Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Agent Úřadu pro životní prostředí Jack Taggart přilétá do malého městečka v Apalačských horách, aby vyšetřil podezření na zamoření toxickými odpady, které tu ilegálně v šachtách opuštěných dolů skladuje bezohledný boháč Orin Hanner. Maskován jako tesař, který za peníze kostela provádí menší opravy u chudých lidí, začne Jack nenápadný průzkum. Opatrně se vyptává a tajně odebírá vzorky vody. Seznámí se nejen s Hannerovými muži, kteří se ho pod vedením Orina mladšího marně pokoušejí zlikvidovat, ale také s místní vyvrhelkou, sympatickou včelařkou Sarah Kelloggovou. Jejich sbližování překazí její nepříjemný, psychopatický bratr Earl, jenž je příčinou všech životních těžkostí, kterými Sarah musela projít. Když vyjde najevo jeho skutečná totožnost, pustí se Jack do pátrání s pomocí několika starousedlíků, ochotných pomoci mu v boji proti všemocnému Hannerovi. (TV Nova)

(více)

Recenze (231)

PetrPan2 

všechny recenze uživatele

Občas se mi ten film plete s Aljaškou v plamenech, jenže tam hrál hlavního záporáká Michael Cain a vlastnil ropný vrt, kdyžto tady je Kris Kristofferson a má nějakej důl s toxickým odpadem... jinak je to úplně stejná chujovina... Zajímavé na těchto filmech je s jakou vervou sdurazňuje Seagal ekologické poselství (až z toho kosti praští) a přitom na konci každého filmů způsobí ekologickou katastrofu gigantických rozměrů.. Na druhou stranu je pravda, že Steven je tu od toho aby lámal ruce a nohy a ne kvůly svým intelektuálním schopnostem... ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Pokus o další eko-agitku (tentokrát už bez Seagala na režisérské židli) která jde pomalu ale jistě z kopce... Chvilkami přijde (kacířsky vzato... už jen za tu myšlenku bych zasluhoval upálit) že děj kopíruje atmosférou Svědka s Harrisonem Fordem. Prostě mi tak chvilkami přišel, no... chvilkami že sám sebe v tom filmu na Aljašce a chvilkami že se mu stýská po roli pořádného Seagala (tedy policajta). Už jsem měl chuť napsat "stýská po seriozní roli", ale to bych už opravdu přehnal. Fire Down Below je další krůček na cestě z kopce. RIP klasická Seagalovko... ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

"Dám si na teba kurevské bacha.“ – „Budem na to myslieť.“ V r. 1997, kedy TAJNÝ AGENT vznikol (v Seagalovej produkcii a podľa scenára Jeba Stuarta – KRIMINÁL, LEVIATHAN, SMRTONOSNÁ PASCA), mal za sebou Steven sériu príjemných B-hitov (NICO , ŤAŽKO HO ZABIŤ, MUŽ SO ZNAKOM SMRTI, NEMILOSRDNÁ SPRAVODLIVOSŤ). Zároveň mal na konte PREPADNUTIE V PACIFIKU (2x nominácia na Oscara!). Ale zároveň svoj návrat do - podľa mňa strašného - PREPADNUTIA 2 podmienil u Warner Bros. možnosťou režijne debutovať ekologickou ALJAŠKA V PLAMEŇOCH. V r. 1996 sa síce dvakrát solídne vrátil (KONEČNÉ ROZHODNUTIE, SÁM PROTI ZLU), avšak potom to už bol prepad na video (česť výnimkám: LOVEC POLICAJTOV z produkcie Joela Silvera). V TAJNOM AGENTOVI nešťastne pokračuje v ekologickej agitke, ktorá kvôli prízemným dialógom ("Si môj priateľ a ja si to veľmi vážim.") a veľmi jednoduchému zlu (Kris Kristofferson sa de facto len mihne, inak samí béčkari a céčkari) nie je ani ekologická, ale kvôli nedostatočnému rozpočtu a celkovému televíznemu vzhľadu ani akčne namakaná. Doslova až na konci, kedy sa Steven konečne prestáva ovládať a ide sa pomstiť, snímka chytá dych. Pozeral som na IMDb a nechce sa mi veriť, že toto béčko mohlo stáť až 60 miliónov (ale už ľahšie verím tomu, že celosvetovo trhlo len trápne 4). Keď na konci spustí veterán Harry Dean Stanton (VOTRELEC) taneček na verande, chytám migrénu. Skutočný ekologický vrchol však Steven dosiahol až v hroznom PATRIOTOVI, ktorým uzavrel svoju smutnú eko-trilógiu a potom už dal pokoj. Našťastie je tu aspoň množstvo krásne siláckych hlášok („Mám rád nedeľné prechádzky, ale dnes tuším nie je nedeľa.“), krásna dedinská výprava (fakt) a celé je to príjemne "hrejivo ľudské" (nemyslel som, že niečo také niekedy napíšem u seagalovky). ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je moc podceňovaný film! Steven Seagal zde předvádí ještě celkem solidní výkon.Scénář je celkem dobrý a zabývá se zajímavým tématem.Překvapilo mně, že se mi líbila hudba a to i přes to, že nesnáším country.Padouch Kris Krisstoferson byl průměrný a nepředvedl nic moc výkon. Má to rychlý spád a nenudilo to.Jeden z těch lepších filmů se Seagalem a rozhodně si nezaslouží být mezi 200 nejhoršími filmy.Pro mně je to spíše 3,5*. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

...Agenti dementi... Tak si jen tak dumám, komu jsou určeny tyhle Seagalovštiny. Jestli těm svalnatým blbečkům, co se rádi perou, nebo zamindrákovaným zoufalcům, co dostávají dnes a denně na >přesdršku< ... V tomto případku ještě tak za jednu vymlácenou prdzdičku hvězdičku... A proč že v téhle srajdě vzal roli Kris Kristofferson? Tak to je téma na pátrání pro nějakého tajného kulturního agenta... ()

Galerie (12)

Zajímavosti (13)

  • Film byl natáčen v Kentucky, ale automobilová honička se točila v Natural Bridge State Resort Parku. Několik záběrů z úvodu filmu bylo pořízeno v Cumberland Falls State Resort Parku. Scény z jeskyní se točily v Great Saltpetre Cave. (ssfan)
  • Natáčalo sa od 9. septembra do 4. decembra 1996. (m.a.t.o.)
  • Když si jde Jack (Steven Seagal) zahrát na kytaru, dědoušek z kapely, od kterého kytaru přebírá, hraje na obyčejnou španělku. V sekvenci, kdy se kácí se stoličky a Jack po kytaře sáhne, najednou drží v ruce výrazně jiný a mnohem pohlednější nástroj. (Franki69)

Reklama

Reklama