Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (15)

plakát

X-Men: Apokalypsa (2016) 

Pro mě celkem zklamání. Bohužel u X-Menů platí čím víc dílů, tím horší. U Budoucí minulosti byl aspoň děj, bylo to něco jinýho, ale pořád jsem se bez problému vydržela koukat celý film. Při Apokalypse jsem poprvé opustila kino během filmu a udělala si kratší pauzu. Příběh veškerý žádný, jediné co mě na tom zaujalo a za co je vlastně i jediná hvězda je herecké obsazení. Jen škoda, že herci jako třeba Jennifer Lawrence museli hrát v takové slátanině. Snad ještě půl hvězdy bych dala za pasáž s písničkou Sweet Dreams, tudíž Evan Peters. Závěrem tedy opět - velké zklamání a velká nuda.

plakát

Červená Karkulka (2011) 

Jednu hvězdu snad jen za to, že asi dvakrát jsem se při filmu něčeho lekla. Celé mi to přišlo jako nějaký špatný vtip. Parodie úplně na všechno. Nevím, co víc říct, utrpení od začátku do konce.

plakát

Teorie všeho (2014) 

Někdo mi kdysi řekl, že vše má dobrý konec. I když někdy nemusí úplně takový, jaký by jsme si ho představovali...

plakát

Rezistence (2015) 

Nevím proč mi to přišlo tak uspěchané.. V podstatě žádná zajímavá vložka do příběhu, vtipné a něčím ozvláštněné části z knihy zde vůbec nebyly. Režisér chtěl film nacpat jen samými nudnými, ovšem pro děj "nezbytnými" částmi a to se tedy povedlo. Film se zdá být téměř nekonečný a mele se tam dokola pořád ta samá písnička. Zabít Jeanine, zabijí Jeanine, svrhnout vládu, svrhnou vládu.. Nakonec třešničkou na dortu je ukončení filmu úplně jinak, než jak v knize. Tento konec mi leccos prozradil. Robert pravděpodobně usoudil, že si film upraví více podlé svého než podle knižní předlohy. Být Veronicou Roth, nejspíš bych vyletěla z kůže. Takhle zprznit a osekat její působivý výtvor.. Nedivila bych se, kdyby mnohé přešla chuť číst knižní podobu.. A vlastně jsem docela dost ráda, že jsem to stihla před uvedením Rezistence do kin.. Na Divergenci jsem ani nešla, když jsem slyšela ta hodnocení.. A ani teď jsem se neměla nechat zlanařit.. Z mé strany docela propadák.. Jinak 1. hvězda je určitě za provedení, prostředí bylo snad jediné, co bylo brilantní A .. 2. hvězda bude nejspíš za .. Ne, herecké výkony stály taky za starou bačkoru.. Tris střílí a tváři se jako by se každou chvíli bála, že jí zbraň vypadne z ruky.. Ne 2. hvězda bude muset být také za provedení.. Hodnocení jednohvězdičkové by mi připadalo moc kruté.. :-)

