Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (59)

plakát

Antikrist (2009) 

Co jsem si to zase pustila. Z toho budu mít noční můry ještě dlouho. Bez pár scén by se film obešel a ničemu by to neubralo. Takhle jsem si místo skvělého zážitku, který se budoval celou dobu před oněmi scénami, akorát ublinkla a budu ráda, když se mi je podaří vymazat z paměti. Ani nevím, jak mám teď film ohodnotit.

plakát

Vlkochodci (2020) 

Naprostý klenot - jak obsahem, tak zpracovíním. Hned mě zaujala krásná a nezvyklá animace, která si krásně hrála s rysy postav a která přesně vystihla to, co chtěla sdělit ( jako třeba stíny hrající svou roli ). No a příběh je naprostá úžasná krása, až nemám slov. Všechna témata, řekla bych celkem i důležitá, kterých se dotýká a s jakou bravurností je pojímá, dělá z tohohle malého milého filmu naprosté vleledílo. A to, co ve mně vyvolal, čeho všeho se ve mě dotkl a jak na mě působil v mém nejhlubším nitru, to se ještě jinému filmu nepovedlo.

plakát

Strom života (2011) 

Co se týče technické stránky zpracování, tak supr odvedená práce, jenomže co se týče obsahu, tak je dost nestravitelný. Celý tenhle "výrazový" styl, nebo jak to vůbec nazvat, je pro mě stejně otřesný asi jako surrealistické filmy, kde hlava požírající hlavu rodí další hlavu. A můj pocit při filmu? Trpěla jsem tak, že moje hlava mi snědla hlavu a porodila při tom hlavu. Ale za tu technickou stránku musím trochu té hlavy spolknout a dát krásných 20%.

plakát

Přežijí jen milenci (2013) 

A opět jako u Zlomených květin vzal Jim Jarmusch téma, které bylo těženo o 106 a natočil něco úžasného. Jakoby tahle témata volil schválně a ukazoval na nich, jak se to dělá. A on umí dělat hodně kvalitně. Skvělé obsazení, opět úžasná hudba, není co dodat.

plakát

Zlomené květiny (2005) 

Jrmusch je prostě geniální. Vzal téma/prostředí, na které bylo zpracováno spousta trapných komedií a jeden by řekl, že tady se ani nic kvalitního natočit nedá a on to prostě a jednoduše dokázal. Opět zvolil úžasně neobvyklý hudební doprovod, nemám slov. No a o Billově hereckém výkonu snad nikdo ani nepochyboval.

plakát

Gilmorova děvčata (2000) (seriál) 

Čistě ženská záležitost. Často vytýkaná upištěnost? Milé dámy, ruku na srdce, tak to prostě je. Ano, u našich postav je to dovedené do extrému, ale k celkovému obrazu, který Gilmorky vytváří, to prostě patří. A pokud se nemýlím, tak tenhle seriál je o absurdních lidech, které se svým, často nelogickým jednáním - tady opět ruku na srdce, všichni jednáme často dost nelogicky - dostávají do absurdních komických situací. Takže seriál splňuje přesně to, co má splňovat. Emily je boží!

plakát

Doraleous and Associates (2012) (seriál) 

Tak tady snad ani není co dodat. Tohle se trefilo přesně do mého vkusu. Paní jezera je Top!

plakát

Daria (1997) (seriál) 

Krásně ztvárněné archetypy ( nebo spíš stereotypy :)) pohybující se po Amerických školách - dnes by zřejmě bylo přidáno spoustu dalších, ale v té době to bylo prostě takhle. Skvěle vystřižené dané vlastnosti jejich představitelů a úžasně sarkastická a ironická Daria.

plakát

Lovci duchů (2005) (seriál) 

Sam a Dean a jejich potyčky s nadpřirozenem jsou pro mě klasika. Bůh je idiot, pokud o tom někdo někdy pochyboval ( good job! ).

plakát

Červený trpaslík (1988) (seriál) 

Úžasně zvolené prostředí pro úžasný Britský humor. Rimmer je nejlepší! Top Top.... Člověk je takový, jak vypadá, a já vypadám jako pravá, nefalšovaná děvka! .... Pamatuješ si na mě? Arnold Rimmer, ten ubožák, z kterého jsi udělal Helen Shapiro....