Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Horor

Recenze (60)

plakát

Battlestar Galactica (2004) (seriál) 

Nejlepší SF hraný seriál co jsem měl tu čest vidět. Doslova mě to pohltilo a nechce se to pustit. Zdá se mi o tom, musim o tom přemítat.. Docela to nabouralo obyčejný život. Neni to dokonalé, ale to tomu dodává pocit skutečného života. Syrové prostředí a technologie lidí na úrovni naší současné (krom cestování vesmírem) dodává na přesvědčivosti. Konečně seriál který žene dopředu příběh, podobně jako např Twin Peaks, minimum vatových dílů (v 2 a 3 sérii jich je více). Čtvrtá série se mi zdála chvílema až příliš zahuštěná a ocenil bych rozvedení některých informací podaných jednou větou.

plakát

Tajný agent Jack T. (1997) 

Segal se chce usadit. Nechte ho vsichni bejt. On Je hodnej a toci hezky filmy pro decka jako jsem ja.

plakát

Slunce, seno, jahody (1983) 

Slunce, seno, j. má zvláštní kouzlo. Nenazval bych je komedií, ale mnohem více snad pohádkou ( reálného socialistického venkova ). Nostalgická záležitost, která při správném naladění působí více atmosférou, z které je cítit život než filmařským uměním. Tohle kouzlo upřímnosti pomrkává v řadě Troškových filmů, zde je ale jeho pravá studnice plná tajemství: "Jak to že se na to proboha někdo dívá?" Je to snad o lehké nadsázce, kterou si (občas) dokážeme udržovat nad našimi životy, které ne vždy jdou směrem, který jsme si mi předpověděli. Tento film je o tom malém množství oné nad sázky co svede snad každý znás aniž by byl profi bavičem. Na prvním dílu mám rád, že do něj mohutně prosakuje Troškova pohádková tvorba, za to děkuji (proč to zmizelo v těch dalších?)

plakát

Cela 211 - Vězeňské peklo (2009) 

zbytečně násilné, scénář je děravý a účelově manipuluje s postavami i událostmi. někdy je mi opravdu zatěžko hodnotit mentalitu cizího národa a zde to pro mě platilo dvojnásob. Herecké výkony mne nepřesvědčily o potřebě je chválit, ale nejsou špatné. Film má spád a zaujme, nemám z něho pocit ztraceného času avšak dokážu si představit i kvalitnější podívanou.

plakát

Rudý škorpion (1988) 

Velkym plusem tohoto filmu je autenticke prostredi Afriky dane do kontrastu s nemotornym a hloupim vojakem (dnes uz je jedno na jake strane bojuje) Film je plny odkazu na slavnejsi bratricky a najde se i par nezapomenutelnych originalu..

plakát

Harry Potter a vězeň z Azkabanu (2004) 

Rozhodně nejlepší Potter. Mrazivá atmosféra na pomezí horroru a čisté fantazie. Bohužel pro další díly je toto až moc dobré. Mám Harryho vcelku rád, byť jsem nic nečetl, ale nechápu proč svěří realizaci zbytku průměrnému režisérovi. Na tomto díle ovšem pracoval mistr.

plakát

Patrick (1978) 

bravurně zvládnuté. Tohle jsem rozhodně nečekal :-)

plakát

Ctihodný občan (2009) 

Strašná sračka, naprosto neuvěřitelně pojatý děj. Libuje si to v násilí, které nemá opodstatnění ale přitom se tváří, že "padouchův" mozek je perfektně při smyslech a ví co dělá. To co tu předvádí právníci a amerika vůbec je nechutnější než vše ostatní. To jak se navzájem hecujou k nesmyslnejm činům ničí jakoukoli smysluplnost a tím i stravitelnost filmu. Podle tohohle filmu ovládaj Ameriku ne lidi ale lidské stroje a jejich automatismy. Policejní stát opravdu funguje aniž by si toho někdo všiml. Raději si dejte "Lady Vengeance".

plakát

Haebaragi (2006) 

Při pohledu na korejský film se vždy divím, kde se v nich bere ta syrová a opravdu hodně krutá brutalita.

plakát

Rumburak (1984) 

S arabelou nesrovnávat. Tohle je sociální drama!