Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Oblíbení herci (10)

Jean-Paul Belmondo

Nezaměnitelný klasik a absolutní, nenapodobitelný originál. Jsem samozřejmě rád, že se potkal s filmovou kamerou, ale mrzí mě, že už ho opustila jeho neskutečná vitalita, že z něj vyprchala ta neuvěřitelná energie, a že mě kvůli tomu jeho poslední filmy můžou leda rozesmutnit, i kdyby je tvůrci zamýšleli jako sebevětší řachandy (což se neděje, ještě ke všemu jsou to samá ponurá dramata :-( ).

Leonardo DiCaprio

Leo je sekáč- a nejen vzhledem. Předvedl to třeba v Letci, kde se toho po něm chtělo mnohem víc a on to v pohodě ustál. Zahraje všechno a všechno výborně. I u něj mám problém, vybavit si film, kde by nebyl tím, koho právě představoval.

Tom Cruise

Řadit Toma Cruise do škatulky bezduchých krasavců může jen ten, kdo neviděl Narozen 4. července, Magnolii, Valkýru... Jasně, pánbůh mu nadělil, ale o zbytek, o tu nadstavbu, která ho vyšvihla vysoko nad průměr, už se musel postarat sám.

Paul Newman

Paul už je pryč, ale jeho filmy tady naštěstí zůstaly. Většina jich je totiž bezvadná, ale co je hlavní- tyhle filmy vůbec nestárnou. Tenhle chlapík měl buď neskutečnej čuch, nebo neuvěřitelný štěstí, ale prakticky se mu vyhýbaly role v nějakých srajdách majdách, na který se po deseti letech od jejich vzniku nechce nikdo dívat. Když se ale filmy, ve kterých hrál Paul Newman, vyčistí, tak je můžou rovnou nasadit do kin jako novinky. Tak dobré ty filmy jsou. A to nemluvím o tom, že byl P.N. největší frajer všech dob.

Matthew McConaughey

Jsem hetero, ale uznávám, že Matthew je krásnej chlap, kterej se udržuje v neskutečné formě a nestárne podle běžných lidských měřítek. V poslední době jsem s ním viděl pár filmů (a seriál - Temný případ), kde hrál na hranici sebezničení - jeho skokové váhové úbytky mě děsí. Občas si střihne roli v něčem šíleným (naposledy Interstellar), ale pak figuruje jako producent u filmu, který si na sebe nemá šanci vydělat. Někdo by si mohl myslet, že to nemusí mít v hlavě úplně cajk, já z něho mám ale pocit, že je naprosto oddaný mé vášni, že ji máme společnou, že on dělá rozhodně víc pro mě, než já pro něj, a že si zaslouží, abych ho zařadil do své herecké TOP10 a podvědomě mu tam držel flek někde okolo jedničky, dvojky... Jsi borec, Matthew!

Mads Mikkelsen

Filmy s Madsem Mikkelsenem jsou pro mě zpravidla zážitkem. Mads Mikkelsen je pro mě zážitek. Mads Mikkelsen dělá z Dánska posledních 15 let evropský Hollywood. Mads Mikkelsen je opravdu téměř zárukou nevšední podívané. Měl jsem ho mít ve své TOP 10 dávno, ale definitivně rozhodla až teprve Adamova jablka. :)

Tomasz Kot

V Bohové jste byl, vážený pane, vynikající a nezapomenutelný, ale tady jste se mi ocitl kvůli tomu, jak jste naložil s rolí Wiktora ve Studené válce. To mě dostalo... Jeff Bridges jistě promine. Zvlášť pokud to taky viděl.

Matt Damon

Dávno jsem tu měl mít za Bournea, po Shelbym už tu ale vážně chybět nesmíš.

Mark Ruffalo

Marka sem musím vměstnat po Dark Waters. To jeho úsporné herectví fakt miluju.