Reklama

Reklama

R´ha

(festivalový název) (amatérský film)
  • Německo R´ha
všechny plakáty
Celý film
Krátkometrážní / Animovaný / Sci-Fi
Německo, 2012, 6 min

Obsahy(1)

Mimozemšťan, zajatý a mučený zlovolným robotem, vypráví divákovi příběh o vyvražďování svého druhu a chystá plán na útěk a záchranu zbytku svých blízkých. (DaUr)

Videa (1)

Celý film

Recenze (96)

sirien 

všechny recenze uživatele

Obsah: Storka o tom jak AI vyslíchá zajatého mimozemšťana. YT link na Dust channel. Hodnocení: Jako... opět to je tradiční v podstatě neoriginální námět a je to i vcelku předvídatelný, ale to převrácení do perspektivy mimozemšťana tomu dává určitou hezkou humornost navíc. Sice to sou hodně silné dvě hvězdičky, ale pořád jen dvě... ()

Attta

všechny recenze uživatele

Skvělé! Tohle hravě strčí do kapsy všechny krátkomentážní filmy co jsem doposud viděl. Perfektní nápad a zakončení! (to mé hodnocení není ani tak za grafiku a zpracování jako za námět!!) Z těch komentářů o slabém ději usuzuju jen to, že dotyční neumí anglicky nebo to nepochopili.Co víc by jste chtěli od 6 minutového kraťasu??? (V žánru jednoznačně 5 hvězd, které ovšem kratasům nedávám) ()

Reklama

PEZ 

všechny recenze uživatele

Na studenta animacie vobec nie zle. Najma pri rozpocte 5 tisic EUR. Animacia je podla mna skvela. Horsie je to s originalitou. Predsalen je to taky mix Matrixu, Terminatora, Starcraftu...ale rezia ok, nudit som sa nestihol, skor by pomohla dlhsia metraz a komplexnejsi pribeh. Takto ide o dobru reklamu pre 22-rocneho nemeckeho studenta, ktoreho 7 mesiacov prace posunulo v zivote o level vyssie - nepochybne sa teraz onho vsetci pobiju. ;) ()

Terzeus 

všechny recenze uživatele

Tu nejde o príbeh takže hodnotenie je tu vzhľadom k nemu trochu irelevantné. Ide o ukážku toho, čo sa dá pokiaľ má človek odhodlanie, niečo ho baví a nepustí sa do roboty kvôli tomu, že nemá peniaze. Kaleb Lechowski si získal práve svojím zapálením a skvelými efektami prakticky vybudovanými bez peňazí, len z láske k filmovej technike, špeciálnym digitálnym efektom a StarCraftu. Výsledok je nadštandardný animák, ktorý svojím príbehom vytrie zrak každému neskeptikovi. 85% ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Komu se nelíbilo grafické zpracování, tak ten ať se jde zahrabat. Ono v podstatě o to tu hlavně běží, poněvadž jinak se tu toho moc neděje.. slyšíme nějaký příběh o vyhubení lidstva, kdy zbývá posledních pár jedinců.. ale nic dramatického.. ovšem ten konec.. krásně udělaný, snad i překvapivý a otevřený, ale přitom je zcela jasné, jak to pak dopadne /možná se někomu může zdát, že si protiřečím... ono se to ale opravdu jen zdá:P/. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (6)

  • Dvaadvacetiletý student pracoval na tomto snímku 7 měsíců, 10 hodin denně. (DaUr)
  • Caleb Lechowski použil na výrobu snímku softwary Autodesk Maya, Pixology ZBrush, Blender, the Foundry Nuke a Adobe After effects. (AARONN)
  • Film upútal pozornosť a “vytrel zrak“ veľkým štúdiám v Hollywoode. Rozmýšľalo sa, že by sa natočil aj celovečerný film. „Jeho dielo je nielen profesionálne, je aj nadštandardné. Môžeme tam vidieť zábery, ktoré vyzerajú, ako by boli natočené za 150 miliónov amerických dolárov,” povedal Scott Glassgold z IAM Sports & Entertainment. (Carol Pifková)

Reklama

Reklama