Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Sci-Fi

Recenze (423)

plakát

Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic (2013) 

Další pokračování stylu "jak napěchovat moderní techniku do středověku". Bylo to zajímavé a srandovní ve Van Helsingovi, či P/rokletí bratří Grimmů,apod., ale důvod proč v tom pokračovat? A ještě akcentovat? Působí to zábavně,ale jen do chvíle, kdy si připadáte, že do temného lesa naběhlo komando Navy SEALs. Proti spádu a akci,nemám námitek. Film frčel. Efekty ok. Až teda na některé bestiality, díky kterým se tato "pseudohorrorová pohádka", dostane do vysílacích časů našich televizí, až kolem 23.45. Příběh banální. Až moc. Navíc,další nelogičnost,hloupost a de facto urážka. Novinové výstřižky? Které si lepí nějaký chlapec v zaprděné vesnici, ve které mají jen blátivé cesty? A o dosahu gramotnosti v době,kde byl příběh zasazen,už ani nemluvě. Empatický troll? Insulinové injekce? A ještě bodané přes kožené kalhoty? Chvílema mi to prostě hlava nebrala. Přemýšlím,proč celý příběh nepojat doopravdy temně,až pesimisticky? Že čarodejnice doopravdy svými kouzly zvítězí? Proč ne? Nastane doba temna, temných kouzel. Proč točit dokola další a další supernadčlověky, kteří zmastí všecky,a nic se jim nestane? Bratři Grimmové se otáčejí v hrobě, nad americkou versí Jenda a Mářa, alá Captain America.

plakát

Smrtonosná past: Opět v akci (2013) 

Zklamání.Tohle si předsi John McLane nezasloužil.Kde se vzal syn?Na žádného si z minulých dílů nepamatuji!!Nebo to už scénaristům dochází invence?Tak se to bude točit jako Dallas?Nebo OvRZ? My,God!! Jak se mi nadčasově líbila SP 4.0; tak tohle je téměř odpad a dvě hvězdy dávám jen z nostalgie a díky pár fajn akčním scénám. Jinak tento film nemá s kvalitou nic společného,a obávám se,že už mají roztočenou "šestku", Let´s die hard together. :-(

plakát

Iron Man 3 (2013) 

Hm.Jednicka super.Dvojka velmi dustojne pokracovani. /pozn.komiks jsem nikdy necetl.sel jsem do toho "navostro"/ Trojka je pro mne zklamanim.Pepper funguje jako unyla sefka podniku a partnerka; de facto uplne zbytecna postava.Proste jen figurka.Silena role.Tony Stark sili ze svých masinek,trapny..to uz tu bylo ve dvojce.Proc to rozvijet do trapnosti? Navíc jeho virtualni holograficke studio,mi prijde hodne podobne tomu,z filmu Minority report.Kopie?Kdo vi.. Nicmene,idea pribehu vychloubam se, prijde novy zloduch, Iron man se vylepsi, uz tu byla.. Ja vim, ze v komiksu to muze bejt super. Ze si kazdej tejden koupite nového smejda,kteryho IM zmasti. Jo! Ale to je jako Čtyřlístek. Fifinka a Myšpulín. Chválím efekty. Chválím akční scény,ač mi někdy přišly jako z filmu Likvidátor,se Švarcíkem. Celkově musím dát jen dvě hvězdy. Nebylo to dobré navázání na první dva díly. P.S.: Škoda,že spíš nerozvedli tu příhodu s "mimozemšťany", ze které byl Stark celou dobu na nervy.

plakát

Prci, prci, prcičky: Školní sraz (2012) 

Nostalgie. Stifler. Stiflerova máma. Finchova máma. Spousta super hlášek a situací. Já jsem se skvěle bavil. Vidět po létech ty ksichty z PPP1, bylo úžasný. Nebylo to patetické. Bylo to reálné. Vtipné. Celou sérii to vůbec neurazilo. Naopak. Řekl bych, že slušné zakončení. VELMI slušné.

plakát

Zrození Planety opic (2011) 

