Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Gil je nadšený fanoušek baseballového týmu San Francisco Giants a nového hráče Bobbyho. Tomu se však příliš nedaří, stejně jako Gilovi, který vinou agresivní povahy přijde o práci. Když se stane svědkem toho, jak se Bobby porve se spoluhráčem Primem o dres s číslem jedenáct, rozhodne se Primovi sám domluvit. A když ho nepřesvědčí, zabije ho. Shodou okolností se Bobby vzápětí dostane do formy a Gil je přesvědčen, že je to jeho zásluha. Chce, aby to Bobby ocenil. Když však slyší jeho názor na podobné fanatické fanoušky, rozhodne se ho k vděčnosti přinutit. Pro začátek mu unese syna. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (119)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Baseballu rozumím jako koza petrželi a přišlo mi, že film z velké části nebyl v tomto ohledu úplně pro laiky. Co se týče dramatu, to bylo skvělé. De Niro zastal roli psychopatického fanatika skvěle, vývoj jeho postavy byl pozvolný a naprosto pochopitelný. U hlavního hrdiny se mi zkrátka líbilo, že si šel za svým a rozhodl se nenechat si kadit na hlavu. Nejvíc mě pobavila scénka, kde ženská neustále na tribuně blbě civěla, až mi lezla na nervy a hrdina ji v zápětí skutečně okřikl. Sympatie okamžité, i když se dostavil i pocit opravdu skvěle navozeného strachu a nejistoty. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Robert De Niro sa tomuto projektu bránil. Tony Scott ho ale prehováral tak dlho, až sa podvolil. A urobil chybu. The Fan je príšerný thriller a herec v ňom má ešte príšernejšiu rolu. Kde nie je dobrý scenár, tam nepomôžu ani efektné kamerové filtre. ()

Reklama

Dupac 

všechny recenze uživatele

Mnohem lepší je první půlka, De Niro pořád umí zahrát (když chce) narušenou psýchu jako málokdo. A tady je předzvěst jeho maniakálního řádění vážně slibná - postupný rozkol se zaměstnavatelem i bývalou rodinou a sílící posedlost graduje velmi slušně. Zásluhu na tom jistě měla i Scottova režie a Wolskiho kamera (spousta filtrů, jako vždycky), které mě hodně bavily. Ale v tom očekávání vyhroceného finále je zároveň největší slabina tohohle nevyrovnaného filmu, protože scénárista z toho nakonec uplácal dost béčkovou a klišoidní záležitost (vražda, stalking, únos, ...). Ostatní se za tuhle položku ve svojí filmografii rozhodně stydět nemusí (a i ten Snipes hraje na svoje poměry dost sympatickou postavu). ()

tron 

všechny recenze uživatele

Klasický stalkerovský triler t.j. nie je to špička pod-žánru, ale ani dno. Akože ja na rozdiel od niektorých iných proti Wesleymi nič nemám, ale pri De Nirovi je naozaj zrejmé, kto je lepší herec a kto z nich má nižšie posunuté hranice herectva a poviem diplomaticky, že De Niro to nie je. Druhou stranou mince je, že ani on tu nepodáva nejaký strhujúci herecký výkon, čo je škoda, lebo keď v minulosti hral relatívne podobného magora v Myse hrôzy, bol z toho šokujúci psychotriler. Teraz je to len búrka v pohári vody, ktorej možno niečo špeciálne dodáva pre našinca špecifické prostredie bejzbalu, ale možnože práve v tom je problém, pretože nalejme si čistého vína, v našich zemepisných končinách sa nájde málokto, kto inklinuje práve k tomuto druhu športu. Scenár je predvídateľný a plný klišé. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Baseball je lepší než život. Je spravedlivej." Tak to je fajn. Pro mě je sice spíše nudný, ale jestli je spravedlivý, tak mu taky fandím. Samozřejmě ne tak fanaticky jako "skvělý" nadhazovač Gil. Gil mě dost bavil, tedy dokud řešil problém kvality prodávaných nožů, ale jakmile se proměnil v psychopata, tak to u mě prohrál kontumačně. A jelikož si hvězdný Rayburn odpálil mé sympatie někde ve třetí směně, tak jsem začal fandit alespoň novinářce Sternové, protože ta se za svou zvrácenou povahu rozhodně nestyděla a na rozdíl od obou "hrdinů" s ní byla sranda. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • Wesley Snipes chtěl původně ztvárnit Gila Renarda, kterého si poté zahrál Robert De Niro. (Rugero)

Reklama

Reklama