Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (22)

plakát

Hunger Games (2012) 

Námět mi přišel skvělý, mnoho lidí může tvrdit že je to podle knihy, tudíž to není originální, to samé lze ale tvrdit i u Harryho Pottera a mnoho dalších filmů. Po celou dobu filmu jsem se bavil a přišlo mi to jako velice záživný snímek. Postavy se ovšem často chovaly dosti nepřirozeně až nepředvídatelně, film je plný sebeobětování a spousty dalších chvílí kdy se tvůrci očividně pokusili vehnat dovákovi slzu do oka ač ve většině případů marně. Konec je poměrně očekávatelný ale příjde před ním mnoho zvratů, které vám dočista pomatou mysl, takže to, co jste si celou dobu mysleli se nakonec vyvrátí (nebudu uvádět žádné spoilery). Snímek hodnotím zaslouženými čtyřmi hvězdami a už se těším na druhý díl.

plakát

V těle boubelky (2009) (seriál) 

Když jsem zapl nejmenovaný televizní kanál a viděl jsem na něm úvodní znělku a představení tohohle seriálu řek jsem si, že to bude asi zajímavá věc. Holčina, která nějakým způsobem zemře (přiznávám se že jsem neviděl všechny díly včetně prvního tak nevím přesně jak...) se probudí v těle poněkud macaté právničky a má před sebou zcela odlišný život cizí osoby. Připadalo mi to jako skvělá věc, která by mě rozhodně neměla nudit, ale... Po ukončení znělky přišlo celkem nudné babské žvatlání o chlapech a různých zákonech, které mě začínalo pomalu uspávat. V průběhu samotného děje mě to ale natolik chytlo a zaujalo že jsem se na konec těšil na další díl. Obsahovalo to poměrně zajímavý a záživný děj, který se v průběhu nečekaně zvrtával a měnil směry, což smetlo ze stolu veškeré řeči o předvídatelnosti jeho konce, ikdyž co si budem povídat, jak je to ve všech Amerických kriminálkách, vše nakonec dopadne dobře pro aktéry.

plakát

Stíhači Red Tails (2012) 

Tento film se řadí k těm lepším. Realističnost snímku bych ohodnotil asi dvěma hvězdama, celkové zpracování a scénář čtyřmi. Na realističnost ale nemůžeme brát zase takový ohled, potom by se nemohly točit filmy jako avatar nebo temný rytíř. Když pominu scény, kdy sestřelovali Německá letadla jednou dávkou a sami odolávali salvám z Messerschmidtů s pouhým průstřelem stehna a ztrátou paliva, dále nedoladěné a ne příliš povedené animace explozí tak se jedná o hodně dobrý film. Já hodnotím čtyřma hvězdičkama a nemyslím si že jsem ty dvě hodiny ztrávené sledováním tohoto filmu jen tak promrhal.

plakát

Zásilka (2013) 

Celý film mi připadal jako bezhlavá pláckobitka, v němž musí každý zabít každého na dvakrát. Postavy střílely se zlomenými prsty, bily se s prostřelenými těly a spousty věci jako plechové a dřevěné stoly se rázem staly neprůstřelnými. Příběh byl celkem dobrý a obsazení také. Suma sumárum bych film ohodnotil dvěma hvězdičkama ale posledních 10 minut mě přimělo k tomu, abych tu jednu hvězdičku přidal. Tak špatné to zase nebylo a u konce jsem se i trochu pousmál.

plakát

Autosalon (2005) (pořad) 

Zpočátku mi to připadalo jako v jistých mezích zábavný pořad ale poslední dobou se to začínalo stávat čím dál větší nepovedenou kopií Top gearu. V současné době už ho nesleduji protože to jaksi ztratilo svou originalitu.

plakát

Pár nenormálních aktivit (2013) 

Jedná se o komedii pro mladší generace diváků. Fanoušci Vlasty Buriana a jiných "klasiků" proto tento styl humoru nepochopí. Mi se ale film celkově líbil a nejednou jsem se u něj zasmál. Hodnotím za 4 hvězdy jelikož přiznávám, že tam byl občas i nějaký ten trapnější okamžik.

plakát

Let 29 (2005) (seriál) 

Sice jsem na to koukal dost dávno ale v mém dětství mě to bavilo, nevím jaký bych na to měl názor teď ale myslím že ty dvě hvězdičky si to zaslouží. Herecké výkony byly lehce podprůměrné ale výprava a celkový scénář se drží na dobrém středu.

plakát

Chlapec v pruhovaném pyžamu (2008) 

Ikdyž to bude znít poměrně laicky tak o tomto filmu můžu říct že se řadí k jednomu z nejlepších filmů které jsem viděl. Posledních 30 minut z filmu jsem se koukal s otevřenou pusou a pomalu jsem ani nedýchal, o samotném konci se raději ani nebudu zmiňovat, je tak nepředvídaný a nečekaný jako v málo kterém filmu. Já dávám jednoznačně pět hvězdiček.

plakát

Bastardi (2010) 

Zřejmě tady budu za idiota poté, co jsem tento film ohodnotil čtyřma hvězdičkama oproti ostatním dvěma, popřípadě třem. Na rovinu mi ten film přišel jako velice dobrý a záživný, nepostrádal jak akční a dramatickou formu, tak komediální prvky. Pokud vám tento film připadal jako neformální nebo rasistický jako například panu Markleymu tak vás ujišťuji že to takto vypadá i v běžných školách, natož ve zvláštních, ale zpět k filmu... Výkony herců bych ohodnotil asi čtyřmi hvězdičkami, až na nepatrné zádrhely to bylo bezchybné. Nápad a scénář byl taky dobrý a nevyhnuli jsme se otevřenému konci, na který (jak doufám) bude navazovat druhý díl. Ten jsem ještě neviděl ale po pravdě se na něj docela těším. Toď asi vše co bych o tomto filmu mohl říct.

plakát

R´ha (2012) (amatérský film) 

Na to, že to udělal jeden člověk a ještě k tomu amatér je to neuvěřitelné. Místy jsem si říkal že tohle muselo být dílem nějaké světoznámé společnosti, ačkoli jsem u toho usínal nudou protože děj to nemělo téměř žádný. ¨Všechny 4 hvězdičky uděluji za vzhled a animace