Líbí se mi ta invence toho, že navázali na prvotní myšlenku filmu z roku 1968. A to,že za vyhubení lidstva si vlastně můžeme sami. A ač celkové zpracování bylo místy unylé, prvoplánovité a již dopředu zřejmé, jak to "asi" dopadne, to celkové vysvětlení naší vlastní celoplanetární anihilace lidského rodu, které právě již bylo zmíněno v klasice z roku 68, bylo skvěle prolnuto do celého filmu. A opět se neubráním pocitu, že si filmaři zase nachystali živnou půdu pro další pokračování. Nazval bych ho: Planeta opic: Zánik lidstva.

plakát

Kůže, kterou nosím (2011) 

Velmi psychologicky a thrillerově, chvílemi až horrově nastavený snímek, který postupně, a v příjemně časově prolínajícím se sledu, ozřejmuje události, okolnosti rodiny kolem dr.Ledgarda. Přiznám se, že do tří čtvrtin, jsem byl jak na jehlách. A stále jsem se nevyznal v ději, který byl nakonec odhalen po první plastické operaci. Pak jsem jen zíral, nad prošpikovanou dokonalostí a precizností hlavního hrdiny vůči jeho oběti. A finálnímu spravedlivému rozzuzlení.

plakát

Skyfall (2012) 

Jediné,co k tomu můžu napsat je, že celková koncepce si vzala za své, dát tomu příběh. A ten v posledních dílech s Danielem Craigem, prostě je. Není to střílečka, krimiška alá 70,80,90 léta.. Jeden díl. A čau párky. Vyřešeno.. ale chytá to tu patinu příběhu, a souznění s hlavním hrdinou. A to si myslím, že je dobrá cesta. Žádnej remake.. ale.. zkusme to jinudy. Tohle mne moc bavilo!

plakát

Expendables: Postradatelní 2 (2012) 

Pokud jsem prvni dil zazdil a dal tri hvezdy jen kvuli hercum. Tentokrat davam hvezdy ctyri, a poctive a vaham nad peti. Tentokrat to melo tu STAVU.. ten svih.. a predevsim silenou davku nadhledu, ale rozumne a inteligentne podaneho! WAU! Narazky na Chucka Norrise. Hlasky typu: Rest in pieces. .(RPG Duke Nukem..)..atd atd atd. WAU! Po strasne dlouhe dobe zabavna a akcni a koukatelna akcni vec. Oddechovka, ale ne shit! Jen tak dal kluci. Tenhle styl, ktery ma hlavu a patu mne moc bavi.

plakát

Bourneův odkaz (2012) 

Nejslabsi pokracovatel teto serie. Matt to tak skvele nakopnul a v kazdem dile FUNGOVAL. Jeremy by byl dobrym pokracovatelem, ale nekdo zase uplne zkazil scenar. A to je hlavni a cela skoda.. Ze na mne to pusobi jako takovy polopadelek.. a polopokracovatel dalsiho dilu.. A myslete si co chcete.. Dalsi dil BUDE! Ze zacatku jsem se fakt tesil, tempo a pribeh slusne naprahle a nastartovane.. a pak to uplne pohrbi otresnej Edward Norton, ktery doufam dostane nebo dostal za letosek Zlate maliny, a banda typku z FBI,CIA, FSI, ... co si hraji na hoňku alá Schimanski každý den v 14.00 na TV Prima. ŠÍLENÉ! Normálně scénář z roku skoč na mne z boku, vychodni Nemecko vitej zpet. Jasone Bourne, zjev se nam v realne podobe, a neco tem packalum proved, protoze tohle je SPATNE!

plakát

Resident Evil: Odveta (2012) odpad!

Má cenu to komentovat? A hodnotit? Myslim si, ze u tohoto filmu by vystacilo hodnoceni v ramci hvezdicek. Resp.skoro hodit do pytle dotazu ANO/NE. A tento filmu rozhodne ne. Co na tom, ze si zase nasmlouvali uzasnou Milu? Zbytek je jen pocitacova hra na filmovem platne a to mne pratele fakt vubec nebavi.. Zejmena proto, ze pocitacove hry, maji alespon nejakou logiku a trosku dej. A tohle.. nema ani jedno..