Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (27)

plakát

Život Davida Galea (2003) 

Za začátku poměrně nudný film, který ale postupně graduje až ke struhjícímu finále, které vám nedá ještě dlouho spát. Film nevyniká akcí ale přesto poměrně odsýpá, a pointa je spíš k zamyšlení než že by člověka dění na plátně přikovalo ke gauči; celkově výborný film.

plakát

Znamení (2002) 

I přes hollywoodské prvky dobrý film. Zajímavý námět, no trochu moc poselství a Mela Gibsona, ale nepřebili příběh a atmosféru.

plakát

Parfém: Příběh vraha (2006) 

Nesmyslnější film jsem snad neviděla. Ano námět zajímavý, baví mě vůně, mysteriózní zápletky, ale tohle bylo moc. Tady nedávalo smysl vůbec nic, vše podřízeno vymyšlenému ději a naplánovanému konci. A při této stopáži se absence logiky opravdu nedá přehlédnout. Navíc - chápu, že hrdina měl být nesympatický, ale kolikrát jsem se přistihla že se radši dívám jinam než na něj.. celkově velké zklamání.

plakát

Memento (2000) 

Oproti varování mi film nepřišel až tak zmatený, aby se snad nedal pochopit. Vyprávění stylem jeden krok vpřed, dva zpátky je sice trochu šílené, ale dohromady dává smysl. Problém je spíš v tom, že ani důkladné soustředění a zapatování si veškerého děje vám neodpoví na moc otázek. A že jich film nabízí. Z příběhu se dá krásně pochopit děj od začátku do konce filmu, ale ne od začátku do konce Lennyho života od oné události. Film skočí zhruba doprostřed tohoto děje, do chvíle kdy si tetuje už 6. poznámku a to vás nechá celou dobu v nejistotě, jak máte celý zbytek děje chápat. Kdo je lhář, vrah, přítel. Což mi přijde škoda. Jakoby nestačil samotný zajímvaý způsob vyprávění.. pokud je ten ještě nezasazen a neukončen, zůstává film opravdu jen šíleně zmateným.

plakát

Sedm (1995) 

Řekla bych, že Brad Pitt trochu přehrává neposedného fracka, aby víc vynikla jeho odlišnost oproti Morganu Freemanovi a také zakončení filmu, ale nijak to neruší výborný film výborného režiséra. Napínavé, zajímavý námět, příjemná rychlost vyprávění.

plakát

Svět podle Prota (2001) 

Nevím jestli ostatní film tolik překvapil, ale mně přišlo jeho poselství jasné už od začátku. Navíc Kevin Spacey se umí tvářit jen jedním způsobem, takže pokud jej nemusíte, nesedíte si zrovna na vedení, a zároveň nepotřebujete klišovité poslání jak máme být všichni happy, tak tomuto filmu 5* nedáte ani náhodou.

plakát

Svět podle Garpa (1982) 

Knihu jsem nečetla, a jako takové mi film přišel úúúplně obyčejný. Prostě popis něčího života, ale tak stroze popisný... divák se téměř nedozví co kdo proč udělal, jen to, že to udělal. Jako kronika. S postavami jsem se neměla proč ztotožnit, nevím proč kdo zabíjel, podváděl... opravdu k uzoufání nudných několik hodin dějepisu.

plakát

Sirotčinec (2007) 

Příjemně mrazivá atmosféra, žádná větší logická bota, zajímavé zakončení.. to se u hororu cení. Sice celkově nic uplně převratného (jak námět tak zakončení) ale ono je to někdy lepší.

plakát

Silent Hill (2006) 

Hru jsem nehrála/neviděla, ale ani to by divákovi nemělo upírat možnost celý film pochopit:) Příběh má dost logických děr, bětšinou je zbytečně pomalý a rozvleklý aniž by to mělo nějaký význam. 3* za atmosféru a vizuální stránku.

plakát

Truman Show (1998) 

Nepochybně velice originální nápad, ze kterého se ale podle mého dalo vytěžit mnohem víc. Nemůžu si pomoct ale film mi přišel hrozně plochý..a zbytečně mnoho času věnoval vysvětlování toho jak "Trumanův svět" funguje ačkoli tohle zrovna bylo poměrně jasné, místo toho aby se více věnoval jeho prožívání. Krom toho, že byl zmatený a podezíravý, nemáme moc informací o tom, co si myslel, a jak to celé většinu doby bral. S rozvláčností popisování fáze kdy Truman začíná přicházet na to, že tu něco nehraje, máte zároveň jako divák spoustu času přemýšlet nad věcmi jako: koho může bavit reality show, kde se vzhledem k velice omezeným podnětům umělého městečka toho moc neděje? Hrají ti herci celý svůj život, 24h denně? I kdyby to diváky bavilo, mohla by se show opravdu uživit jen díky product placementu? Což je celkově škoda, protože je jasné, že takovýto film nemůže výt zcela bez logických bot a nevysvětlených souvislostí. I přes skoro 90% hodnocení zde na csfd pro mě zklamání z nevyužitého potenciálu.