Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Drama
  • Krátkometrážní

Recenze (1 968)

plakát

Noci v Harlemu (1989) 

Pomalý kriminálně laděný film s Eddiem Murphym, odehrávající se hlavně v nočním klubu. - 20%.

plakát

Zlaté dítě (1986) 

"Já, já, já, já chci tu kudlu!" - 20%.

plakát

Záměna (1983) 

"Jmenuje se to litera krve proto, že když to někomu uděláš, ztratí litr krve." - 100%.

plakát

Muži, kteří nenávidí ženy (2011) 

Obsahuje spoilery: "Mluví tu vůbec někdo s někým?" Neakční thriller s pečlivě budovanou atmosférou a svéráznými postavami. Novinář Daniel Craig a asociální hackerka Rooney Mara vyšetřují, co se stalo před takřka čtyřiceti lety s neteří patriarchy bohatého rodu švédských průmyslníků. Výstřední a nesvéprávná Rooney Maraová s punkovou vizáží a dračím tetováním na zádech, se stává tahounem a středobodem všeho. Mrtvolně bledá tvář bez obočí s fotografickou pamětí a provokativní vzhled. Sledujeme její těžké chvíle, když jí sexuálně zneužívá kurátor, po čemž se mu pomstí, při čemž jí nejde nefandit. Nedokážete od toho odtrhnout oči a nebýt napnutí. Rooney Mara je tu fakt skvělá. Švédsku první verzi neznám a knihu jsem nečetl, tak to nemohu porovnat. - 80%.

plakát

Drsný časy (2005) 

"Jsem voják apokalypsy a vidím hloupé lidi!" - 50%.

plakát

Mechanik (2004) 

"Kdybys byl tenčí, tak už bys neexistoval." - 40%.

plakát

Návrat k vítězství (1981) 

Obsahuje spoilery: "Až dostanu míč, udělám tohle, tohle, tohle, tohle, tohle, tohle, tohle, tohle, gól. Hračka." Mladičký Sylvester Stallone v německém zajateckém táboře, kde hraje fotbal s nacistama v nerovném zápase zajatci vs. bachaři. Kdyby v tomhle snímku nehrál Sylvester Stallone, tak o něj v životě ani nazakopnu. Nesmyslné mi to přijde. - 20%.

plakát

13 hodin: Tajní vojáci z Benghází (2016) 

Obsahuje spoilery: "Je tu vedro jako v prdeli a nerozeznáš ty dobrý od zlejch." Vojenští američtí titáni kontra dehumanizovaní islámští zombíci. Michael Bay skutečnou událost libyjského 11. září inscenuje jako krvavou videoherní střílečku, ve které se nedá pořádně orientovat v čase, prostoru ani postavách. "Cílem není padnout za svojí vlast, ale donutit ty parchanty aby padly za tu svou!" - 40%.

plakát

Bumblebee (2018) 

Obsahuje spoilery: "Musíš chránit planetu Země. Jestli ji Decepticoni najdou, je s námi Autoboty konec." Frajer v každém snímku, tahoun první trilogie a mazlíček Shiaha LaBeoufa! To je nejroztomilejší autobot Bumblebee. Děj se odehrává v malém předměstí a navíc v osmdesátkách. To je skvěle zdůrazněno jak kostýmy a prostředím, tak především výrazným soundtrackem. Pokud očekáváte mlácení robotů a bortící se mrakodrapy z předešlých pěti filmů, pak Bumblebee není pro vás. Příběh dívky a jejího auta, které nahání zápasník John Cena je mimořádně sympatickým, příjemným a kvalitně vytvořeným Ačkovým science-fiction filmem. Chybí mu jedině punc výjimečnosti, takže nejde o žádnou velkou událost. V rámci série jde každopádně o nejvíce vydařený film, kde na jedničku funguje kombinace humoru, emocí a akce. - 60%.