Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (2 496)

plakát

Vodní svět (1995) 

Po Tanci s vlky došel Kevin Costner k závěru, že je kvalitní filmař. A začal se realizovat. Nebylo to dobře pro něj, pro diváky a vlastně pro vůbec nikoho. Vodní svět je blbost. Navíc výpravná a drahá.

plakát

La Révolte des innocents (2018) (TV film) 

Dobré. Svět se zas tak moc nemění a nechat sociální věci na soukromém kapitálu je blbost stejně tehdy jako dnes. Zajímavé, jak se tohle vrací.

plakát

Střípky (2021) 

Střípky nejsou špatnej film. Teď (únor 22) tu mají 61 %, což mi přijde níž, než by si zasloužil. Je to spíš takový dolní okraj červené. Nápad je dobrý a všichni tři herci mě tam bavili. Možná to není až tak moc o vyšetřování jako o tom, co se těm policajtům honí v hlavě a chybí tomu víc drive, takže u toho možná místy usnete. Konec to u mne hodně vylepšil.

plakát

Bábovky (2020) 

Jako odpolední televizní tvorba by to byl takový pěkný průměr. Taková povedená epizoda Ulice třeba. Jako celovečerní film je to slabé. Možná se ptáte, proč si to ten Ivoshek myslí, co ho k tak příkrému hodnocení vede. Inu, za prvé to, že se to označuje jako komedie, ale chybí tomu humor. Za druhé, že tu většina herců hraje blbě. Neříkám všichni, třeba Plodková je šikovná nebo Langmajer. No, a nejvíc ze všeho mě tu serou dialogy. Plytké, neživotné, slabé... Něco jako tvorba Patrika Hartla. Po zkouknutí jsem se podíval, kdo tohle dílo sepsal a vida, Radka Třeštíková. Tím je to myslím celé už jasné.

plakát

Južná pošta (1987) 

Slováci točili jiné filmy než Češi, i za federace. Teda vlastně asi spíš za ní. Takové víc poetické. Ta atmosfera je prostě jiná. Škoda, že dost často hapruje příběh nebo herci, protože jinak to je zajímavá kinematografie.

plakát

Archive 81 (2022) (seriál) 

Pokud nechcete číst spoilery, tak tenhle komentář přeskočte!!!....... ........... ............. ............. ............. Archiv 81 má tradiční problém moderních hororů. Vybuduje atmosféru, položí řadu zajímavých a zneklidnujicich otázek a na konci na ně dá úplně retardované odpovědi. Ale úplně. Jo a taky spousta věcí nedává valný smysl. Třeba že jednou je potřeba podrezat oběť, ale pak najednou ne. Démon chce hrozně ven, ale vůbec se mu ven nechce. A tak dále a tak dále. A taky že chudý černošský strihač - sirotek jezdí v BMW.

plakát

Rozhněvaný muž (2021) 

Někde mezi 3 a 4. Spíš ale 4, protože i když je to příběhově jednoduchý, má to nápady, odsýpá to, nevyhýbá se to násilí. Netypicky tu není moc humoru a temná dunivá hudba taky spíš dává znát, že to je tentokrát víc navážno.

plakát

Toman (2018) 

Je tu povedená výprava a herci, až teda na Macháčka, který na víc, než na Samotářského troubu bohužel herečky nemá. Co ale ten film sráží nejvíc do průměru, a důvod, proč už se na něj nepodívám, je, že je to nudné. Chybí tomu tempo a jasnější linie, kterou by mě bavilo sledovat. Toman byl určitě zajímavá persona, prospěchář. Sám původně chudý podkarpatský žid, který jde s kýmkoli, jen když mu to nese. Zachránil své vlastní lidi, ale jen proto, že platili. Kdyby někdo jiný platil za to, aby je poslal na smrt, nejspíš se mohl zapsat právě opačně.

plakát

Burani ve městě (1999) 

Střídají se tu scény, které jsou povedené a fakt jsem se smál, s těmi, kde to úplně nefunguje. Ty první jsou spíš konverzační, ty druhé jsou různá pitvoření. Nemám úplně rád ani Stevea Martina, ani Goldie Hovnovou, ale zas nemůžu říct, že by mi tu vadili fatálně. Navíc tu je John Cleese a u něj co replika, to trefa. Tak celkově lepší tři. Asi to nedám znova, ale nebyl to špatně strávený čas.

plakát

Všichni musí být v pyžamu (1984) 

Je to trochu divnej humor, ale mně to bavilo. A dost často hodně. Husák je výbornej, zvlášť když má evangelizující fázi a přesvědčuje chlapa v tramvaji o tom, že by měl žít zdravě. Hodně podceněný film.