Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co se stane, když se setká geniální komik Eddie Murphy s Danem Aykroydem a Jamie Lee Curtisovou? Vznikne nadčasová komediální klasika okořeněná ztřeštěným satirickým humorem. Murphy exceluje v roli pouličního podvodníčka, který dostane šanci vyměnit si své místo s úspěšným obchodníkem s komoditami (Aykroyd). Náhlý zvrat štěstěny je však jen krutým vtípkem dvou znuděných a nechutně bohatých bratrů (Don Ameche a Ralph Bellamy), kteří spolu uzavřeli jalovou sázku. A když pravda vypluje napovrch... následky budou vskutku k popukání. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (329)

Vercinix 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých nej nej nej oblíbenějších komedií, která si dělala zálusk na post v mé desítce nej filmů a jelikož se tam nedostala (přez velkou konkurenci) vévodí desítce druhé:-)! Filosoficky velmi poutavé, herecky výše než na úrovni, atmosféra podmanivá, dílko nevtíravé a přec svým jemným humorem podmanivé! PS: viděl jsem jej asi tak 350 krát:) ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Tak v prvom rade, v tagoch sú Vianoce, ale nie je to vianočný film. Zámena je komédia s jednoduchým, ale účinnym príbehom a pomerne hviezdnym obsadením (Murphy, Aykroyd a Jamie Lee Curtis). Nesmierne ľudská, s myšlienkou, dá sa na nej zasmiať i zamýšľať nad viacerými predostretými témami, ale tiež je pravda, že ako komédia má na dnešnú dobu už slabšie tempo a dynamiku. Vo výsledku neurazí, na konci sa s vysokou pravdepodobnosťou budete usmeivať od ucha k uchu, len teda výbuchov smiechu nebude veľa, keďže film je aj pomerne vážny a pomer drámy a komédie je takmer vyrovnaný. 60% a lepšie 3*. ()

Reklama

wosho 

všechny recenze uživatele

Jeden z nepodařenějších filmů ústřední trojice hvězd. Velice vtipný scénář, který si dělá legraci i z tak vážných věcí jako je obchodování s akciemi a obligacemi. Navíc se v této na první pohled obyčejné komedii nachází i kritika americké společnosti a tzv amerického snu. Záměna nemá žádnou chybičku a je pro mě jedna z nejoblíbenějších amerických komedií z 80tých let s dokonalým hereckým obsazením všech důležitých partů. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Výborná variace na Prince a Chuďase Marka Twaina, kde si hlavní dvojici střihnuli Dan Aykroyd a vycházející hvězda Eddie Murphy. Navíc ta zápletka má něco do sebe, lehce vede k zamyšlení, ačkoliv je to samozřejmě jen komedie, kterou je třeba brát s nadsázkou. A komických situací, které to umožňují, je tu dost a jsou povedené. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasná komedie o sázce mezi boháči ,kdy úspěšného muže díky nastrčeným drogám svrhnou na dno a člověka z ulice dosadí na jeho místo. Samozřejmě dotyčný pánové to nenchají jen tak a zjištujou ,že tu šlo jen o sázku. A tak se posléze spojí a vymyslí plán jak jim to vrátit na pomerančové štávě. Pomáhá jim k tomu prostitutka a komorník. Skvélá komedie ,kterak nápalit boháče. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (21)

  • Scénář byl původně zpracován pro "černobílou" dvojici herců Gena Wildera a Richarda Pryora. Bohužel Richard Pryor měl nehodu a doporučil Eddieho Murphyho, o kterém režisér John Landis nikdy neslyšel. (infected)
  • Úvodní titulky jsou doprovázeny hudbou z Mozartovy opery Figarova svatba. (Kulmon)
  • V úvodní montáži Philadelphie můžeme vidět mimo jiné i sochu Rockyho, která zůstala na místě po natáčení Rockyho III z předchozího roku. Dnes se socha nachází místo na schodech k muzeu umění v blízkém parku. (don corleone)

Reklama

Reklama