Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dobrodružný
  • Western

Recenze (735)

plakát

Toulavá kamera (2003) (pořad) 

Vynikající, jedno z nejlepších, co Česká televize divákovi nabízí. A to nejenom díky výborným moderátorům. Díky skvělé kameře a skvělým komentářům můžeme poznávat krásy a zajímavosti své země a získávat tak tipy k osobnímu poznávání a "světe zboř se" dokonce i v závěru každého příspěvku s kontakty. A protože krásně je i u nás doma, nemusíme hledat přírodní a kulturní zajímavosti vždy jen v dalekém zahraničí. Zajímavé by pro mě bylo také více poznávat krásy a zvyky Slovenska. I to má jistě co nabídnout, vždyť se Slováky máme stále ještě tolik společného. Enšpígl zde napsal: "Toulovou kameru ocení hlavně lidi, kteří mají v předsíni toulové boty a v nohách tisíc mil". A já k tomu dodávám: "A ocení ji také Ti, kteří milují přírodu a váží si práce snaživých a schopných lidí".

plakát

Máte slovo (2008) (pořad) 

Tento pořad považuji za zbytečný. Ukazování prstem na problémy ve společnosti je sice pěkná věc, ale dávat tímto způsobem příležitost emocím věčných nespokojenců z řad diváků mi nepřipadá nejvhodnější. Je to takový neúčinný výkřik do prázdna. Stejně jako manželé, kteří se nemohou dohodnout, hádají se a nakonec stejně nic nevyřeší. Jen odpustí "přebytečnou páru". Paní M. Jílková, angažujte se prosím v něčem užitečnějším a neplýtvejte penězi z rozpočtu ČT.

plakát

Trapasy (2007) (seriál) 

Kvalitou celkového zpracování jednotlivých povídek to má k Bakalářům hóódně daleko. Komedie ve formě příběhů mám rád, ale povídky musí mít vkusné uvádění, nikoliv "šaškování" pana Dvořáka či následně "skorošaškování" pana O. Brouska ml. Když k tomu připočtu poloprofesionálně natočené i zahrané povídky, přidělím jen symbolickou jednu hvězdičku za snahu.

plakát

Neznámá (2006) 

Ne zcela běžný a průměrný film. Giuseppe Tornatore nám vypráví strhující děj doslova jen a jen obrazem. Dialog se zde stává pouze nutným doplňujícím prvkem v okamžicích, které nejdou vyjádřit jinak, než slovy. Jde o vynikající drama se špetkou až téměř hororových scén s psychologickým nádechem. Pro milovníky napětí a příběhů, které se klidně mohou kdykoliv a kdekoliv stát je to od skvělého italského režiséra a scénáricty Tornatore nádherný dárek.

plakát

Znamení koně (2011) (seriál) 

Napsat kvalitní scénář naplněný smysluplnými dialogy a hodnotným dějem vyžaduje literární schopnosti. Psát scénář a být kýmsi tlačen do nesmyslného počtu dílů je opravdu za trest. Kterého chytrého vlastně napadlo stvořit 13. dílný seriál ze scénáře, kterému by bohatě stačilo 6 dílů a získal by tím navíc na kvalitě. Já osobně už mám dost koukat se na seriály plné hloupých intrik, podrazů a špinavých podnikatelů. Toho máme denně na talíři okolo sebe plno. Přivítal bych něco pozitivnějšího. Tím samozřejmě teď nemyslím uslzený a šťastný závěr seriálu (tak jako nám to podsouvá se zvířátky TV Nova na závěr Událostí), ale průběh všech dílů.

plakát

Dilino a čert (2009) (TV film) 

ČT1 dne 10.4.2011 opět zařazuje "Dilino a čert" do vysílání údajně na přání diváků. Nechápu ten rozpor s přáním diváků a hodnocením zde na ČSFD. Zajímalo by mě, kolik že to vlastně hlasů "PRO" opětovné vysílání dorazilo do ČT.

plakát

Stopaři smrti (1973) 

Tohle není přeslazená limonáda s nažehleným Johnem Wainem s plnou hubou bílých zubů. Toto je totiž skutečný, nefalšovaný western. Takový, jaký má western být. Drsný, bez sladce milostných scén a výborně zahraný.

plakát

Smrtelný hřích (1945) 

Tak tomu se láska NEŘÍKÁ, Rob Royi !! To je pouhá chorobná závislost na jiné osobě, závislost psychicky nevyrovnaného upnutého jedince, který si neprávem uplatňuje právo "přivlastňovat" jiného jedince natolik, že mu odebírá jeho vlastní právo volně a svobodně žít. To není láska, ale psychická nemoc předurčena k odbornému léčení. Tož asi tak, Rob Royi. Láska znamená dávat i brát, i tolerovat či odpouštět. Ne ovládat, manipulovat a vždy vítězit. V lásce se "vítězství" totiž velmi snadno obrací proti "vítězi"!! ... a to natrvalo. To však neznamená, že bychom se měli lásce bránit, vyhýbat a dokonce se neženit či nevdávat, Matty. Chce to jen z obou stran větší toleranci, vlastní sobeckost omezit na minimum a snažit se pochopit druhého a vyjít mu vstříc. Věřte, je to tak. :-) Mám za sebou desítky let manželství, i když také nebylo stále harmonické, vím že je to tak. Trvale harmonické snad ani neexistuje, to se tak jen tváří ti, co oslavuji diamantové svatby, aby nám nezkazili představy o manželství. I počasí není stále slunečné. Problematika a úskalí lásky je věčné téma, které ani po letech nerezaví. Stále se opakuje, stejně jako my odcházíme a opětovně se nezkušení rodíme. Myslím tedy, že i po těch mnoha letech, kdy film vznikl nám má co povědět. Jen nám to dnes povídá již poněkud zastaralým způsobem vyjadřování. Z hlediska tématu bych filmu věnoval 5 hvězdiček, stáří a tomu odpovídající dialogy či některé herecké výrazy sráží mé hodnocení na 3 hvězdy.

plakát

Vůně cibule (1975) 

Dne 22.3.2011 odvysílala TV Nova Cinema tento film ve 20.00 hodin. Naprosto nechápu, kde se u TV Nova bere ta odvaha odvysílat film v tak mizerné zvukové kvalitě. Překrývat původní zvuk CZ dabingem mi připomíná doby těsně po revoluci, kdy distributoři bez jakéhokoliv profesionálního vybavení uváděli na trh VHS kazety a i DVD media v podobné zvukové kvalitě. Tzv. rychlodabing, tedy pouhý překlad mluvený jediným hlasem s pozadím původního zvuku. No, to byla chuťovka. TV Nova Cinema mám sice nenabídla až tak hrůzný dabing, ale na dnešní dobu se v žádném smyslu nevyznamenala. V tomto případě znamená NIC (nevysílat) více, než vysílat NĚCO tak mizerného. Pokud bych měl hodnotit i kvalitu CZ dabingu, tři hvězdičky bych jistě nedával.

plakát

Sekretariat: Příběh šampiona (2010) 

Tento druh filmů, myslím tím sportovní, má z hlediska napínavosti pro diváka jeden handicap. Divák předem tuší, jak příběh skončí. Není divu, ze sportovního prostředí se totiž filmy o outsiderech netočí. Takže vítěz je předem znám. V tomto poutavě natočeném přiběhu to však není na újmu a divák si přesto přijde na své. Oceňuji u tohoto příběhu podle skutečné události, že autoři nám na konci filmu představili fotografie skutečných postav příběhu, i to, že hlavní představitelka skutečného příběhu si ve filmu dokonce zahrála malou roli.