Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (170)

plakát

Podivuhodný případ Benjamina Buttona (2008) 

Omlouvám se filmu, že jsem ho tu přejmenovala na Dobrovolné znásilnění Benjaminem Buttonem. Dojem dokonalosti a preciznosti tentokrát přebila obrovská míra laskavosti, milýho humoru a taky až hmatatelná beznaděj a obyčejný strach ze stárnutí. Myslim, že líp, než nechat krásnou ženu stárnout vedle mládnoucího Pitta, tyhle pocity David Fincher snad ani vystihnout nemohl :)

plakát

Po přečtení spalte (2008) 

Hm, taky za tři. Zřejmě mi vzniká averze k současným americkým filmům, precizně a dokonale zpracovaným do nejmenšího vizuálního i dějovýho detailu. Asi je to postavený na hlavu, ale mě tohle nudí. Jít do kina a dopředu vědět, že to bude perfektní. Tentokrát na to u mě Coen bros. dojeli (do budoucna na to zřejmě dojedu já). Film perfektní, smích samozřejmej a pokrčení ramen na otázku "Tak co??" ... Na sobotu mam domluvený dobrovolný znásilnění Benjaminem Buttonem :)

plakát

Rallye smrti (2008) 

Ženský tohle MUSÍTE vidět!!! Opancéřovaný káry, vytuněný kokpity, napalm, aktivovaný lebky, rozmašírovaný hlavy, řev kulometů, hvězdice, řetězy, všechno snímáno patnácti kamerama, zpomalený záběry, blonďatá vychcaná bestie a pár ostrejch sexykočiček. A hlavně - žádný zbytečný kecy. Bože!! Přesně moje krevní skupina, urvala bych si koule, kdybych je měla! A tělo pana Stathama? Jo, přemluvili by mě.

plakát

Terminátor: Příběh Sáry Connorové (2008) (seriál) odpad!

Lena Headey (TA Lena Headey z mýho Aberdeenu??) hraje Terminátorovo manželku nebo co to je v týhle stupiditě??? To bolí.

plakát

Vicky Cristina Barcelona (2008) 

Maličko tomu chyběl vocas, řekla bych, takovej ten zpětnej šleh. Nicméně to krásně a nenásilně rozšiřovalo mysl, padlo několik vět hodných zamyšlení, proběhlo několik okamžiků hodných závisti. Byla to barevná a líná pohoda. Klidně bych zašla znovu, jenže pocit, že produktivnější než chodit se dívat je nebránit se zažívat, je teď zase o něco silnější. ...Zašla jsem znovu.

plakát

Volejte věštce (2008) (pořad) odpad!

"pátek 4. září je dnem Venuše a na obloze se zakulatí měsíc, jehož chladné světlo nás zalije láskou, smířlivostí a pochopením... Sama Bohyně je patronkou této noci plné kouzel a ruku v ruce s královnou noci okouzlí lidská srdce, která se otevřou, aby z nich mohla vytrysknout láska." ... To snad neni možný. Ale klobouk dolů, já třeba lidskou blbost zpeněžit neumim. Věštka ušatá.

plakát

Wanted (2008) 

No sice vůbec netušim proč to vlastně vzniklo, ale přišlo mi to téměř dokonalý. Jak řekla má ségra – Jo, to je přesně typ filmů, na který ráda chodím! :) Upřímně, váhám mezi 4 a 5*, chvílema mi to přišlo trošku přehnaný.. P.S: Angelino, jestli tohle čteš, fucking god (kristova noho), nažer se!! Byla jsem z tebe mírně nervózní. Ahoj.

plakát

Californication (2007) (seriál) 

Způsob Hankova života se dobře pozoruje z povzdálí, žít bych ho rozhodně nechtěla. To, co mě v seriálu "rajcuje", by mě v reálu nejspíš přivedlo do Bohnic. Absence jakýchkoliv pravidel, bezedná svoboda - to všechno je jen blýskavé pozlátko hluboké osamělosti, jak je ostatně vidno i v seriálu. Protože ruku na srdce - co vám "sváže nohy" víc, než láska a důvěra někoho, kdo je pro vás důležitý? Jo, ta myšlenka je stejně tak kýčovitá, jako je pravdivá. Asi do tohohle komentáře úplně nepatří, ale mě to prostě napadne pokaždé, když bohéma Hanka sleduju.

plakát

Divočáci (2007) 

Od téhle komedie jsem dostala mnohem víc, než jsem čekala. Oficiální obsah filmu docela smrděl trapně vtipnou americkou roudmůví, ale kdepak, vůbec! Sympatičtí „hrdinové“ + inteligentní humor, to je pro mě záruka dobré podívané a v tomto případě to platilo téměř stoprocentně. Bylo to prostě dobrý.

plakát

Edith Piaf (2007) 

Na Edith Piaf mám úžasný vzpomínky z dětství - naše postarší sousedka ji poslouchala na plný pecky pokaždý, když měla kocovinu. Tu kazetu jsem si od ní nahrála a pak jsem si přečetla životopis Edith psaný její sestrou Simone. Do kina jsem šla pro to, abych si ten pomyslný kruh uzavřela. Marion Cotillard byla skvělá - přesně tak(vzhledově) jsem si Edith představovala a nikdy bych nevěřila, že "přítelkyně" z Taxi Taxi by mohla dát takovou roli. Nemůžu se ale zbavit dojmu, že jsem si film měla odpustit - a zrovna tak každý, kdo životopis od její sestry četl a měl svoji hýčkanou iluzi o Edith. Nemyslím dobrou nebo špatnou, ale svoji. Po shlédnutí filmu už ji mít nebudete a to je myslím obrovská škoda, za kterou nestojí ani to, jak dobře je to natočené a zahrané.