Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Obsahy (102)

"X" - Nestvůra z vesmíru

"X" - Nestvůra z vesmíru (1967)

Lidstvo ohroženo smrtící formou života, pocházející z hlubin dalekého vesmíru! Z japonské kosmické základny vylétá raketoplán AAB-Gamma, a míří k Marsu, aby jeho posádka mohla prozkoumat hlášená pozorování UFO na této planetě. Trup lodě je během cesty zasažen a pokryt zvláštními mimozemskými sporami. Jeden vzorek spory je přinesen na Zemi, kde se začne okamžitě vyvíjet a promění se v Guilalu – obří monstrum, připomínající křížence slepice s ještěrem. Podaří se netvora zastavit, než rozšlape celé Japonsko na prach?

6-Headed Shark Attack

6-Headed Shark Attack (2018) (TV film)

Osm účastníků víkendového programu pro páry ve vztahové krizi si dozajista myslelo, že strávením společného víkendu na odlehlém, opuštěném ostrově dodají svým skomírajícím láskám potřebné nové impulzy. Místo toho však dosáhnou nového dna – a to se nachází hlouběji, než by kdokoliv z nich čekal. Nejen, že celý program je nyní v samostatné režii drsňáckého survivalisty Williama (Brandon Auret), který se se svou životní i pracovní partnerkou paradoxně sám rozešel; ale co hůř – vody okolo ostrova brázdí děsivý výtvor vojenských experimentů, monstrózní šestihlavá žraločí zrůda, před kterou nelze uniknout dokonce ani na pevnou zem!

Atlantic Rim 2

Atlantic Rim 2 (2018)

Poté, co se z hlubin moře opět vynoří gigantická monstra, a zaútočí na lidská sídla na pobřeží, se do akce vracejí také Mecha-Boti, větší a lépe vyzbrojení, než když předtím. Podaří se však pilotům a konstruktérům Mecha-Botů udržet tempo s neustále se zvyšující silou nepřátelských nestvůr, a vyhrát i druhý souboj o budoucnost celé planety?

Beginning of the End

Beginning of the End (1957)

Malé městečko bylo zničeno na prach. Desítky nevinných lidí záhadně zmizely. Armáda se snaží udržet v tajnosti záležitost obludných rozměrů. Krásná novinářka Audrey Aimes (Peggie Castle) s pomocí doktora Eda Wainwrighta (Peter Graves) v honbě za sólokaprem postupně odkrývá pravdu o gigantické hrůze, skryté v srdci Illinois. Experimenty s radiací vedly ke stvoření obřích, lidožravých kobylek, které nyní dlouhými skoky směřují k Chicagu! Podaří se tuto hrozbu zastavit, nebo bude Větrné město ztraceno? Bude tohle začátek konce lidstva?

Chvění 6: Chladný den v pekle

Chvění 6: Chladný den v pekle (2018)

Burt Gummer (Michael Gross) a jeho syn Travis Welker (Jamie Kennedy) míří do Kanady vyšetřit sérii domnělých útoků obřích červů a ocitnou se přitom uvězněni na odlehlé výzkumné stanici uprostřed tundry, a doslova po kolena v Graboidech a Ass-Blasterech. Burt má podezření, že se monstra někdo snaží využít jako biologické zbraně, ale dřív, než dostane možnost to dokázat, otráví se jedem Graboidů a je vyřazen z akce. Zbývá mu 48 hodin života a potřebuje dostat dávku protijedu… ovšem jediný způsob, jak se k ní dostat, je podojit Graboida!

Daikaidžú kettó: Gamera tai Barugon

Daikaidžú kettó: Gamera tai Barugon (1966)

Gamera uniká ze svého vesmírného vězení, do kterého ho uvrhli lidé, a vrací se Zemi, tentokrát už nikoliv jako ničitel, nýbrž jako ochránce. Pouze on totiž může zabránit tomu, aby bylo celé Japonsko srovnáno se zemí Barugonem – gigantickým plazem, který se vylíhl z obrovského opálu, který objevila skupinka lovců pokladů v posvátné domorodé jeskyni kdesi na neprobádaném tropickém ostrově. Obstojí Gamerův oheň a schopnost létat proti Barugonově smrtícímu ledovému dechu a duhovým paprskům?

Daimadžin

Daimadžin (1966)

Samuraj z kdysi mírumilovné vesnice byl zavražděn jedním ze svých lidí, který se poté stává vládcem vesnice místo něj. Děti zavražděného prchají do lesů, kde se ukrývají u ohromné socha Daimajina, boha jejich vesnice. Po deseti letech tyranie ze strany nového vladaře se zoufalí vesničané ke svému bohu obracejí a prosí jej, aby povstal a zachránil je před krutovládou.

Daimadžin gjakušú

Daimadžin gjakušú (1966)

Zlý válečný vůdce napadne během každoročních oslav malou vesnici u jezera. Jeho muži vypalují domy, zabíjejí bezmocné obyvatele, rabují a ničí, a při této činnosti také rozbijí sochu boha Daimajina, jejíž kusy poté vhodí do jezera. Pro vesničany vypadá vše beznadějně, ale poté začne jakási síla stahovat nepřátelské bojovníky do vody a topit je. Vrací se ochránce vesnice, aby vykonal svou pomstu?

Daimadžin ikaru

Daimadžin ikaru (1966)

Po ovládnutí jedné vesnice obrací zlý dobyvatel svou pozornost na jinou, ležící na břehu jezera. Unese proto jednoho z jejích obyvatel a hodlá jej vyměnit pouze za Lorda Juro, jednoho z nejlepších bojovníků ve vesnici. Juro a stateční vesničané se rozhodnout útlaku bránit vlastními silami, a když se tato jejich snaha zdá být marnou, požádají svého obřího boha z kamene, aby procitl a bojoval na jejich straně.

Digimon Adventure: Last Evolution Kizuna

Digimon Adventure: Last Evolution Kizuna (2020)

Poslední dobrodružství Taichio, Agumona a ostatních kamarádů, známých z Digimon Adventure (1999)! Roky plynou a z prvních „Digivyvolených“, kteří jako děti na základní škole společně se svými Digimony zachraňovali svět, jsou už nyní dospělí lidé, vysokoškoláci, případně pracující osoby. Jejich životní cesty se více či méně rozdělily, ale nejnovější události je přinutí znovu se spojit. Ještě jednou, naposledy, se budou muset rozhodnout, jestli budou bojovat. Tentokrát však rozhodnutí bude těžší, než kdy předtím, protože na světlo vyplyne mrazivá skutečnost, že pouto mezi člověkem a jeho Digimonem slábne, čím je člověk starší a čím víc bojů společně absolvují. Nadcházející bitva tedy pro všechny z nich může být tou úplně poslední a rozhodnutí, zdali bojovat pro druhé a riskovat trvalou ztrátu, musí být učiněno co nejrychleji.

Gamera 2: Region šurai

Gamera 2: Region šurai (1996)

To, co zprvu vypadá jen jako neobvykle působící roj meteoritů, přinese japonskému Sapporu problémy obřích rozměrů. Výpadky elektřiny jsou jen začátkem, brzy na to se ve městě objeví gigantická mimozemská květina a také roj podivných a velmi nebezpečných hmyzích tvorů. Místní učitel biologie Honami musí spojit síly s plukovníkem Watarasem a jeho jednotkou, aby se jim podařilo koordinovaným vojenským útokem pomoci Gamerovi, který se vrací, aby odvrátil hrozící invazi z vesmíru a porazil Legion i s jejich gigantickou a neuvěřitelně mocnou královnou.

Gamera 3: Džašin kakusei

Gamera 3: Džašin kakusei (1999)

Japonsko, stále ještě zdecimováno bojem proti invazi Legionu, se nyní musí znovu bránit. Vrací se Gyaosové, větší, silnější a početnější než předtím, a společně s nimi se vynořuje nová hrozba – létající, chapadlovité, krev sající monstrum jménem Iris, které je hnáno kupředu nenávistí mladé dívky Ayany, jejíž rodiče zahynuli při nehodě, způsobené Gamerou. Doktorka ornitologie Nagamine a detektiv Osako se znovu setkávají, aby Gamerovi pomohli odrazit nápor roje Gyaosů, zabránit hrozivé Iris ve vykonání své pomsty a ještě jednou, naposledy, odvrátit zkázu lidstva.

Gamera tai učú kaidžú Bairas

Gamera tai učú kaidžú Bairas (1968)

Dva malí chlapci jsou uneseni mimozemskými dobyvateli a drženi jako rukojmí v jejich vesmírné lodi, zatímco Gamera – ochránce všech dětí i celé Země, je týmiž mimozemšťany nejprve vězněn uvnitř silového pole a následně pomocí zařízení pro kontrolu mysli využíván jako zbraň hromadného ničení. Věznění chlapci musejí za pomocí vlastní kuráže a důvtipu osvobodit jak sebe, tak také Gameru, aby ten poté mohl svést souboj s Virasem, hlavonožce připomínající nestvůrou, která je posledním trumfem mimozemských invazních sil v jejich snaze o úspěšné dobytí Země.

Gamera tai šinkai kaidžú Zigra

Gamera tai šinkai kaidžú Zigra (1971)

Gamera se znovu vrací a znovu zachraňuje Zemi před útoky nepřátelských monster. Tentokrát je jeho soupeřem Zigra – vysoce inteligentní a technicky vyspělá mimozemská bytost, která na naší planetě přistála, protože její domovská planeta byla zničena a Zemi si vyhlédla jako svůj nový domov. Hrdinná obří želva musí Zigru, která na sebe bere podobu gigantické stvůry, podobné žraloku, porazit. Jinak totiž Zigra hrozí celou Zemi ovládnout a její lidské obyvatele použít jako potravu pro svůj vlastní rod.

