Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Dobrodružný

Recenze (133)

plakát

Dabing Street (2018) (seriál) 

Trochu promarnena sance, u který hodnoceni uzasne tahne nahoru retro styl. A je ukotveni v roce 2001 vůbec retro? Nikdy by me nenapadlo, jak moc. Doba se zrychluje, a všechno starne: telefony, auta, styl oblikani.. Vynikajici Vaclav Neuzil a Tereza Voriskova, na niz se rozhodne da divat ve všech polohách, pozicich i vystrednich hadrech, který nosi. Kolega, co mi Dabing Street onehdy doporucoval, dnes u oběda trefne okomentoval, ze herci z Dejvickyho divadla se místy neudrzi a rozmelni dej v uplnou frasku (viz např. předposlední díl s ozralym Mysickou). Dabing Street mi asi chybet nebude, ale dival jsem se celkem rad. A na koncert kapely Pichny bych teda klidne šel.

plakát

Instalatér z Tuchlovic (2016) 

Tak tohle rozhodně jo. Tak svym zpusobem drsnej a hezkej film zaroven se jen tak nevidi. Něco jako pohadkovy pokracovani serialu Okresni prebor, o tom, jak si Kaja Vachopulos našel konecne holku. Oukej, tady se Kohakova postava jmenuje Lubos Cafourek a je to vesnickej nekňuba od Kladna, ale znovu tu nachazime barvity a dobře napsany postavy jako v legendarnim fotbalovym serialu. Prijemne kratky, vystizny a s hezkym koncem. Když Cesi toci filmy takhle, nejde proti tomu nic moc namitat.

plakát

Nepřítel před branami (2001) 

Po vice nez 10 letech jsem si vzpomnel dokoukat dalsi film, co me onehdy hodne zaujal. Je hezky, ze Americani natoci takovej film o Rusech; v dnesni putinovsky dobe by to zrejme bylo jinak. Libily se mi autenticky realie a (ne)libilo se mi valecny peklo a beznadej. Kdyz o Stalingradu jeden jen cte, divi se smyslu vsech tech valek.. film je jeste ostrejsi salek chilli tequily. Nebo spis dvojitym panakem Slavnij Ural. Film ale skoro dokonalej, zduraznim tak jen vedlejsi postavy - Nikita Chruscov a vojak Kulikov v podani Rona Perlmana. 85 %

plakát

Život Briana (1979) 

Dobrá scéna s Pilátem, jinak neskutečná zoufalost. Po zběžném prohlédnutí commentů nechápu, proč si tu někteří léčí komplexy vůči církvi a křesťanství; nejsem věřící a církev moc nemusím, ale nepřijde mi, že by se tento film do ní trefoval nebo ji výrazně zesměšňoval (jak by zřejmě chtěli někteří komentátoři). Je to prostě jen zbytečnej pokus o film s nevtipným britským humorem. 30 %

plakát

Interview s upírem (1994) 

Po deset minutách filmu jsem měl pocit, že jsem na to kápl – biják, o kterej jsem vždycky stál. Po čtyřiceti minutách jsem zjistil, že jsem si vždycky pletl filmy Interview s upírem a Ďáblův advokát. Az doted jsem nevidel ani jeden a cekal jsem, ze v Interview s upírem bude mladej novinar v podani Brada Pitta zpovídat demonickyho upira Ala Pacina. A asi by to bylo lepsi, protože toto zjemnely drama o upirech, co jsou sice naprosti svinaci bez jakychkoli skrupuli vuci ne-upirum, ale chovaji se a mluvi spolu většinou jako dvorni damy na nedelni vycházce v zahrade zamku Versailles, nakonec nesplnilo ocekavani. Taky me hrozne stvala postava bejby-upirky v podani Kirsten Dunst a nevyvazil to ani obcasnej cernocernej humor nebo sokujici scena (oboji hodnotim hodne kladne). Po hodine a pul uz jsem se dost nudil. Mrzelo me to, upirskou tematiku mam hodne rad (a tim rozhodne nemyslim Twilight!), ale skvele rozehrana sachova partie utonula v nicneříkající krecovity kasi.