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

O GoT jsem slyšela už dřív, ale nikdy jsem nijak netoužila se na to začít dívat. Až jednou, když venku bylo počasí na pytel, jsem zapla první díl. Jakmile skončil, hned jsem se vrhla na další a další... A najednou koukám, že jeden trvá skoro hodinu.. Děj seriálu mě tedy do sebe vtáhl dá se říct okamžitě, a pak už bylo stále těžší a těžší se odtrhnout. Poslední díly každé série mě vždy přinutily přestat dýchat. Brilantní herecké výkony zejména mladé Emilie Clarke, skvělé Leny Headey, která je v reálu jeden z nejsympatičtějších herců, co znám, také musím zmínit vskutku vynikajícího Jacka Gleesona, který svou roli záporáka a masochisty ztvárnil neskutečně věrohodně. V neposlední řadě zmíním Petera Dinklage, který je ve své roli naprosto nenahraditelný. Vlastně kromě Seana Beana nikdo z herců příliš známý nebyl, pokud tedy někdo nepočítá školníka Filche alias lorda Waltera Fraye. Režisérům musím pochválit skvělé prostředí středověku, včetně násilných scén. Není to žádný extra brutální záhul, ale zas to není nic pro malé děti. Je to myslím takový ten zlatý střed. Jediné co snad můžu vytknout je, že herci občas vypadají jako chodící reklama na zubní pastu. Opravdu tak bělostné zuby nemají ani lidé v 21.století. Nadpřirozené jevy, příšery, zvláštní bytosti a monstrózní stavby - to všechno spadá samozřejmě pod počítačovou techniku. Musím ovšem podotknout, že i tohle se pánům vyvedlo, protože nebýt několika videí ohledně tvoření scén v seriálu, tak bych opravdu nevěřila, že dané věci nejsou nijak neskutečné. Zkráceně řečeno jsem to sežrala i s navijákem. George Martin má být zkrátka na co hrdý, a je jen velká škoda, že celý obsah jeho knih se do seriálu prostě nevejde. Také musím pochválit prolínání jednotlivých scén, protože jsem se opravdu za celou tu dobu ani jednou neztratila v ději. Vše se zatím myslím vysvětlilo, nikde nejsou žádné nevysvětlitelné události a podobně. Další plus je, že ne všechno zde končí klasickým happy endem. Jsou to poměrně realistické příběhy a konce lidí. Ne každý darebák je potrestán, ne každý dobrý člověk přežije bez úhony nebo se stane mučedníkem. V seriálu je zrada, láska, přátelství, nenávist, touha.. Prostě všechno. Každá věková kategorie si ho myslím oblíbí kvůli něčemu jinému, já třeba kvůli dokonalému propracování děje a tomu, že všechno do sebe zapadá. Postavy nejednají nijak unáhleně, vše většinou promýšlejí, jsou vidět jejich myšlenkové pochody, to jak se poučí, ale i nepoučí.. A na závěr bych chtěla ještě napsat, že ne každá dobrá postava má jen dobré vlastnosti a naopak. To se mi také líbí, protože je to tak i ve skutečnosti a už mě opravdu nebaví strany absolutního dobra a absolutního zla. Zde si zkrátka každý vybere své oblíbence a nikdo mu na to nemůže nic říct. Jestli to takhle bude pokračovat dál, věřím, že se dočkáme ještě mnoha dalších sérií, a že vše vyvrcholí v nečekaném konci :). Valar Morghulis.

plakát

Zombieland (2009) 

Když běžely úvodní titulky k filmu, myslela jsem si, že to hned vypnu. Myslela jsem, že to bude brutální nářez nevkusně převlečenej do žánru komedie a k tomu přihozeno pár zombíků. Ale po pár minutách začal mít člověk pocit, že už začíná nějakej ten příběh. Na děj tady moc koukat nemůžu, ale zápletka celkem logická. Musím říct, že jsem se opravdu bavila, myslím, že tohle dílko má v sobě všechno, co se dá očekávat od lepšího béčkovýho filmu. Nevím, jestli by tyhle filmy měly mít pokračování, asi bych se bála, jestli se tim všechno úplně nezkazí. Ale kdo ví, do kina se na to určitě ráda vydám :).

plakát

R.I.P.D. - URNA: Útvar Rozhodně Neživých Agentů (2013) 

Příjemná oddechovka, nechápu lidi, co se na tenhle film dívají z patra. Na žánru sci-fi, ani fantasy nejde hledat něco realistickýho, na tyhle filmy se dá divat jen z hlediska zápletky atd. Děláte, jako by se na konci filmu objevilo: podle skutečné události. Jinak musím říct, že jsem se docela i zasmála :).

plakát

Statečné srdce (1995) 

Tento film jsem viděla poprvé před 5 lety a přiznám se, že jsem ho ani nedokoukala. Ale nedávno jsem ho znovu viděla v televizi a musím říct, že ačkoli je to dlouhý film, vždycky jsem byla naštvaná, když ho přerušila reklama. Necelé tři hodiny uběhly jako nic a Mel Gibson zde znovu potvrdil svou pověst nejen skvělého herce, ale i režiséra. Také musím poznamenat, že na rozdíl od některých nových historických filmů jsem to těmhle hercům skutečně věřila (například, že nebyli chodící reklama na bělící zubní pastu). Čili bez debat jeden z mých nejoblíbenějších filmů :).

plakát

Vampire Academy (2014) odpad!

O čem ten film vlastně byl? Nejdřív se tam dohadují o Facebooku a Iphone 5. Potom tam zabijou pár zvířat, přidaj několik psychopsů a princeznu. To všechno pěkně zamíchat a vložit do prostředí upírů. To si z nás Mark dělá srandu?