Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Akční

Zajímavosti k filmům (14)

Nelítostný souboj

Nelítostný souboj (1995)

Cestou do hotelu, kde Vincent Hanna (Al Pacino) nalezne svou dceru, která chtěla spáchat sebevraždu, vyjíždí ze zatáčky, přičemž jsou na levé straně na chodníku vidět nehybní komparzisté, kteří se dají do pohybu až za téměř tři sekundy.

Mořská víla

Mořská víla (2007)

Kromě Moskvy natáčení probíhalo v Krasnodarském kraji, v oblasti Anapa u pobřeží Černého moře.

Mořská víla

Mořská víla (2007)

Režisérka filmu Anna Melikjan uvedla, že při výběru herce pro postavu Saši rozhodovala i herečka Marija Šalajeva, která označila Jevgenija Cyganova za muže svých snů. Poté vyšlo najevo, že Jevgenij má narozeniny ve stejný den jako Marija a producent Ruben Levonovič Dišdišjan, což oba viděli jako osudové znamení.

Zlá krev

Zlá krev (1986)

Název filmu odkazuje k básni Arthura Rimbauda "Mauvais Sang", v překladu "špatná krev", ze sbírky "Sezóna v pekle".

Princezna a bojovník

Princezna a bojovník (2000)

Ve filmu byla využita visutá dráha Schwebebahn, která je symbolem německého města Wuppertalu. To je rodištěm režiséra Toma Tykwera.

Bílá stuha

Bílá stuha (2009)

Kolem stovky statistů pro obličeje sedláků poznamenané těžkou prací se podařilo najít v Rumunsku.

Bílá stuha

Bílá stuha (2009)

Točilo se v Německu, převážně na místech Netzow, Michaelisbruch, Lübeck a Leipzig. V obci Netzow se podařilo odsunout termín provedení asfaltování cesty s dlažebními kostkami krátce před natáčením.

Matka

Matka (2009)

Aby nebyla Kim Hye-ja při natáčení úvodní scény, kdy tančí, nervózní, tančil režisér Joon-ho Bong zároveň s ní.

U konce s dechem

U konce s dechem (1983)

V původním francouzském filmu U konce s dechem (1960) je hlavní hrdina Francouz a dívka Američanka, v tomto remaku je tomu naopak. Role Moniky (Valérie Kaprisky) převzala příjmení Poiccard od hlavního hrdiny Michele (Jean-Paul Belmondo) z původního filmu. První verze se odehrává ve Francii v Paříži, remake v USA v Los Angeles.

U konce s dechem

U konce s dechem (1983)

Originální anglický název Breathless je zároveň píseň Jerryho Lee Lewise, kterým je ve filmu Jesse Lujack (Richard Gere) nadšen.

Ahoj, tajtrlíku!

Ahoj, tajtrlíku! (1983)

V době natáčení procházel sám Coluche osobní krizí. Jednak byl v roce 1981 rozveden se svou ženou Véronique K. Colucci a také se cítil vinný za sebevraždu herce Patricka Dewaere. Ten se zastřelil krátce poté, co jej v roce 1982 opustila jeho žena Elsa právě kvůli jeho nejlepšímu příteli Coluchovi.

Ahoj, tajtrlíku!

Ahoj, tajtrlíku! (1983)

Coluche získal za svůj výkon Césara pro nejlepšího herce, herec Richard Anconina pak Césara za nejlepšího herce ve vedlejší roli a nejslibnějšího herce. Za štáb si Cěsara za nejlepší kameru odnesli Bruno Nuytten a Jean Labussiere a Gérard Lamps Césara za nejlepší zvuk.

La Route de Salina

La Route de Salina (1970)

Přestože se děj filmu odehrává v Mexiku, natáčel se na kanárském ostrově Lanzarote.

Reklama