Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Fantasy
  • Krimi

Zajímavosti k filmům (8)

Mission: Impossible - Národ grázlů

Mission: Impossible - Národ grázlů (2015)

V čase 1:21:43 jde Ilsa Faust (Rebecca Ferguson) po mostě Westminster ze severu na jih (dá se to poznat podle Westminsterského paláce a především Big Benu). Vzápětí, v dalším záběru v čase 1:21:49 (kdy je vidět krásný výhled jak na most Westminster, palác i Big Ben), přichází ze západu na východ podél řeky Temže. Přitom na to samé místo, kam jde Ilsa a kde sedí Atlee (Simon McBurney), lze přijít hned na konci mostu, stačí se jen vydat doprava (z východu na západ). Takhle musela agentka přejít most a obejít celý blok, aby se setkali.

Jak jsem poznal vaši matku - Nevěsta

Jak jsem poznal vaši matku - Nevěsta (2010) (epizoda)

Ted (Josh Radnor) mluví o tom, že každý má svého kostlivce (v tomto případě kufr) ve skříni. Na konci epizody si můžeme všimnout tří žen. Jedna jde po chodníku před kinem, druhá stojí frontu do kina a třetí vstupuje do kina. Každá z nich si nese svůj kufr a na něm je napsáno „Slept with Barney“ (tedy „Spala jsem s Barneym“).

Kravaťáci

Kravaťáci (2011) (seriál)

V seriálu se několikrát přesuneme do minulosti. Aby to divákům dávalo smysl, vždy je napsané, o jakou dobu se jedná. V pozdějších epizodách se barva kamery vždy zbarví do tmavě oranžové a díky tomu diváci mohou poznat, že se daný děj odehrává v minulosti. Všimnout si toho lze, když Harvey (Gabriel Macht) pracoval jako okresní advokát nebo když Michael (Patrick J. Adams) studoval.

Lovci pokladů: Kniha tajemství

Lovci pokladů: Kniha tajemství (2007)

Automobilová honička v centru Londýna je z logistického hlediska zcela nesmyslná. Postavy odjíždějí z místa, kde měl stát Buckinghamský palác, hned vzápětí se ocitají v centru čtvrti známé jako Bank, z té jsou za necelou chvíli na mostě Waterloo, který je na západní straně Londýna a jedou směrem na jih, tedy pryč z centra (mají přitom krásný výhled na Westminster a Big Ben), aby se vzápětí mohli opět dostat do zmíněné čtvrti Bank. Všechno objedou bez obtíží až na most Southwark, z něhož svůj artefakt vyhodí do Temže.

Avengers: Endgame

Avengers: Endgame (2019)

Nový Asgard, který Thor (Chris Hemsworth) spolu s Valkyrií (Tessa Thompson) vybudují v Norsku, je stejné město, ve kterém byl po staletí ukryt Teserakt a kde jej objevil během druhé světové války Johan Schmidt alias Red Skull (Hugo Weaving). Město nese název Tønsberg.

Hanebný pancharti

Hanebný pancharti (2009)

Jak už tomu bývá u dřívějších filmů režiséra Quentina Tarantina, i zde si neodpustil svoji úchylku na záběr nahých ženských nohou. Jedna se o scénu, kdy Hans Landa (Christoph Waltz) výslýchá v kině Bridget von Hammersmark (Diane Kruger). Záznam detailně ukazuje nahou Dianinu nohu.

Jak jsem poznal vaši matku - Prokleté Díkůvzdání

Jak jsem poznal vaši matku - Prokleté Díkůvzdání (2010) (epizoda)

Na konci epizody se dostáváme k jídelnímu stolu, kde mají všichni aktéři společně sníst večeři. Než se tak stane, tak Barney (Neil Patrick Harris) nešikovně shodí vidličku na zem. Když se ale podíváte pořádně, tak tomu opravdu hodně pomohl a v celém pojetí to vypadá více než nahraně.

Reklama