Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (666)

plakát

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016) 

Asi už stárnu, ale i přes to kvantum věcí, který by se tomu daly (a často měly) vytknout, jsem se obstojně bavil. Motivace postav jsou cucané z prstu, linka s Lois je příšerná, snové sekvence k ničemu, záporák směšný a vyloženě skvělá akce pouze Batmanovo sólo z traileru. A mohl bych pokračovat skoro do nekonečna... ovšem i k údivu mě samotného mě ten film neurážel. A navíc má skvělýho Battflecka.

plakát

Batman se vrací (1992) 

Druhý Burtonův Batman jasně převyšuje svého předchůdce, neboť na rozdíl od něj obstojí i v dnešní době, kdy je komiksový žánr úplně někde jinde. Tahle burtonovská špína, deprese a hnus v Gothamu zkrátka semele každého, ať už je současnými komiksovkami rozmazlený nebo jimi pohrdá. Skvělé, až se mi vracely hrůzy z dětství, kdy mi k noční můře stačilo vidět De Vitova Tučňáka byť jen na okamžik.

plakát

Diagnóza: Šampión (2015) 

V momentě, kdy Smith spustil svoji africkou dikci, jsem šel do kolen. Bohužel smíchy. Ještě vtipnější mi ale přijde bojkot Oscarů jeho ženou kvůli tomu, že se na Willíka nedostalo. Radil bych se na tuhle snahu o ocenění vysrat a radši se zaměřit na třetí Mizery. S podobně nijakými a nezajímavými dramaty totiž můj kdysi nejoblíbenější herec díru do světa neudělá.

plakát

Toy Story 3: Příběh hraček (2010) 

Film, který mě baví a který mě dokáže rozbrečet, si o plnou palbu říká hodně hlasitě. I když může mít třeba mouchy.

plakát

Červený drak (2002) 

Na Ratnera můžeme nadávat, jak chceme, ale u dalšího zářezu do Hannibalovy ságy (stejně jako u X-Men) obstál. A to opět tváří v tvář zvučnějšímu režisérskému jménu. Červený drak je v podstatě remakem jedničky, když vrší jeden odkaz a druhým a vyprávěcí strukturou kopíruje svého slavnějšího bratříčka. V mých očích je to ale rozhodně stravitelnější cesta, než se snažit pokračovat v příběhu obou hlavních hrdinů v "post-jehňátkovém" období, jako to svého času dělal Scott. Příjemná atmosférická jednohubka s vynikajícím obsazením. 7/10

plakát

Hannibal (2001) 

Odporný táhnoucí sopel, ve kterém se většinu stopáže VŮBEC nic neděje a který jen tupě parazituje na vynikající jedničce. Je opravdu umění takovým způsobem zprasit značku, jakou Lecterův příběh nese. Ze všeho nejvíc mi ale nejde do hlavy, jak na tomhle průšvihu mohli participovat Scott, Zaillian nebo Zimmer. Tady nemohlo být dramaturgické oddělení absolutně při smyslech.

plakát

Oscar 2016 (2016) (pořad) 

Nejotravnější a nejnudnější Oscaři co pamatuju. Tuny keců o negrech, gayích nebo globálním oteplování. Je s podivem, že se tvůrci snaží zvednout ratingy, a přitom do přenosu nacpou akorát hromadu politiky, místo aby oslavovali film. Velký přešlap, na kterém i když najdu pozitivní zlomky (klipy ke zvukovým nominacím, úvodní koláž), tak jej už nikdy nechci absolvovat.

plakát

Deadpool (2016) 

Čtvrtá hvězdička hlavně za odvahu tvůrců jít do toho po hlavě. Nesmál jsem se všemu, druhý akt se místy dost táhnul a motivace záporáka jsem úplně nepobral, bavil jsem se ale náramně, navíc velký palec nahoru za akci. U Deadpoola výjimečně věřím, že pokračování může tento nutný origin převýšit a vytěžit hlavní postavu na maximum. Tomuhle filmu přeju každá dolar...a že jich je :) 7/10

plakát

Byla to divoká noc (2015) 

Příjemné překvapení za 7/10. Rozhodně lepší než Interview nebo Apokalypsa v Hollywoodu. Komedie vyhnaná do absurdna, ovšem na konci pevně stojící nohama na zemi. Nesmál jsem se sice všemu, ale po nulových očekáváních nakonec zavládla spokojenost. Neprávem zapadlá záležitost.

plakát

13 hodin: Tajní vojáci z Benghází (2016) 

Film dvou tváří. Úvodní expoziční část je prakticky k nepřežití. Pokusy lidsky představit šestici zelených mozků (kteří jsou jeden jak druhý) se díky bezpáteřním dialogům míjí účinkem. Vlastně už dlouho jsem u filmu tolik netrpěl. Jakmile ale začaly padat první výstřely a propuklo peklo, tak mě Bay spolehlivě přikoval do sedačky. Budiž 13 hodinám ke cti, že mě z totálního znechucení nakonec dokázaly strhnout, po naběhnutí závěrečných titulků jsem byl totiž spokojený. Ve výsledku tedy milé překvapení.