Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (3 956)

plakát

ABBA: Mamma Mia! Story (2008) (TV film) 

Složité hodnotit. Jako dokument to přináší tak 60% informací, které bych rád slyšel, na druhou stranu tam furt zní ABBA:-). Trochu mě překvapilo, že ve filmu MM! bylo tolik efektů resp. pozadí ... chvílemi jsem to poznal, ale tady to vypadá, že v Řecku celá skupinka nebyla snad ani jednou pohromadě... Samotný muzikálový příběh funguje díky nadčasovosti skladeb velmi provázaně. Rozhodně pobavil pohled do muzikálů v jazycích zemí, kde se hrál... vtipné a zároveň zajímavé z hlediska různého obsazení hlavní hrdinky:).

plakát

Abeceda (1969) (studentský film) 

Kdo dokáže za 4 minuty vytvořit takovou atmosféru a tak nehoráznou ujetárnu? Podle mě je jen jeden člověk, který je tohoto schopen.. smekám mistře....:o) Jak jsem později zjistil, vše je podle snu neteře Lynchovi manželky. Lynch dokáže z malého nápaadu vymyslet něco tak hrůzostrašného až to nahání husí kůži.

plakát

Absolutní moc (1997) 

Z posledních filmů Clinta Eastwooda je cítit dospělost, rozvaha a velmi dobré dávkování emocí. Bohužel Absolutní moc může na většinu zmíněného zapomenout a jde pouze o obyčejný krimi snímek, v kterém je lupič náhodou během loupeže svědkem zločinu a ten mu nedá spát... Eastwood je tradičně silný herec, ale příliš to nestačí, protože i slušný příběh je využit velmi obyčejně a nezajímavě. V dobrém hereckém obsazení se tak projevují zkušenosti, ale tempo i děj filmu jsou daleko za očekáváním.

plakát

Absurdistán (2006) 

Úžasná komedie s milionem a jedním dalším vtípkem, který rozesměje každého kdo se nebude snažit tvářit vážně a dovolí Idiocracy nebýt trapnou komedií, ale jen komedií. Luke Wilson společně se scénáristy vládne celé komedii pevnou rukou. je to prostě super a hromada vtípků a alegorií na reklamy a nesmysly okolo naší civilizace vás prostě musí rozesmát minimálně každou desetiminutovku. Některé vtípky jsou trochu trapnější a lacinější, ale nic to na celkové vtipnosti neubírá pokud nejste proti podobnému humoru nějak očkovaní.

plakát

...a Bůh stvořil ženu (1956) 

Průměrný snímek, který na jednu ženu hledí s velkým opovržením a dosouzením celé její povahy, která ji odsuzuje k chování náležící spíše lehkým ženám než krasavicím na úrovni. Film dává všechny ženy do jednoho pytle a to se mi moc nelíbí hlavně. Každá žena je jiná a proto je Bůh stvořil ne proto, aby sváděli muže, nedokázali porozumět a ovládnout své city a nebo dokonce se chovali jako zvířata. Vše je rozděleno na chytré postavy, které jsou částečně nad věcí, ale čas od času podlehnou kráse BB a na ty tupé postavy, které přehlíží jaká ve skutečnosti je a vidí ji očima zamilovaných. Filmařsky nejde o nic převratné a udivujícího, avšak mě překvapila jasná snaha tvůrců vyhnout se erotickým scénám a ponechat všechen děj v rámci slušnosti a erotiku nechat mimo obraz.

plakát

Ace Ventura: Zvířecí detektiv (1994) 

Jim Carrey ve své výborné komedii. Jeho obličej mě nutí se smát jak jen to jde :) jeho skvělé grimasy nemají chybu!!! Film stojící na něm... Bez něj by nebyl Ace Ventura... a jeho zvířátka ;-)

plakát

Adaptace (2002) 

Zvláštní, ikdyž velmi zajímavý film. Dějové linie se tu střídají stejně rychle jako přichází jeden z bratrů Kaufmanů s nápady do svého scénáře. Film sleduje scénáristickou dvojci a dějovou linii spisovatelky píšící knihu, podle které jeden z bratrů vymýšlí scénář. odskoky do hlubší minulosti někdy se šokujícími srážkami prospívají příběhu. Musím se zastavit u geniálních srážek aut, které jsou ve filmu 2-3. Naprosto mě pokaždé dostali. Nechápu jak to tak věrohodně někdo natočil :-) . Jinak herecké výkony jsou moc dobré, ale film mě chvílemi uspával a nudil. Proto musím dát slabší 4*.

plakát

Addamsova rodina (1991) 

Hromada morbidního humoru, skvěle obsazené postavy a hromada zábavy. Barry Sonnenfeld ještě v době, kdy dokázal odhadnout strop trapnosti a plně se oddat rodinné zábavě. Těžko věřit, že to je jeho debut a přitom tak skvostné obsazení a skvěle zvládnutá látka.

plakát

Adéla ještě nevečeřela (1978) 

Nechápu jak se mi tento film může líbit stále dokola. Je v něm nějaké neznámé kouzlo. Z každého záběru jde vůně zvláštní doby. Lehce smíchaná 20-30.léta a lehký postupný zásah "moderní" techniky. Geniální herci své doby Rudolf Hrušinský, Miloš Kopecký, Naďa Konvalinková a další .... Celé pod taktovkou Mistra mistrů Oldřicha Lipského. Úžasné dílo!!