Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Krimi
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný

Deníček (3)

Páni Oscaři 2016

Tak tu opět máme tyto 'lehce' komerční,ale přesto stále zábavné filmové ceny! Snad tentokrát bude moderátor lepší a Akademie se více trefí do mého vkusu.Protože jsem letos shlédnul v hlavních kategoriích snad všechny filmy,tak přidávám moje výherce podle oficiálních nominací stejně jako minulý rok :)

Nejlepší snímek: Revenant

Nejlepší herec v HR: Eddie Redmayne

Nejlepší herečka v HR: Saoirse Ronan

Nejlepší herec ve VR: Tom Hardy

Nejlepší herečka ve VR: Alicia Vikander

Kamera: Revenant

Kostýmy: Mad Max

Režie: Revenant

Originál Hudba: Carol

 

Rozhodování o herci v HR bylo nejtěžší ze všech, Cranston,Redmayne i DiCaprio jsou letos na stejném levelu.Myslím, že Redmayne to nedostane, ale pro mě o 1 procentu DiCapria překonal, nadruhou stranu jsem vděčnější Leonardovi, jelikož Revenant je fantastický film a bez něj by nevznikl.Herecky však více exceloval třeba na Prokletém ostrově.

Páni Oscaři 2016

Oskarová noc 2015

Oskarová noc tohoto roku se nenávratně blíží a je čas abych vybral "svoje" zlaté sošky.A zítra ráno porovnal co vybralo pár starých dědečků v The Academy,s úctou samozřejmě :))

 

Herečka ve vedlejší roli

Patricia Arquette (Chlapectví), Laura Dern (Wild), Keira Knightley (Kod enigmy), Emma Stone (Birdman), Meryl Streep (Into the Woods)

Můj výherce: Patricia Arquette (velice těsně před Emmouí a Keirou)

 

Herec ve vedlejší roli

Robert Duvall (Soudce), Ethan Hawke (Chlapectví), Edward Norton (Birdman), Mark Ruffalo (Foxcatcher), J.K.Simmons (Whiplash)

Můj výherce: Edward Norton

 

Herečka v hlavní roli:

Marion Cotillard (Dva dny, jedna noc), Felicity Jones (Teorie všeho), Julianne Moore (Still Alice), Rosamund Pike (Zmizelá), Reese Witherspoon (Wild)

Můj výherce: ------- (neviděl jsem všechny,takže nehodnotím,ale Pike byla úžasná :)

 

Herec v hlavní roli

Steve Carell (Foxcatcher), Bradley Cooper (Americký sniper), Benedict Cumberbatch (Kod Enigmy), Michael Keaton (Birdman), Eddie Redmayne (Teorie všeho)

Můj výherce: Benedict Cumberbatch (Keaton ale těsně v závěsu)

 

Nejlepší snímek

Americký sniper, Selma, Whiplash, Kod Enigmy, Grandhotel Budapest, Chlapectví, Birdman, Teorie všeho

Můj výherce: Wow,to je těžký.Grandhotel Budapest

 

Další oskary které jsem schopen ohodnotit, Kinematografie (Chlapectví), Kostýmy (Grandhotel Budapest), Directing (Chlapectví), Hudba (Interstellar),Vizuální efekty (Interstellar), Original scénář (Birdman)

 

Přidáno 23.2.2015

Tak dlouhá noc je u konce a po nekonečném otáčení s róbami jsme se konečně dozvěděli kdo si ty pány Oskary odnese.Obecně hodnotím večer jako zklamání,oproti minulému roku,účinkování NPHarrise mě příliš nepobavilo,na druhou stranu se mi líbila rozmanitost udělených cen.Zřejmě si Akademie nechtěla udělat moc nepřátel,a tak rozdala každému snímku po jedné sošce až na Birdmana, Grandhotel Budapest a Whiplash.

A jak se pánové z Akademie trefili do mého vkusu?

Nejlepší snímek: Birdman / No po Hotelu a Chlapectví bych ho zvolil až jako třetí,ale budiž.

Herec v HR: Eddie Redmayne (Teorie všeho) / Dalo by se souhlasit nebýt úchvatnějších Keatona a Cumberbatche

Herečka v HR: Julianne Moore / Tak dobře no.

Herec ve VR: J.K.Simmons / Souhlasím,ikdyž Norton byl hodně blízko.

Herečka ve VR: Patricia Arquette / Výborně! Hurá! Můj jediný stejný výběr :)

 

Další stejné ocenění moje a vyhlášené: Originální scénář, Vizuální efekty, Kostýmy

Takže obecně nic moc,ale jak se říká 100 lidí 100 chutí,nebo tak nějak ;-).Tak s nejslavnějším červeným kobercem zase příští rok,a ted' se jdu vyspat!

Oskarová noc 2015

"Bedna" nejlepších filmů roku (2014)

Rok dvatisícečtrnáct je minulostí, a proto je čas zhodnotit nejlepší filmy roku dle mého skromného JÁ. Současně to bude můj první příspěvek do filmového deníčku (probůh koho tenhle název napad!) tady na ČSFD,takže...

"Milý deníčku"

:)

No,nebudeme z toho dělat infantilní záležitost (ok,jen trošku;)). Jednoduše den po dni zveřejním svoji top trojku,dnes začneme třetím místem:

...takže jak pravil pan Griswold  "víření bubnů" dadadada, a krásnou bronzovou medaili získávááá

 

3.místo The Grand Budapest Hotel

IMDb 81%

ČSFD 81%

Osobní 90%

 

Aktualizace 4.1.2015

Dnes je čas pro další stupínek na pomyslné bedně.Po dlouhém dumání si u mě stříbrnou příčku za rok 2014 (doslova) zasloužil extrémně výjimečný snímek či projekt:

 

2.místo Boyhood

IMDb 84%

ČSFD 80%

Osobní 90%

 

Aktualizace 5.1.2015

Den oznámení výherce pro Nejlepší film roku je zde! Bylo těžké vybrat opravdu ten jediný a nejlepší,jelikož kandidátů bylo minimálně pět, z nichž 2 získali nižší stupínky.Dřív než se však dostanu k poslednímu filmu a verši tohoto příspěvku v podobě výherce, rád bych objasnil můj výběr.

Závěrečné slovo: 

Uplynulý rok nám přinesl zejména v žánru sci-fi (apod.) velké množství kvalitních filmů.Nechtěl jsem však vybrat právě všechny z tohoto žánru,a i přesto, že se špatně porovnává kvalita dramatu,komedie se sci-fi,tak jsem si dovolil na druhé a třetí místo zařadit filmy nejvyšší kvality které mají něco navíc - Výjimečnost. Tuhle vlastnost má také film, který jsem zařadil na první místo a ač je právě ze žánru sci-fi,tak jeho výjimečnost a epičnost je právě tak velká jako u dvou níže umístěných,ale svou filmovou kvalitou mě přesvědčil, že mu patří titul Nejlepšího filmu roku.

 

1.místo Interstellar

IMDb 89%

ČSFD 86%

Osobní 90%

"Bedna" nejlepších filmů roku (2014)