Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (3 822)

plakát

Zpět k pramenům (2005) (seriál) 

Přichází na svět a nemá viny. Zvolna se rozlévá do krajiny. Matkou je mu Zem, po které zvolna stéká. Rodí se jako pramen a umírá jak řeka. Originální cyklus, který má tu vlastnost, že diváka nejen v mnohém poučí, ale také mu dá odpočinout a navodí jakousi pohodovou náladu. To i díky průvodci pořadu, Luďku Munzarovi a jeho charismatickému hlasu i příjemnému slovu. Záběry na krajinu a vodní toky lahodí oku i duši. Úvodní píseň skvěle doplňuje jednotlivé scény a celkově atmosféru tohoto počinu. Čistou mysl a nezkalený pramen. Pojďte s námi prodírat se houštinami, brodit se potoky, zdolávat bažiny. Vydejme se tou pradávnou cestou člověka, který, když osídloval zemi, postupoval proti toku řek. Začněme u soutoku, kde řeka ztrácí své jméno a zaniká, a vystoupejme až tam, kde se řeka rodí. Pojďte s námi k místům, která byla odpradávna opatrována a uctívána, a podívejme se, jaká jsou dnes. Pojďte s námi zpět k pramenům.

plakát

Krajinou domova - Divoké Jeseníky (2014) (epizoda) 

Už jen za ty krásné záběry na přírodu stojí za to se na tento díl podívat. Za přínosné informace se sluší přihodit pátou hvězdičku. K Jeseníkům mám navíc osobní vztah, takže s hodnocením naváhám.

plakát

Sever - Jenom vítr (2019) (epizoda) 

Konec nekonec, resp. netradiční ukončení v rámci české seriálové (ale asi i filmové) krimi tvorby. Bohuźel i takto to na světě chodí.

plakát

Lajna - Čevabčiči (2019) (epizoda) 

Zatím suverénně nejlepší epizoda druhé sezóny. Tentokrát to již mělo správné grády, vtip, více hokeje a rozehrané zápletky dále dobře rozvinuty. Určitě díl za 5*.

plakát

Svědkyně (1991) (TV film) 

Duo Somr-Bohdalová nemá chybu, ale stejně dobrý je i Preiss s Freimanovou. Několik scén je opravdu vtipných a námět sám o sobě přislibuje dobrou podívanou, což se také naplňuje.

plakát

100 dní v Palermu (1984) 

Násilné scény na rok vzniku velmi dobré, působivé a skvělý Lino Ventura v hlavní roli. Lepší 3*.

plakát

Máří Magdaléna (2018) 

Po dokoukání filmu jsem se nemohl ubránit pocitu, že Phoenix měl Ježíše ztvárnit o 10 let dříve, kdy sám byl v bájném Kristově věku. Ne, že by zde vypadal staře, ale jako celkem čerstvý třicátník už prostě ne. Jinak samotný film se podle mého povedl.