foto

Rudolf Hrušínský ml.

  • nar. 5.10.1946 (71 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Stejně tak jako jeho bratr Jan je Rudolf Hrušínský další generací slavného hereckého rodu. Narodil se 5. října 1946 v Praze. Na konzervatoři studoval hru na akordeon, na DAMU vystudoval herectví. Ve filmu debutoval ještě jako student.

Od roku 1978 je členem Činoherního klubu v Praze. Již na začátku osmdesátých let se podílel na vytváření hodnotných děl československé (POSTŘIŽINY, ROZPUŠTĚNÝ A VYPUŠTĚNÝ či SLAVNOSTI SNĚŽENEK), po revoluci české kinematografie (OBECNÁ ŠKOLA, ČERNÍ BARONI, AKUMULÁTOR 1 či KNOFLÍKÁŘI). V roce 1997 získal Českého lva za nejlepší mužský herecký výkon v hlavní roli právě za film KNOFLÍKÁŘI.

V poslední době se uplatňuje především v komediálních rolích na TV obrazovkách (KOŽENÉ SLUNCE), ale i filmovém plátně (POSLEDNÍ PLAVKY).

Tomáš "hippyman" Tesař

Herecká filmografie

Filmy

2016 Decibely lásky
Jak básníci čekají na zázrak
2012 Bastardi 3
Láska je láska
2010 TACHO
2009 Králův dar
Operace Dunaj
2008 Poslední plavky
2007 Stop (TV film)
Ulice: Zlatá muška (TV film)
2006 Obsluhoval jsem anglického krále
2005 Jasnovidec (TV film)
Psí kus (TV film)
2004 In nomine patris (TV film)
Návrat zbloudilého pastýře (TV film)
2003 Lakomec (TV film)
Malvína (TV film)
Společník (TV film)
2002 Kožené slunce (TV film)
Miláček (TV film)
2001 Help For You (TV film)
Tuláci (TV film)
Žabák (TV film)
2000 Hurá na medvěda
Český Robinson (TV film)
1999 Byl jednou jeden polda III - Major Maisner a tančící drak
Je to jináč (TV film)
Kabát (TV film)
MDŽ (TV film)
Návštěva staré dámy (TV film)
Polojasno
Velký případ (TV film)
1998 Jezerní královna
Markétin zvěřinec (TV film)
1997 Akáty bílé (studentský film)
Byl jednou jeden polda II - Major Maisner opět zasahuje!
Knoflíkáři
Zdivočelá země
1996 Konto separato
Kouzelný měšec
1995 Byl jednou jeden polda
Malostranské humoresky
1994 Akumulátor 1
Příběh kriminálního rady (TV film)
Televize (TV film)
1993 Krvavý román
Mistr Kampanus (TV film)
Zvláštní schopnosti (TV film)
1992 O princi, který měl o kolečko víc (TV film)
Zvuky domova (TV film)
Černí baroni
1991 Hřbitov pro cizince (TV film)
Obecná škola
Zálety koňského handlíře (TV film)
Žebrácká opera
1990 Ahmed a Hazar (TV film)
Jen o rodinných záležitostech
Radostný život posmrtný (TV film)
Wette, Die (TV film)
Zvonokosy (TV film)
1989 Cesty ze slepých map (TV film)
Konec starých časů
Příběh '88
Stačí stisknout (TV film)
1988 Bronzová spirála (TV film)
Dobří holubi se vracejí
Sedem jednou ranou
Uf - oni jsou tady
Zlatá flétna (TV film)
1987 Lovec senzací
Narozeniny režiséra Z. K.
Sychravé království (TV film)
1986 Bumerang (TV film)
Každý má svůj den (TV film)
Klobouk, měšec a láska (TV film)
O princezně, která ráčkovala (TV film)
Pohádka o lidské duši (TV film)
Černá punčocha
Život a smrt malíře Petra Jana B. (TV film)
1985 Experiment Eva
Iná láska
Marné cesty holubů (TV film)
Mravenci nesou smrt
Perly a růže (TV film)
Pozor, je ozbrojen (TV film)
Vesničko má středisková
1984 Noc smaragdového měsíce
Poločas štěstí
Rozpuštěný a vypuštěný
Tlustý pradědeček (TV film)
Vyhrávat potichu
1983 Hejtman z Kopníku (divadelní záznam)
Hráči (divadelní záznam)
Jára Cimrman ležící, spící
Slavnosti sněženek
Společnost s ručením omezeným (TV film)
1981 Tři v tom (divadelní záznam)
1980 Postřižiny
Signum laudis
Tajemství ďáblovy kapsy (TV film)
Zabijačka (TV film)
1979 Zastretý farebný svet (TV film)
1977 Talíře nad Velkým Malíkovem
1975 Škaredá dědina
1970 Lítost (TV film)

