix a Obelix: Mise Kleopatra (2002) 

Srovnáváte nesrovnatelné, přátelé, pokud v tomto díle hledáte cokoliv z předchozích, jakoukoliv návaznost či podobnost. NENÍ to pokračování jedničky a NENÍ to v žádném případě prvoplánová slátanina stupidních vtípků. Když tu čtu vaše názory, mám tendence se filmu zastávat, ale ono vůbec není třeba. Alain Chabat si svým svérázným pojetím snímku určuje publikum sám, čekatelům na pokračování jedničky se vysmívá do očí a v každé scéně dává najevo, že se baví především on sám. Znovu opakuji, že NIC v tomto filmu není prvoplánové a tomu, kdo si dal tu "práci" a věnoval trochu své pozornosti i menším (většinou nevyřčeným) detailům, dal Alain Chabat jedinečnou příležitost skvěle se bavit s ním a všemi ostatními. Patří mu můj velký dík za velice vtipnou, inteligentně zpracovanou nezapomenutelnou podívanou. Sakra prostě si pořádně zahulte a nezapomenete taky!!!

plakát

Avatar (2009) 

Spíš než k nazvání Avataru pohádkou bych se přikláněla k nazvání reality zlým snem.

plakát

Babel (2006) 

Můj celkový dojem z filmu je dost rozpačitý. Je pravda, že každý z těch příběhů by sám o sobě vydal na dobrý film. Je pravda, že Brad Pitt je výborný herec, zdaleka není jen pro okrasu a myslím, že ani nikdy nebyl. Cate Blanchett mám ráda pro její "normálnost" (za všechny třeba Veronica Guerin). Přesto se nemůžu zbavit dojmu, že z filmu čišela prvoplánovost. Vlastně mi ve filmu chybělo už jen to, aby si všichni herci napsali fixou na čelo DRAMA.

plakát

Baraka - Odysea země (1992) 

Tady opravdu není třeba slov, stejně jako v tomto nejzvláštnějším dokumentu, jaký jsem kdy viděla. Který vám beze slov vysvětlí principy žití a sebedestrukce.

plakát

Bathory (2008) 

Jurajko, děláš si ze mě legrandu? Už ti někdo vyprávěl legendu o kvalitě a kvantitě? Jsem laický český divák, kterýmu tvoje Bathory show evidentně určená nebyla – soudě podle anglických popisků, kterým jsem bohužel ne vždy rozumněla, se svými osmi lety němčiny. Ale to je jednoznačně můj problém, ne tvůj. Tvůj by mohl být spíš to, že ani 300 mega a 140 minut tvému historickému dramatu neodpáře všechny ty Hádej, kdo jsem, Pálí vám to, Romány pro ženy, Světla pasáže, VéKáVéčka a já nevim co ještě. A kdybychom si náhodou nedovedli zařadit Lucku Vondráčkovou, nechals jí pro jistotu jméno Lucie, viď? Ale ani tohle není tvůj problém, v cizině tyhle fláky neznají, tam by ti to mohli uvěřit. Jenže oni možná budou řešit tu zatracenou kvalitu a kvantitu. Nech si tu legendu vyprávět, Juraji, než se zase do něčeho pustíš.. Jedna hvězda Anně Friel a druhá Hansi Mathesonovi. Čímpak to asi bude, Juraji?