Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené seriály (10)

Firefly

Firefly (2002)

Vynikající seriál, v mém případě kvalitou překonávající mnohém slavnější série jako např. Star Trek. Škoda že má jen 14 dílů, takže nestačí rozvinout charaktery některých postav, jak by si tvůrci přáli (což napravuje Serenity, ale jen částečně, takový pastor Book mi stále připadá hrozně nevyužitý). Jinak skvělý mix sci-fi a westernu, oplývající příjemným humorem, nadsázkou, sympatickými a charakterově zajímavými postavami a docela chytře vymyšleným vesmírem, který má hlavu a patu.

Avatar: Legenda o Aangovi

Avatar: Legenda o Aangovi (2005)

Tady budu pět jen chválu. Stručně řečeno celý seriál je neskutečně zábavné dobrodružství ve stylu některých anime seriálů, který zprvu vypadá jak pohádka pro děti, ale postupem času se přeloupne v něco mnohem epičtějšího, nejednoznačnějšího a čím dál víc návykovějšího. Za velký klad bych zmínil postavy, které jsou skvěle podané, sympatické a zajímavé, většina z nich postupuje vývoj, což nespočívá jen v naučení se nové bojové techniky, ale i v charakteru a osobnosti. Další velký klad je svět - máme zde čtyři odlišné národy, které mají vlastní kulturu a národní zvyklosti, scenérie kde se děj odehrává je okouzlující a za celou dobu se neokouká. Poslední vyzdvihuji děj se spoustou vedlejších linek a subpříběhů, které se všechny protnou v epickém finále, jako celek seriál tedy působí komplexně, epicky a nesmírně promyšleně. Co ještě? Animace, humor, akční scény, vše perfektní. Navíc i díky postavám, se kterými jsem se ztotožnil jsem nepostrádal ve vypjatých situacích ty pravé emoce, a ke konci mi bylo hrozně líto, že už je konec. No, Last Airbender asi bude srdcová záležitost a už teď je řadím po bok těch nejlepších seriálů jaké jsem viděl. MASTERPIECE // P.S. co se týče sympatií 1. Iroh (jednoznačně), 2. Zuko, 3. Katara, 4. Aang, 5. Mai.

Futurama

Futurama (1999)

První díl jsem viděl asi dvacetkrát a ty další na tom nejsou o moc hůř. Neuvěřitelně vtipný kreslený seriál od tvůrců Simpsnových, místy ještě vtipnější - navíc se mi líbí, že se to odehrává v budoucnosti a tak o nápady není nouze. Nejraději mám díly, kde se vyskytuje postava narcisního pablba Zappa Brannigana.

Gumídci

Gumídci (1985)

Že by odsud pramenila moje náklonost k fantasy a středověku? Ignor, Stoupa a Brúčovy hlášky nezapomenutelné, chtělo by to reprízu v TV, i dnes bych se díval :-)

Kovboj Bebop: Lovec odměn

Kovboj Bebop: Lovec odměn (1998)

Spike, Jet, Faye, Ed... Hodně stylový anime seriál, který si mě postupně získal jednak sympatickými hlavními charaktery, jednak skvělou hudbou a v některých dílech příjemně tesknou, smutnou až nostalgickou náladou. Některé díly slabší, jiné přímo výborné a celkově musím říct: I Want More.

Haibane renmei

Haibane renmei (2002)

Ani si pořádně nepamatuji o čem přesně tento seriál byl, ale vzpomínám, že mě uhranul a ohromil, každý díl byl jako sen. Lyrické, atmosférické, řekl bych i duchovní dílo, spolu s "Ima, soko ni iru boku" to nejintenzivnější, co jsem v rámci anime tvorby viděl.

Teorie velkého třesku

Teorie velkého třesku (2007)

Dle mého skromného názoru nejzábavnější současný sitcom, a jeden z mála, kde jsem neskončil s první sérií ani jsem žádný nový díl nevynechal. Čistě odpočinková záležitost, která je mi svým humorem a charaktery mnohem blížší než konkurenční sitcomy. Sheldon strčí Barneyho hravě do kapsy, ovšem nejzábavnější postava je stejnak Howardova matka.