Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Thriller
  • Krimi

Recenze (10)

plakát

Baba na zabití (2003) 

Stará paní Conelly (zdánlivě jen milá a nemocná stařenka, kterou od smrti dělí jen vlásek, ale ve skutečnosti milá stařenka překvapivě plná života s jedním jediným cílem: připravit své spolubydlící pomalu, ale jistě o nervy) mě fakt dostala. Naprosto neskutečná postava zastiňující i Bena Stillera, který svou postavu spisovatele Alexe zvládá opravdu dobře. Je pravda, že na válku Roseových to nemá, ale Danny DeVito, si myslím já, má pořád šmrnc a talent pro natáčení moooc černých komedií. Jednoduše stačí vypnou mozek, nevšímat si sem tam nějaké té přemrštěnosti a užívat si velmi dobrou komedii.

plakát

Texaský masakr motorovou pilou (2003) 

Kdyby mi bylo tak deset, možná bych se i bála. Spousta lidí mi tvrdilo, jak je to nechutný. Kromě scény s hákem tam nic tak hroznýho nebylo. Průměrný lekačky a podprůměrný herecký výkony. Rozhodně se nestyďte u tohohle filmu i zasmát, nebo zakroutit hlavou.

plakát

Wasabi (2001) 

Není nejlepší, ale rozhodně to je velmi povedená akční komedie. A hraje v ní Jean Reno!!!

plakát

"O" (2001) 

Dala bych i čtyři *, ale čekala jsem něco lepšího. Jinak docela slušně natočené s dobrými hereckými výkony (naštěstí). Stačí vidět dvakrát s velkým časovým rozmezím. Mimochodem Josh Hartnett, kterého jinak moc nemusím, mě opravdu příjemně překvapil.

plakát

Fanatik (1996) 

Původně jsem dala tři hvězdičky, ale po dalším shlédnutí jsem si řekla, že tři je málo. Jasným záměrem filmu bylo udělat z De Nira nesnesitelnýho kreténa a já myslím, že se to povedlo. Tak odpornej nebyl ani ve Frankensteinovi. Wesley Snipes svou roli zvládl taky dobře. Ale na slavnýho baseballistu-pracháče v něm bylo až moc soucitu (no jo, ale co by to pak bylo za klaďáka). Johnu Leguizamovi to taky jde, byť v malé roli. Stejně tak Del Torovi, který ale nevím jestli měl hrát oproti Snipesovi kladnou, nebo zápornou postavu. Přidáme hudbu Hanse Zimmera a máme z toho slušnej (psycho-) thriller.

plakát

Vyvolený (2000) 

Zdaleka ne tak dobré jako Šestý smysl, ale koukat se na to dá. Samuel L. Jackson je asi nejsvětlejším bodem filmu. Dvě a půl hvězdičky je za něj a Shymalana - po Šestém smyslu slušně natočený thriller.

plakát

Třináct rozhovorů o tomtéž (2001) 

Poměrně dost depresivní film a ty já moc ráda. Nešťastní lidé jsou všude a tenhle film nám to zajímavě předvádí. Hudba skvěle padne k ději a navozuje onu depresivní atmosféru. Přidejte si k tomu ještě perfektní herecké výkony a máte parádní film o lidském štěstí a neštěstí. Vřele doporučuji na chladné, deštivé odpoledne.

plakát

Mezi žraloky (1994) 

Spacey je naprosto výborný a nesimpatický od začátku do konce. Whaley zahrál politováníhodného, ale opravdu nepředvídatelného "poskoka" skutečně dobře. I Del Toro v menší roli zaujal, i když mohl dostat větší prostor. Skvělý pohled do zákulisí showbyznysu.

plakát

Řetěz bláznů (2000) 

Konečně zase jedna milá a opravdu vtipná komedie bez nějakých nechuťáren. Jeff Goldblum je v roli grázlíka Arneta naprosto skvělej, ale mohlo ho tam být vidět víc. A Elijahu Woodovi role nájemného "střelce" opravdu sedla. U tohohle filmu jsem se vážně bavila a můžu ho jenom doporučit.

plakát

Tenkrát v Mexiku (2003) 

U tohohle filmu se dá opravdu slušně pobavit, ale jen pokud ho budete brát vyloženě jako komediální akčňák. Johnny Depp je od začátku do prostřed filmu samozřejmě výbornej a ke konci, když střílí doslova na slepo je ještě lepší. Škoda, že Willem Dafoe neměl moc prostoru předvést něco víc. Dannyho Treja jsme sice všichni viděli v Desperadu umřít, ale teď je znovu na scéně. Jenom mě mrzí, že s sebou už nemá vražedné nožíky.