Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (808)

plakát

Ďábel (2020) 

Pomalá atmosfericky drsná ponurá podívaná. Výborný casting, Hollandův dosavadní vrchol, ten chlapec fakt umí. Nechtěl bych žít v té době, ani na jihu USA. Poradně depresivní drama jak se sluší a patří... Ke konci jsem už ani nedejchal...

plakát

Yellowstone (2018) (seriál) 

Kurva přesně takhle chci žít... Nádherně zpracovaný Moser i westernovský Kmotr.. Costner prostě válí a pořád je nesmírně charismatický. Musím říct, že je mi úplně jedno, co se tam děje, krásně se na to vše kouká. Je to krásně přirozené, drsné, dramatické, roztomilé vtipné a naprosto lidsky dramatické. Za mě jeden z nejlepších seriálů.

plakát

Dark (2017) (seriál) 

Pro mě absolutní zjevení. Naprosto perfektní mysteriózní a místy mrazivé, napínavé. Občas jsem měl co dělat, abych se v tom všem vyznal, ale naštěstí jsem se vyznal. Skutečně výborné a to i s postupně klesající kvalitou každé další série.

plakát

Noví mutanti (2020) 

Zas tak úplně špatné to nebylo, po všech těch tahanicích a nejasnostech z toho vylezl docela slušný rubber pseudo horůrek s celkem sympatickýmy postavami, mezi kterými je chemie stravitelná a příjemně koukatelná. Horor to určitě nebyl, i když napínavé a ne zrovna sluníčkové scény tam rozhodně byly. Anya si vše kradla pro sebe, na tu se kouká zdaleka nejlépe. Pomyslný easter Egg na Sinistera mě zahřál u srdce, ale bohužel, další díly nejspíš nebudou, což je škoda, protože tento originální přístup v X světě mě rozhodně zajímá. Snad Disney někdy nechá Boona dokončit svou trilogii. I přesto, že je toto pořád součástí Foxáckých mutantů, ale ani by nebyl problém je napasovat na MCU. Každopádně to jsou výborné tři hvězdy, možná bych dal i čtyři, to nejspíš po další projekci.. Trochu mě štve, že se postavy více neukázaly z hlediska schopností, občas Magick působila až moc Young adult superhero, za to nejspíš ty hvězdy dolů

plakát

Tenet (2020) 

Nebudu se tu vypisovat... Nolan opět dokázal, že je nejlepším filmařem a nemá prostě konkurenci... Takhle by asi vypadal Bond od Nolana, který předvedl scifi tak přirozeně, že scifi je rázem zcela přirozené. Kdo měl problémy při vysvetlovacich scénách se chytat v Inception nebo Interstellaru, tak tady bude totálně mimo... Akce je brutálně nabušená a tajemno se hromadí každou chvilkou. Všichni herci a jejich výkony byly perfektní, nejvíce bych vypíchl Branagha, tak zápornou roli bych od něj nečekal, byl až děsivý... Hudba ohromující, no prostě Nolan, výborné, zase nám vytřel zrak, ale upřímně, není to jeho nejlepší film, to ani omylem. Proč čtyři hvězdy? Za nesmírně k posrání úmorně nesympatického JDW v hlavní roli. Ten člověk je odpuzující a nevím, zda to bylo hercem nebo postavou, ale prostě mne si nezískal..

plakát

Bludné kruhy (2020) (seriál) 

Jestli někdy Mark Ruffalo podal perfektní a nejlepší výkon, tak právě zde. To bylo něco nepředstavitelného a naprosto úchvatné. Prostě tohle je život, naprosto přirozené a kardinálně civilního. Příběh o pádech, problémech a bezradnosti....prostě o těžkém životě. Ruffalo hraje naprosto bravůrně jedno dvojče otylé, schizofrenní, duševně nemocné a druhý je upravený štramák ztrhaný životem kvůli starání se o bratra. Chvála i jejich mladším já, což je taky skvělý výkon. Za mě rozhodně překvapení roku. Sledovat Ruffala je prostě zážitek, ty emoce umí tak přirozeně prodat až je divák cítí s ním.

plakát

Dark Waters (2019) 

Výborné, nemám výhrady, Ruffalo podává perfektní výkon, vlastně jako vždy. Nevím, co bych měl napsat, nebudu plýtvat slovy, prostě výborný právnický drámko o špinavosti velkých firem, jejich lhostejnosti, nadřazenosti a naprosté ignorace následků jejich činů, hlavně, aby to sypalo peníze.

plakát

Waco (2018) (seriál) 

Neskutečné, o to víc, že je to podle skutečných událostí a fakt se to stalo. Utvrzuje mě to v tom, že náboženství (nikoliv víra) je jen nesmysl a každej, kdo umí dobře mluvit a vypadá přesvědčivě, udělá z lidí totální vymaštěné bezmozky následující svého pasáčka. Na druhou stranu ta bojechtivost a válkydychtivost FBI je až tristní. Kdo za to může, nikdo dodnes neví a už nikdy nezjistí, bohužel, neskutečný masakr. Poslední díl ždímal emoce maximálně a nejvíc bych za koule do průvanu pověsil ty pohlaváře FBI, doufám, že po akci se řádně poplácali po ramenou jak rychle celou situaci vyřešili, pašáci. Samozřejmě David je největší kokot pod sluncem a bohužel jeho stádo vymaštěných ovcí také...ale co, asi to tak chtěl Bůh, to se prostě nedá nic dělat.Jinak filmařsky perfektní, Taylor překvapil, tohle bych do něj nikdy neřekl a další ani nekomentuji, herci, režie...prostě skvělé.

plakát

Za každou cenu (2016) 

Úžasný film, ústřední dvě dvojce ať bratři či rangeři mají mezi sebou naprosto přirozenou a perfektně uvěřitelnou chemii, do toho výborná hudba. Já nemám slov, za mě úžasný film. Hlavně Foster překvapil

plakát

Old Guard: Nesmrtelní (2020) 

Když si vezmu všechny nedávné NEmarvelaDC filmy, zbyde celkem dost a s přehledem říkám, že toto patří k tomu lepšímu. Je to lepší než Bloodshot, Polar, Atomic Blondie, i když ta byla taky dobrá, heh, paradoxně opět s Theronkou, ale zpět k Old Guard. Předlohu od mistra pera Grega Rucky moc dobře znám a jestli mu něco jde, tak komiksy s ženskou hrdinkou v hlavní roli. Za mě sympatické postavy, především Matthias Schoenaerts má charisma na rozdávání, Theronka výborná, je krásná pořád, skvěle se na ní kouká. Ostatní postavy jsou taky dobré i když ten hobití věděcký padouch s armádou za zády pobavil asi nejvíce. Film má pro mě i emoce, co bych ještě vypíchnul, tak flashbacky do dávné minulosti, které ještě více rozšířili pozadí hlavních postav. Uvidíme, co přinese pokračování, já jsem spokojen, není to žádná pecka, ale rozhodně ani průser jako mnoho jiných komiksovek. Akce byla taky fajn, ale nečekejte Extraction nebo jinou akční pecku od Netflixu. Příjemné akční nadprůměrné béčko.