Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (859)

plakát

Podnikavá Joy (2015) 

Takový alternativní zfilmování Winter's Bone (2010) – jenom značně ožužlaný ve prospěch koukatelnosti. A trochu scénáristicky zpohádkovatělý, jenže zase ne tak líbivě, jako Silver Linings Playbook (2012). A právě proto je to o dost slabší film. Ty tři hvězdy jsou tak tak.

plakát

Mosty (2022) 

Naprosto nádherně pomalej film, kterej ale ani na minutu neztratí tempo. Vůbec nevadí, že děj se tzv. vleče odnikud nikam, protože tempo, jakým se vleče, je dostatečně rychlý na to, aby ta pomalost nebyla rozvleklá tak, jako je rozvleklá tahle moje snaha popsat pocity z tohoto filmu.

plakát

1899 (2022) (seriál) 

Na seriálu 1899 je děsně vidět lacinost, šablonovitost a neznalost historie z pohledu technického i společenského. Marně přemýšlím, jaký druh diváka je cílová skupina. Asi někdo, kdo je fakt hodně woke a potřebuje sám sebe ujistit o špatnosti tehdejší doby. Jenže tu mu seriál ukáže zoufale zkresleně. Herectví na úrovní soap oper ten dojem ještě zvyšuje. Udržet si motivaci se na to dívat bylo nemožné.

plakát

Push (2009) 

„Netflixový film“ z doby, kdy pojem netflixový film ještě neexistoval. Hejbací, barvičkatý, pitomoučký, zbytečný. A koukat na to jen kvůli Evansovi a Fanningový vážně nestačí.

plakát

Muž na mušce (1987) 

Méně vyměklý, méně videoklipovitý – tudíž nebejt tý skvělý chemie mezi Dakotou a Denzelem, bylo by to  lepší jak verze Tonyho Scotta.

plakát

Paní Brownová (1997) 

Mezi romantickými jednohubkami „na motivy skutečných událostí“ je tato královnou. Ale pořád je to jen romantická jednohubka „na motivy skutečných událostí.“ S přihlédnutím k tomu, co nám filmový průmysl servíruje poslední dobou, zde za osvěžující retro prvek považuju skutečnost, že ve filmu o anglických běloších hrají angličtí běloši.

plakát

Enola Holmesová 2 (2022) 

Koukat přes dvě hodiny na MBB, ze který je fakt hezká ženská (jedna rudá hvězda do hodnocení), zkrátka ke spokojenosti nestačí. Nejlepší scéna mohla být ta v závěrečných titulcích, jenže dneska každej film musí bejt dostatečně woke a tim i z týhle scény udělali trapnej okamžik. Jedinej hajlajt je David Thewlis, kterej si zahrál variaci na svou roli z Fargo, čímž týhle agitce vysloužil druhou rudou.

plakát

The Gray Man (2022) 

Jak dokázali dostat TYHLE herce do něčeho tak zbytečnýho a tak zoufale nenápaditě natočenýho – a navíc je přimět k tak křečovitejm nehereckejm výkonům? Do toho udivujícím způsobem okatej product placement AUDI, velmi kreativně pojatá Praha – naprosto výstižně to popisuje hláška z filmu Ghost World: This is so bad it's gone past good and back to bad again...

plakát

Smrt na Nilu (2022) 

Radostná filmařina Orient expresu se vytratila a zůstaly jenom hezký (vymyšlený) pohledy na Nil před 100 lety a přehlídka zajímavých herců… …nemajících co hrát.