Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (956)

plakát

Máma má raka (2016) (amatérský film) 

Až nečekaně zábavné s nabitými a údernými hláškami, nechybí ani dostatek zvratů a chytrých překvapení. Technické možnosti měly svoje limity, ale jsou v rámci mezí v pořádku a zážitek mi nezkazily. Svoje limity naopak neukázali ,,herci", kteří dokázali neustále cedit hlášky a zůstat ve správných pózách. Konec je taky parádní, ale zapadne v důsledku jednoduchostí, které sice pobaví, ale zároveň ho přebijí.

plakát

Good bye, Lenin! (2003) 

Dostal jsem pár doporučení, ale film jsem si představoval trochu jinak, takže mě komornost, až obyčejnost poměrně zaskočila, ale i takové filmy je dobré občas vidět. Jenže se mu přeci jen podařilo překvapit mě, když předvedl chytrou kličku ve vyprávění, u které ale nezůstal stát a v novém směru pokračuje dál a dál a nabaluje na sebe to, co předtím neměl. A žánr komedie je zavádějící.

plakát

WikiLeaks (2013) 

Bylo mi líto zúčastněných herců, kteří neměli sebemenší šanci ukázat své schopnosti, a koneckonců i mě samotného, jenom kvůli samotnému dívání se. Schválně jsem to ale vydržel, protože jsem čekal, že se něco nakonec přeci jen stane, marně. Děj po celou dobu plave na povrchu a nevynoří se z něj žádný kousek, který by stálo za zmínku a i informace jsou odhalovány poskrovnu.

plakát

Gravitace (2013) 

Nevím, jestli je úplně spravedlivé hodnotit tento film, když jsem ho viděl na obrazovce, a ne na plátně. Některé scény na něm totiž musely být doslova neuvěřitelné, protože i na menším rozměru braly dech, jenže když se na ně přestal klást důraz, tak to vázlo a najednou nebylo o moc stát. Absence příběhu je v tomto případě pochopitelná, ale přišlo mi, že konec je jako z úplně cizího filmu.

plakát

Preacher (2016) (seriál) 

Od Ennise mám radši jiné komiksy, takže to, že zůstala jenom kostra, na kterou seriál nabalil nové maso nebo si ho pro svoje potřeby pochopitelně upravil, jsem kvitoval. O něco svižnější tempo by ale rozhodně neuškodilo. Najde se i dostatek času pro typické hláškování, násilí a atmosféru, což byla jedna z věcí, kterou si seriál z předlohy občas přinesl. A konečně se mi zase někam pro jednou hodil Dominic Cooper, který se přebíhal se zbylou dvojkou.

plakát

Expendables: Postradatelní 3 (2014) 

Z osmdesátkových akčňáků si to zase bere jednoduchou zápletku a přehršel akce, která tentokrát vsadila na kvantitu než na působivost a také schází ten drive předchozích dílů. Nostalgie napotřetí už nemůže fungovat tak opojně, i kvůli obměně týmu na omladinu, která mi neměla, co říct a žádná reflexe, která se nabízí mezi ní a starou gardou, se ani neobjevila. Nejvýraznějším prvkem se tak stal snažící se Antonio Banderas, který dodával potřebné odlehčení i energii a jako jediný nováček dobře zapadl.

plakát

Agenti S.H.I.E.L.D. - Série 3 (2015) (série) 

Už jsem se vzdal nadějí, že se dočkám aspoň nějakých crossoverů s filmy, ale i tak mě tato absence mrzí. Avšak méně než práce s antagonisty agentů, kteří si zasluhovali lepší zacházení vzhledem k pověsti, která jim byla skrze sérii budována. Párkrát jsem si dokonce nešťastně zavzpomínal na první sérii. Ale přestože můj komentář zní poněkud negativně, tak jsem se často bavil a za přechod k vážnější notě jsem opravdu rád. A co se týče efektů, tak se mi nezdá, že by seriál měl nějakou vážnější konkurenci.

plakát

Agenti S.H.I.E.L.D. - Série 2 (2014) (série) 

Je poznat, že seriálu narostlo sebevědomí a ví, co chce vyprávět. Osobně jsem napočítal pouze jeden jediný horší díl. Pomalu si už začíná hrát jenom na vlastním území, naštěstí ale má k dispozici pár trumfů, které dokáže vynést uváženě i s potřebnou efektivitou a efektností. Ubývá i prkennosti některých herců. Zatím se pro mě jedná o nejlepší sérii, hlavně díky parádní dějové lince s Inhumans.

plakát

Agenti S.H.I.E.L.D. - Série 1 (2013) (série) 

Dlouho se seriál hledal a tomu odpovídalo i kolísavá kvalita, a kdybych nebyl fanoušek MARVELu, tak si nejsem jistý, jestli bych měl dostatek trpělivosti. Už ale vím, proč tomu tak bylo a od jistého bodu se seriál rychle dokázal odrazit prakticky ode dna. Propojení s filmovým univerzem funguje a většinou nepůsobí nějak nepřirozeně. A jak je u MARVELu zvykem, zazní zde množství vtípků.

plakát

Borsalino (1970) 

Setkání pozdějších dvou velkých přátel má přesně ten nenapodobitelný starý feeling. A to je velice důležité, protože se od něho později odvíjí celý příběh, který se může, když to potřebuje, opřít o své dvě velké hvězdy v padnoucích oblecích a jejich společnou chemii. Tahle výpomoc je ale minimální, protože obstojí sám o sobě a může nabídnout vyváženou kombinaci vážnosti a drzosti i poctivou akci.