TV seriály

2017 Kapitán Exner (TV seriál)
Na dosah ruky - 2. část (E10)
Na dosah ruky - 1. část (E09)
2014 Bastardi (TV seriál)
2010 3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
Rybníček (S07E01)
2007 Hraběnky (TV seriál)
Louky naproti (E17)
Vyrovnané účty (E16)
Nejdelší most světa (E14)
další epizody (16)
Trapasy (TV seriál)
2006 Náves (TV seriál)
Komedianti (E08)
Třešňové květy (E07)
Druhá liga (E02)
další epizody (4)
2005 Ulice (TV seriál)
2004 Nadměrné maličkosti (TV seriál)
Případ mediálního trpaslíka (S01E03)
Podle vlastních zásad (S01E02)
2001 Duch český (TV seriál)
Nová sekretářka (E13)
Hrobař (E12)
Ona, on či klon? (E11)
další epizody (13)
Černí andělé (TV seriál)
Help for you (E07)
Zdivočelá země (TV seriál)
Epizoda 6 (S02E06)
Epizoda 4 (S02E04)
Epizoda 3 (S02E03)
další epizody (4)
2000 Pra pra pra (TV seriál)
Oběti (TV seriál)
Znásilnění (E02)
1999 Hotel Herbich (TV seriál)
Nemocnice na pokraji zkázy (TV seriál)
1998 Motel Anathema (TV seriál)
Na lavici obžalovaných justice (TV seriál)
Může být soudce šťastný? (E13)
Padni komu padni (E11)
Dobří soudci dobře spí (E08)
další epizody (7)
Život na zámku (TV seriál)
Rozchod (S02E21)
Všechno je jinak (S02E20)
Sádra (S02E19)
další epizody (4)
1997 Pražský písničkář (TV seriál)
Vše pro republiku (E03)
1996 Hospoda (TV seriál)
Obránci (S01E14)
1995 Hříchy pro diváky detektivek (TV seriál)
Noční stín (E07)
1994 Laskavý divák promine (TV seriál)
O zvířatech a lidech (TV seriál)
Špatné zprávy (E11)
Vánoce (E10)
1989 Dobrodružství kriminalistiky (TV seriál)
Stopa (S01E01)
1988 Cirkus Humberto (TV seriál)
Slavné jméno (E12)
Malé dějiny jedné rodiny (TV seriál)
Přejděte na druhou stranu (TV seriál)
Silvestr (E05)
1984 Moje srdcová sedma (TV seriál)
Návraty (E04)
Rozchody (E03)
Cesty (E02)
další epizody (4)
1983 Lekár umierajúceho času (TV seriál)
Via Doloris (E05)
Stellis vinctus (E03)
Anatomia Pragensis (E02)
1982 Dlouhá bílá stopa (TV seriál)
Bongo (E08)

Dokumentární

2015 Tajemství Rudolfa Hrušínského (TV film)
2014 Tajemství Petra Čepka (TV film)
2007 Vodácká putování (TV seriál)
2004 Příběhy slavných (TV seriál)
Tichý muž (S05E03)

TV pořady

2012 Grilování s Vodouchem (TV pořad)
TýTý 2011 (TV pořad)
2011 Jak na ryby s Rudou Hrušínským (TV pořad)
2010 TýTý 2009 (TV pořad)
2009 Divadlo (Opona!) (TV pořad)
2005 Veselé vánoční (pří)hody (TV pořad)
2003 Volejte Novu (TV pořad)
2002 Jak na to... (TV pořad)
2001 Barvy života (TV pořad)
Gulášek (TV pořad)
1999 Zlatá mříž (TV pořad)
1997 Úsměvy (TV pořad)
1994 Český bodyguard (TV pořad)
1984 Zpívánky (TV pořad)
1971 Vtipnejší vyhráva (TV pořad)

Hudební videoklipy

2012 El Nino feat. Eliška Bučková - Při mně stůj (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace