Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Pohádka

Zajímavosti k filmům (70)

Vrchní, prchni!

Vrchní, prchni! (1980)

V průběhu natáčení měl Karel Augusta (Ludva) velké problémy v soukromí a přeháněl to dost s alkoholem. Ve scéně, kdy sedí v kuchyni a ptá se Josefa Abrháma (Dalibor), kde vystupuje jako houslista, je zřetelně vidět, jak je spocený a červený, a maskérky si s tím neuměly poradit.

Kamarád do deště

Kamarád do deště (1988)

Autoři se dopustili ve scénáři nesmyslné chyby, když Michal (Sagvan Tofi) odváží kradený žigulík do garáží Flora a v autě všude zanechává svoje otisky prstů, které by ve skutečnosti policisté ihned odhalili.

U pokladny stál...

U pokladny stál... (1939)

Režisér Karel Lamač přiznal, že měl s Vlastou Burianem (Rozruch) velké problémy, neboť se nedržel psaného scénáře a stále improvizoval ,čímž ohrozil další herce, kteří nevěděli, jak mají reagovat. Proto spousta scén byla později raději z filmu vystřižena.

Holka nebo kluk?

Holka nebo kluk? (1938)

Když Ada Bártů (Adina Mandlová) boxuje, udeří boxera činkou a následně činku odhodí na žíněnku. Ovšem hned v dalším záběru činka na žíněnce již není.

Tři vejce do skla

Tři vejce do skla (1937)

Režisér Martin Frič uvedl, že ve scéně, kdy Vlasta Burian (detektiv Babočka) tančí kolem zapíchnuté šavle, mu jeho vlastní šavle opravdu nedopatřením vypadla, ale díky své improvizaci na to pohotově zareagoval slovy: „Vypadla mi šavle,“ a tato scéna ve filmu zůstala.

Andula vyhrála

Andula vyhrála (1938)

Jeden z prvních filmů, ve kterém se nějaká herečka objevila nahá. Zde se Věra Ferbasová (Andula) při koupání vyskytla úplně nahá. V té době to byl velmi odvážný počin, neboť společnost byla velmi konzervatiní...

V erbu lvice

V erbu lvice (1994)

Scéna, ve které Josef Kemr jako mnich umírá, se točila v nemocničním pokoji, kde se vytvořily historické kulisy a již těžce nemocný scénu umírání natočil bez chyby, i když věděl, že sám již brzy zemře.

Karel a já

Karel a já (1942)

Ve scéně, kdy se postavy Hany Vítové koupe u rybníka, je vidět její neoholené podpaží, což v té době nebylo u hvězd stříbrného plátna zvykem...

Lišáci, Myšáci a Šibeničák

Lišáci, Myšáci a Šibeničák (1970)

Při natáčení dětí při sáňkování se jich spousta z komparzu zranila a nejvíc dítě, které přejely sáně. Režisérka se ovšem rozhodla tuto scénu ve filmu ponechat...

Carousel

Carousel (1956)

Původně měl hrát hlavní mužskou roli Frank Sinatra, ale jak uvedla představitelka hlavní ženské role Shirley Jones, tak to hned první den natáčení odmítl, když zjistil, že režisér hodlá točit film na dvě kamery a záběry opakovat. Řekl,že má smlouvu ne na dva filmy, ale na jeden, a naštvaný odjel.

Oáza

Oáza (1972)

Každý z herců dostal před natáčením 12 injekcí proti nemocem, protože se mělo natáčet v Mali... Později se to ukázalo jako zbytečné, když tam vypukla revoluce a natáčení se přesunulo do Ruska.

Štipku soli

Štipku soli (1977) (TV film)

Jiřího Krampola v záběrech, kde lyžuje, zastupoval profesionální lyžař, neboť herec se lyžovat nikdy nenaučil.

Holka na zabití

Holka na zabití (1975)

Karel Augusta jako kuchař Muraško ve filmu skutečně vařil a nenechal se zastupovat žádným kuchařem a bravurně krájel cibuli, smažil palačinky, neboť nějakou dobu mimo herectví vařil jako profesionální kuchař.

Stíhači Red Tails

Stíhači Red Tails (2012)

Natáčení se zúčastnilo mnoho českých kaskadérů ze spol. Filmka a dalších firem.

Rozmarné léto

Rozmarné léto (1967)

Ve filmu se jako komparzista objevil i uznávaný kardiochirug z IKEM prof. MUDr. Jan Pirk, který si tím přivydělával při studiu na vysoké škole.

Reklama