Gamera vs. démonická příšera Jiger

Gamera vs. démonická příšera Jiger (1970)

V Ósace jsou v plném proudu přípravy na výstavu Expo 70, a jedním z exponátů je také záhadná socha, která byla objevena na Westerově ostrově v Pacifiku. Socha je mimo jiné podivná také tím, že se z ní při proudění vzduchu ozývají nepříjemné pištivé zvuky. Tyto zvuky se nakonec ukážou jako velmi nebezpečné, protože probudí a přilákají prastaré monstrum jménem Jiger. Dokonce ani Gamera není pro Jiger soupeřem, v souboji je infikován její parazitickou larvou a upadne do bezvědomí. Dva chlapci se tedy vydávají v miniponorce na nebezpečnou cestu dovnitř Gamerova těla, aby parazita usmrtili, a hrdinné monstrum zachránili. Právě Gamera je totiž jediný, kdo má proti dospělé Jiger šanci a může zastavit její hrůzovládu nad Japonskem.

Gamera: Strážce vesmíru

Gamera: Strážce vesmíru (1995)

Gamera – obří, oheň chrlící želva; ochránce dětí i celého světa, se vrací na scénu! V prvním dílu nové trilogie, režírované vizionářem Šúsuke Kanekem, se starodávný tvor vynořuje z mořských hlubin, aby porazil trojici Gyaosů, obrovských létajících lidožravých monster. Zatímco japonská armáda vnímá Gameru jako hrozbu; trojice hrdinů, skládající se z odvážného námořního důstojníka, neohrožené ornitoložky a krásné mladé telepatky, pochopí, že prastará bytost je jejich spojencem a v nerovném boji proti vojenským silám a děsivým Gyaosům se jí snaží pomoci. Vyjde Gamera z bitvy, která hrozí srovnat se zemí celé centrum Tokia, vítězně?

Gekidžóban Ultraman Taiga: New Generation Climax

Gekidžóban Ultraman Taiga: New Generation Climax (2020)

Hirojuki Kudo (Jukiko Inoue) pracuje pro soukromovou bezpečnostní agenturu a má schopnost přeměny hned ve tři Ultramany - Taigu, Titase a Fumu. Pouto se mezi ním a Ultramany po mnoha vyhraných bojích prohlubuje, ale zároveň se teď na něj zaměřil někdo, jehož úmysly zdaleka nejsou přátelské. Toho si všimli také Ginga, Victory, X, Orb, Geed, Rosso a Blu - takzvaní Ultramani nové generace, a přilétají mu na pomoc. S nimi přilétá dokonce Taigův otec, Ultraman Taro...který ale po příchodu na Zemi svho syna brutálně napadne! Bude Taiga schopen bojovat s vlastním otcem? Hrdinní Ultramani nové generace stanou naposled bok po boku v boji proti nepříteli většímu a temnějšímu, než doposud potkali.

Godzilla II Král monster

Godzilla II Král monster (2019)

V pokračování filmu Garetha Edwardse z roku 2014 se členové kryptozoologické organizace Monarch hrdinně postaví útoku nikoliv jednoho, ale hned několika gigantických monster. Mocný Godzilla se v souboji božských rozměrů střetne s Rodanem, Mothrou a také svým dlouholetým úhlavním nepřítelem, tříhlavým Kingem Ghidorahem. A zatímco celá Země se otřásá pod kroky ohromných a prastarých tvorů, kteří byli donedávna považování za mýty, a nyní jsou zapleteni do souboje o nadvládu nad planetou; přežití lidské rasy visí na vlásku.

Godzilla: Hoši o kú mono

Godzilla: Hoši o kú mono (2018)

Mechagodzilla City, inteligentní nanokovové město, bylo i se svými stvořiteli z planety Bilusaludo srovnáno se zemí nejmocnějším monstrem na Zemi, Godzillou. Vypadá to, že lidstvo je ztraceno…a kdesi v hlubinách vesmíru se otevře brána, a zlatá pečeť roztříští hvězdu. Tajemný Metphies, arcibiskup religiózních mimozemšťanů z planety Exif, pomalu rozsévá do myslí lidí sémě pochybností, a konvertuje je ke své vlastní víře, aby dosáhl svého konečného cíle. Godzilla se jeví jako neporazitelný, ale jen do té doby, dokud, zahalen ve zlaté záři, nesestoupí na Zemi hrůzný King Ghidorah, bytost z jiné dimenze. Celá planeta i nebesa, která ji obklopují, se třesou v průběhu boje, který transcenduje hranice času a prostoru. Má lidstvo šanci tohle vše přežít?

Reklama