Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (3 822)

plakát

Staříci (2019) 

Je jedině dobře, že tvůrci nesklouzli k zařazení komediálních prvků a nenatočili tragikomedii. Neříkám, že by to nemohlo fungovat, ale rozhodně by tím utrpěl jinak dobrý dramatický příběh. Navzdory tomu, že má tento počin pomalé tempo, tak nenudí, protože když už by nic jiného, tak určitě sledování hereckého představení J. Schmitzera a L. Mrkvičky stojí za to. Škoda, že závěrečná scéna nebyla ztvárněna naturalisticky, domnívám se, že by to zvýšilo prožitek z filmu.

plakát

Zlomené kopí (1954) 

Po příběhové stránce se jedná o velmi zajímavý počin, který není několikátým derivátem něčeho, co jsme již nespočetněkrát viděli. Nad tím vším ještě vyčnívá výkon Spencer Tracyho, který je také důvodem, proč dávám plný počet hvězdiček.

plakát

Pod vodou (2020) 

Připomínalo mi to skoro Vetřelce pod vodou. Snímek je dobrou jednohubkou, v níž stojí za pozornost Kristen Stewart a Vincent Cassel.

plakát

Trabantem do posledního dechu (2016) 

Tato výprava má od začátku spád. Tolik karambólů a poruch, to tu snad ještě nebylo. Kořením je také přítomnost handicapované slečny a jejího parťáka či Přibáňova přítelkyně, jež si osedlala mašinu. Netradiční závěr také potěšil pro svoji odlišnost.

plakát

Trabantem tam a zase zpátky (2019) 

Chtě nechtě, trabantí série je už kult a možná, že i udává směr jiným cestopisům. Po zhlédnutí Vandráků jsem měl chvíli problém si opět (po letech) zvyknout na styl Dana Přibáně, ale od přejezdu hor a problémem s zaplavenou cestou, jsem již sledoval závěrečný snímek "žlutého cirkusu" se zaujetím. Finále za tónů upravené Smetanovy hudby potěšil.

plakát

Vandráci - Epizoda 8 (2018) (epizoda) 

Závěrečná epizoda se povedla. Domácí pálenka z agáve, výlet na koních za motýly Monarchy, výstup na sopku do výšky přes 4000 m. a rozloučení krátkým sestřihem z předešlých částí.

plakát

Vandráci - Epizoda 7 (2018) (epizoda) 

Návštěva lakandonského posledního náčelníka a opět vstřícnost obyčejných lidí.

plakát

Vandráci - Epizoda 6 (2018) (epizoda) 

Mexiko, fotografie špinavé šmouhy a ve výsledku z toho na displeji foťáku malba, noc zaznamenaná kamerou s nočním viděním a očistný rituál.

plakát

Vandráci - Epizoda 5 (2018) (epizoda) 

Guatemala a každý vlastní cestou, to je příjemné oživení.

plakát

Vandráci - Epizoda 4 (2018) (epizoda) 

Spoilery ..... Za Lady Karneval od Gotta, Salvadoranku, co studovala v Ostravě a mluvila česky a za mrtvolu se spoutanýma rukama s prostřelenou hlavou u silnice dávám 5*.