Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Iron Man 3

Iron Man 3 (2013)

Tak tentokrát jsem hodně mile překvapen. Trochu jsem se bál, že by třetí díl mohl být už trochu moc, ale opak je pravdou. Tony Stark se vrací a to ve velkém stylu. Temnější, zábavnější, napínavější a ještě trochu akčnější. Prostě výborná práce.

Sherlock Holmes

Sherlock Holmes (2009)

Geniální Robert Downey Junior se do role Sherlocka absolutně hodí. Předvedl zde opravdu prvotřídní herecký výkon, kterému konkuroval jeho brilantní parťák Jude Law (Watson). To však není všechno scénář, režie, soundtrack, všechno zde bylo na vysoké úrovni a společně to utvořilo výborný celek, který se hned zařadil mezi nejlepší krimi filmy poslední doby.

Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic

Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic (2013)

Tak na tento film jsem se těšil už hodně dlouho a nezklamal jsem se v něm. Vtipné hlášky, sympatická dvojice hlavních herců, téměř nekončící akce s trochou magie, vnitřností a krve jsou skvělou pozvánkou pro všechny ty, kteří se chtějí pobavit a relaxovat a také ty, kteří nehledají bůhvíjak důmyslný příběh. Ještě musím doplnit jednu důležitou věc. S českým dabingem film ztrácí na vtipu dynamičnosti a vůbec na všem. Proto jedině v angličtině

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Díky Temnému rytíři jsem opět začal věřit v Batmana. Většina dřívějších ztvárnění mě moc neoslovila a popravdě řečeno se mi Batman díky nim spíše znechutil. Jiskřička naděje se objevila ve filmu Batman začíná a Temný rytíř jiskru zažehl a rozpálil pořádný oheň. Ano tak dokonalé ztvárnění to bylo. Nejgeniálnější ztvárnění záporného hrdiny, jaké jsem kdy viděl. Pokud někde někdo dokázal zahrát svou roli tak precizně jako Heath Ledger Jokera, tak jsem to já ještě neviděl a vlastně vůbec pochybuji, že je to možné. Dalším velikým plusem pro mě je to, že to není až tak velké sci-fi, jak tomu bývalo u předešlých ztvárnění tohoto hrdiny. Všichni záporáci jsou jenom lidé bez superschopností (sice jsou to šílení blázni, ale jsou pořad jen obyčejnými lidmi). Samozřejmě ohromě velkou plusovou hodnotu přidávají nádherné trikové záběry, úžasná hudba a skvělé rekvizity (hlavně Batmobil byl dokonalej). Když k tomu připočítám dynamický děj, temnou atmosféru, propracovanost jednotlivých postav, tak se Temný rytíř již vymyká hodnotící škále tady na CSFD. Podle mě absolutně jeden z nejlepších filmů, jaké jsou doposud k vidění.

Star Trek

Star Trek (2009)

Ačkoliv serii Star trek absolutně nesnáším, tak toto nové zpracování mě dostalo. Vtipná, akcí prošpikovaná sci-fi, která člověka donutí se na ní dívat až do konce a čekat jak se to vyvine. Rychlost s jakou se příběh odvíjí sice nedává moc prostoru pro hlubší poznání jednotlivých postav, ale v tomto případě bych to považoval spíše za plus. Hold někdy je méně více.

Matrix

Matrix (1999)

Už je to dávno co jsem Matrix viděl poprvé, ale pořád se k němu rád vracím. Matrix je zkrátka nezapomenutelný. A i po tak dlouhé době se nebojím říct, že je to to nejlepší ze sci-fi žánru, co je k vidění. Vizuální efekty jsou dokonalé: slow motion a bullet time byly poprvé použity tak dokonale. A myslím, že by se z toho mohli pořád učit někteří filmaři, kteří tyto techniky neustále používají, ale výsledek na rozdíl od Matrixu je chabí. Dále musím vyzdvihnout skvělou hudbu a velice ocenit i herecké výkony jednotlivých herců. Obzvláště pak Keena Reevese, který ztvárnil Mr Andersona (Neo) dokonale, a také hlavního záporáka, agenta Smitha (Hugo Weaving), který byl neuvěřitelný. K tomu všemu Matrix není jen o vizuálních efektech a akci, ale také oplývá velice zajímavým a chytlavým příběhem. Když to všechno sečtu a podtrhnu, tak Matrix rozhodně patří mezi ty nejlepší filmy, jaké jsme zatím mohli vidět.

Avatar

Avatar (2009)

Jediný film, který si vysloužil mou pozornost takovým způsobem, že jsem ho hned 4x viděl v kině. Žádný jiný film se tomu ani zdaleka nepřiblížil. Ano tak dokonalý zážitek to je. Děj není nijak složitý, ale v tomto filmu to není vůbec důležité, neboť vše ostatní bylo dokonalé. Soundtrack, audio-vizuální efekty, herci, atmosféra, prostředí, to vše mě hluboce zasáhlo a nutilo mě to hltat každý moment filmu. Už se těším na pokračování, které bude mýt co dělat, aby udrželo nastolenou úroveň, neboť laťka je opravdu velmi vysoko.

Marťan

Marťan (2015)

Knižní předloha mě doslova ohromila. Neskutečně vtipně napsaná kniha o lidské vynalézavosti a o boji proti jisté smrti na Marsu, to je prostě něco, co si dokáže získat fanoušky. No a já jako velký fanoušek této knihy jsem měl od filmu podobné očekávání a musím připustit, že jsem se bál co z toho vzejde, ale tentokrát musím říct, že jsem nebyl z filmu zklamaný, ale naopak mě také neuvěřitelně zaujal. Film sice nebyl tak vtipný jako předloha, ale přesto se u něj zasmějeme více než dost. Jediné co mě na filmu trochu mrzelo, že bylo ze scénáře vyhozeno několik překážek, se kterými se náš Marťan musel utkat na své cestě za záchranou. Ale vzhledem k délce filmu to dokáži odpustit. Naopak se mi moc líbil lehce předělaný závěr oproti předloze, který byl velice povedený. Takže nakonec musím říct, že film má jedinou chybu a tou je Iron-man. Škoda toho, že si Ridley nemohl odpustit tuto pro mě trapnou a neskutečně ulítlou scénu, bez které by se film jednoznačně obešel. To je jediná slabina celého filmu, jinak to byla pro mě absolutně úžasná podívaná, kterou si rád zopakuji.

Terminátor 2: Den zúčtování

Terminátor 2: Den zúčtování (1991)

Jedno z nejlepších akčních sci-fi, které je k vidění. Ačkoliv už je to více než 20 let, co to bylo natočeno, pořád T2 nemá ve svém žánru téměř žádnou konkurenci. James Cameron natočil, podle mého názoru svůj životní film, který se jen tak něčím nepřekoná. Výborné triky, skvělá akce, úžasný děj, výborná atmosféra, slušné herecké obsazení a solidní hlášky jsou dokonalou pozvánkou pro každého diváka, aby si na dvě hodiny sednul, udělal popkorn, otevřel pivo a sledoval tuto úžasnou podívanou. A ačkoliv jsem už T2 viděl mnohokrát, nikdy nepromarním příležitost se na ní podívat znovu.

Deadpool

Deadpool (2016)

Konečně dostal můj nejoblíbenější X-men svůj film a rozhodně stál za to dlouhé čekání, neboť byl absolutně úžasný. Nepamatuju se, kdy jsem se naposledy takto u nějakého filmu zasmál.