plakát

Total Recall (2012) 

Zachrana sveta mi nikdy nebyla vic ukradena. Bez emoci, bez zajimavosti, plna stupidnich az smesnych hlášek.. Nuda ma jmeno Total Recall.

plakát

Na férovku, pane učiteli (2017) 

Nova americka komedie o hodne sprostych zacich a jejich ucitelich, kteri se musi dostat na stejnou uroven, aby je srovnali. A taky variace na pribeh o loserovi, kterymu vsichni tak nakladaji, az se rozhodne jit tvrde proti proudu. Film misty za hranici urcityho vkusu a pod hranici vtipnosti, ale dohromady docela fungujici celek. 50 %

plakát

Medvídek (2007) 

Kdyby měl někdo popsat českej film posledních let, stačí ho odkázat na tenhle shit. Anebo radsi ne, pokud si toho dotycnyho nechcete znepřátelit anebo aspoň ho utlouct nudou. Film absolutne o nicem, jediny plus snad jen, ze ti nejprovarenejsi cesky herci se tu objevuji v pro sebe netradičních rolich. Wilhelmova jako hystericka spindira? Geislerova jako domaci pipka? Trojan jako diplomat? Tato postava byla aspoň moralnim vitezem pribehu loseru a malo uvěřitelných postav (aspoň tak jsem to pochopil, ze tenhle diplomat mel nad ostatnima v obskurnim zaveru navrch), ve svete, kde by jeden nechtel zit ani chvili. Dojem nezachranila ani pomerne svudna bad bitch slovenska stevardka, která se starala o nas vagon.

plakát

Východní přísliby (2007) 

Je to o Rusech a odehrává se to v Londýně. Už to je tak skvělá startovní čára, že tento film snad ani nemohl ode mě získat nizky hodnoceni. A obstojnej film. Jen mnohem vic Hollywood, nez drsna rekonstrukce ruskyho organizovaného zlocinu v Londyne. Jasne, vim, ze jde o britskej, a ne hollywoodskej film, ale chci rict, ze to byla spis filmova pohádka, jakkoli se snímek skoro celou dobu tvari uplne opacne. Dobri herci, postavy.. tak napul, hlavne Naomi Watts coby az slunickarsky naivni zdravotni sestra moc uveritelna nebyla. Prijemna delka a strucnost zrejme zabranily tomu, aby se film propadl k necemu, co bychom asi nechteli. Vcas utnuty zaver totiž trochu zavanel parodii.

plakát

Bez návodu (2013) 

Tak jsem čekal, že se film bude odvíjet jako přeslazená limonáda o „roztomilým“ děcku, a v první půlhodině tento mexickej snímek za moc nestál (zpočátku jsem se díval jen kvůli oživení svojí španělštiny) – a pak střih, a z uslintaného mimina je sedmileta holka a film najednou nabral hloubku. Nektery fory detinsky, nektery prekvapive vtipny, přímý a celkem chytry, trochu jako ceskej humor. A smutnej konec, co prekvapi a dojme. Reziser je navíc takovej lepsi Tim Burton, s nenucenymi napady, v nichž film vazne vybocuje. 70 % Trochu to srazeji nelogicnosti – například tak serednej chlap jako je hlavni hrdina (a reziser v jedny osobe) by asi tezko mohl delat uspesnyho gigola; divna je ale především spanelstina vsudypritomna i mezi „bilym“ obyvatelstvem LA, kdy vsichni vychazeji vstric hlavnímu hrdinovi, jenz se odmita naucit anglicky, a ochotne vždy prejdou do spaniny. Kazdopadne jde o snímek prijemne spanelsko-anglicky bilingvni.