Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Komedie
  • Western

Zajímavosti k filmům (12)

Amazonka

Amazonka (2000)

Právě režisér Philippe de Broca jako první vyhlásil do filmového světa, jaké kaskadérské kousky J. P. Belmondo zvládá sám. I v tomto filmu se nenechal Belmondo ve během natáčení zaskakovat.

Lovec hlav

Lovec hlav (1976)

Vrah (Bruno Cremer) dává svým kumpánům přezdívku Koko. Přezdívka údajně napadla režiséra poté, co cosi vysvětloval štábu a přikusoval svačinu, u čehož se zakoktal. Smyčka byla poté použita do filmu.

Profesionál

Profesionál (1981)

Při filmování se Jean-Paul Belmondo (Josselin Beaumont) ještě více spřátelil s Robertem Hosseinem (komisař Rosen), který ve filmu ztvárnil padoucha. Přibližně po 15 letech od uvedení filmu pak Hossein přemluvil Belmonda, aby s ním zkusil oprášit divadelní scénu, a to se mu také podařilo.

Horalka

Horalka (1960)

Sophia Loren nebyla příliš mezi hereckými kolegy oblíbená, ale s J. P. Belmondem si údajně velice rozuměla.

Poloviční šance

Poloviční šance (1998)

Na konci filmu sedí oba hlavní hrdinové v parku v Kanadě a kouknou na velkou budovu kanadské banky. Ve filmu Bezva finta (1985) Belmondo coby hlavní postava filmu vykradl právě kanadskou banku.

Poloviční šance

Poloviční šance (1998)

Scéna, kdy Léo Brassac (Jean-Paul Belmondo) odhalí svůj hangár plný zbraní Julienu Vignalovi (Alan Delon) a dvojice si bere zbraně, je podbarvena hudbou z filmu Borsalino (1970), kde si herci zahráli společně poprvé. Na film odkázuje Delon otázkou: "Dokážeme to ještě?"

Reklama