Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (631)

plakát

Gravitace (2013) 

Film je samozřejmě technologická špička - bohužel jsem si ji moc neužil, protože jsem to viděl ve 3D (cinestar Pardubice), které bylo tak tmavé, že v prvních 30 minutách bylo jen málo momentů, které by byly fascinující. Jinak bylo skoro nemožné vidět v podstatě kdo se skrývá ve skafandrech. Později se to výrazně zlepšilo, takže u šlo vychutnat si několik opravdu strhujících momentů. I přes to se ale našlo pár chvil, kdy jsem se trochu nudil. To mu všemu odpovídá trochu nízké hodnocení. Je možné, že třeba někdy po dalším vidění se to zlepší. 6/10

plakát

Muž taiči (2013) 

Zpočátku celkem dobrý standartní bojový film s moc dobrými souboji. Poté s přibývajícím časem Keanu Reevese na plátně/obrazovce se vše začne kazit. Reeves pronáší jednoduché věty ve stylu záporáků osmdesátých let a je více a více k smíchu. Musím se přiznat, že dlouho mi herecký výkon nepřišel tak směšný jako právě ten Reevesův.Kazí se také souboje - jako choreografie, tak jejich nasnímání. Oboje vyvrcholí v závěrečném fightu, kde se Reeves ukáže jako absolutně prkenný bojovník i herec. Yeun Woo-Ping nedokázal zamaskovat jeho nedobré bojové umění, tak jako v Matrixu - je skoro až šokující vidět rozdíl.

plakát

Útok na Bílý dům (2013) 

Před patnácti lety by WHD byl kasovní hit. Nyní je to velmi zábavný klasický, trochu old-school, akční film. Oproti druhému letošnímu bílodomovskému Olympus has fallen, který se mi také líbil, se zde hraje na lehčí, jak bylo mnohokrát napsáno, McClaneovskou notu. Dřív by tu byl Willis a Samuel L. Jackson, dnes Tatum a Foxx, a oba jsou dobří. Samozřejmě, že je tu mnoho klišé, patriotismu a šíleností (honička aut po zahradě). Ale opravdu to funguje a je to zábavné.8/10 (bodík navíc je za Stones na konci)

plakát

Osamělý jezdec (2013) 

Stejně jako většina, považuji za hlavní chybu filmu to, že je ukrutně dlouhý. Krom prvních pár minut se v první půli nic neděje. A přitom by prostříhání bylo dost jednoduché - pryč se vším s Helenou Bonham Carter, protože je to absolutně zbytečné, dále zbytečné části se senilním Tontem na pouti, atd... Další problém vidím v tom, že chvíli si hraje film na buddy hláškovací komedii a za chvíli nastává dramatický a osudový střet s komanči a hned na to skok k až groteskové akci. Je to škoda, protože film hezky vypadá - kostýmy i prostředí vytvářejí velmi dobrou dobovou atmosféru. Je pravda, že za takovej ranec, co film stál, by se s tím mělo počítat. Herci jsou taky v pořádku. Depp je neotravný a vtipný, Hammer je sympaťák. Kdo mi udělal velikou radost tak je William Fichtner, který si padoucha velmi užil. Obsazení Ruth Wilson je castingový fail.6/10

plakát

Death Note - Zápisník smrti (2006) (seriál) 

Výborný seriál spojující detektivní příběh s nadpřirozeným prvkem. Povětšinou velmi chytré a napínavé. Velmi mě zaujalo, že jsou zde všechny ty prvky z japonské , zejména psychologické, prvky - odosobněnost společnosti, velký tlak na mladé, atd. Do 26. je seriál, i přes několik ne úplně zábavných dílů, vynikající. Bohužel další díly jsou nastavovanou kaší, která celkem popírá spoustu věcí z předchozích dílů. To vrcholí v posledním díle, kde závěrečný ,,souboj,, je absolutně nepochopitelný a vycucaný z prstu. Proto dám jen čtyři hvězdy.

plakát

Podfukáři (2013) 

Škoda, že po skončení zůstane pachuť toho, že film se snaží být velmi chytrý a fikaný a on je spíš hloupý a vycucaný z prstu. To je ale asi jediná výtka, protože celou dobu jsem se velmi dobře bavil. Film je vizuálně skvěle natočený, stále se něco děje a herci jsou také velmi dobří. Potěšil hlavně po delší době Harrelson.7/10

plakát

Wolverine (2013) 

Zpočátku jsem myslel, že se budu opírat hlavně do špatně natočených akčních scén, ale není to tak. Zvláště proto, že jich je ve filmu poskrovnu, což mě ani snad nevadilo, a až na totálně nepřehlednou akci na pohřbu, mi ty ostatní přišly celkem v pořádku. Až tedy na to , že byli velmi PG. Po skončení filmu jsem si uvědomil, že je tu problém větší. Je to takové průměrné, nemastné, neslané. Ne, že bych se nudil nebo nebavil, v podstatě se mi to líbilo, ale myslím, že takový, celkem silný, příběh by si zasloužil asi osobitějšího a šikovnějšího tvůrce než je Mangold.

plakát

Pot a krev (2013) 

Nejvypatlanější film za dlouhou dobu. Je to hloupé jak hlavní ,,hrdinové", ale se skvělým vizuálem a spoustou skvělých vtipů. Opravdu hodně to připomíná něco mezi Bad Boys 2 a Big Hit. A obojí já moc rád. Když na tohle přistoupím tak asi jedinou chybou filmu je stopáž, které by určitě prospělo zkrácení. Jinak jsem byl až překvapen, že film je v podstatě stejně nekorektní jako o deset let starší Bad Boys 2. Přiznám se, že mě dost potěšilo, že Bay ještě něco takovýho po Transformerech, kteří jsou korektní a přístupní, si dovolí natočit. Takže ty Bad Boys 3 bych si přál co nejdřív...A s Rockem místo Martina Lawrence, pokud možno.

plakát

New York, New York (1977) 

I přes delší stopáž, kde zejména ke konci hudební (i když velmi dobrá) čísla působí zdlouhavě, dám plný počet bodů. A to proto, neboť tyhle zdlouhavosti jsou přehlušeny mnoha fantastickými momenty. Plus samozřejmě geniální Robert de Niro a skvělá Liza Minnelli.

plakát

Smrtonosná past: Opět v akci (2013) 

V podstatě bezproblémové akční tříhvězdičkové Bčko. Bohužel to má mít něco společného se serií Die Hard, čímž nastáv průšvih. Skip Woods evidentně nic z této serie neviděl, jen o ní slyšel. Plus neumí psát scénáře. Takže ve filmu je osoba John MCclane, která s předchozími filmy, krom představitele, nemá nic společného. Kolem něj se odehrávají nepochopitelné akční scény (solidně natočené), pronášejí se hloupé, nicneříkající a nevtipné dialogy. Krom toho proběhnou asi tři dějové twisty, které jen podtrhnout debilitu scénáře. Takže ze tří hvězd v poklidu jednu odečtu.4/10