Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené seriály (9)

M*A*S*H

M*A*S*H (1972)

Dlouho jsem otálel s komentářem - nevěděl jsem, co k tomuto seriálu napsat. Nevím, zda zvolit krátkou variantu a jen napsat "Pro mě nejlepší seriál, co kdy byl natočen", anebo se rozepsat o tom, jak jsem si postavy a celý seriál zamiloval, zamiloval jsem si seriál jako celek a zamiloval jsem si i každou postavu zvlášť: Hawkeye je vtipný i vážný s jeho typickým pohledem na svět okolo, ale na druhou stranu s vytříbeným humorem. Trapper John a později B.J. oba jiní a přesto hodně podobní. Výborně se dopňují s Hawkeyem. A oba si vytvoří s Hawkeyem silné přátelské pouto. A těch vtípků, co provedou ... Klinger "blázen" ? nikdy !! Jeho laskavá gesta pro všechny okolo mi místy až vyrazila dech. Zkrátka dobrý kamarád a pro přítele by udělal cokoliv. Margaret "šťabajzna" Houlihanová Zvenku tvrdý voják a uvnitř křehká žena. Radar který přišel jako malé dítě a odešel jako muž. Charles Emerson Winchester III zpočátku nepříjemný, ale postupem času se i Chuck stal stavebním kamenem party 4077 a i já jsem ho měl nakonec rád. Frank "kuní ksicht" Burns když se zpětně zamyslím, tak Frank to opravdu neměl jednoduché - všemi nenáviděn a terč kanadských žertíků. Ale byl stále svůj. Velící důstojníci Henry Blake jako první, roztržitý, přátelský a laskavý. Toho musel mít rád každý. Sherman Potter moudrý a zkušený muž s jemným humorem, který držel otěže vedení "blázince" 4077 ve svých rukou pro diváky nejlépe jak jen jsme si mohli přát. otec Mulcahy nejodvážnější člen party a vždy s vlídným slovem či radou. A i další Igor z kuchyně, sestry, seržant Rizo, psychiatr Sidney Freedman, zkrátka každý měl své platné místo. Seriál ukázal těžkosti a nesmyslnost války s nadsázkou a humorem sobě vlastní. M*A*S*H 4077 je legendou a toto postavení podle mého názoru tomuto seriálu už nikdy nikdo nevezme. Toto je jedno z mála děl, kde bych potřeboval alespoň 6 hvězd pro hodnocení.

Podfukáři

Podfukáři (2004)

Velice inteligentní, originální a zábavný seriál, kterých je opravdu minimum. Jeden z mých nejoblíbenějších seriálů vůbec. Tolik zvratů v ději, tolik plánování i nejmenších detailů ... já to hltal od první do poslední série, každý díl, prostě skvělé. Tým podfukářů je jedna rodina a tak se i k sobě chovají. Prostě dokonalé ve všech ohledech. Obměna týmu nevadí, ale já osobně jsem měl radši původní sestavu s Dannym a krásnou Stacey. A pamatujte: Poctivého člověka neobereš

Simpsonovi

Simpsonovi (1989)

S touto žlutou rodinkou jsem vyrůstal a není divu, že jsem si je zamiloval, že se stali fenoménem a jedním z nejlepších seriálů vůbec. A jako plus je u Simpsnů i český dabing, který se rozhodně řadí k tomu nejlepšímu v české dabérské tvorbě. 6z5* :)

Farscape

Farscape (1999)

Můj nejoblíbenější sci-fi seriál, který jsem si prostě oblíbil a tohle už nic nezmění. Pro fandy sci-fi povinnost!

Červený trpaslík

Červený trpaslík (1988)

Legenda, kult, uragán vtipných a nezapomenutelných hlášek. Stále baví masy lidí a fanoušků po celém světě je nespočetně. Díky trpaslíkovi jsem přišel na chuť britskému humoru a za to jsem velmi rád. Jisté místo v mém srdci bude mít neustále i když s přibývajícími roky (možná i rozumem :D ) a možná i díky tomu, že jsem každý díl viděl mnohokrát se mi při tomto posledním shlédnutí seriálui místy něco nelíbilo, ale asi je to jen okoukaností. Až si Red Dwarfa pustím za pár let (zvětším interval po jaké době na seriál koukám), tak se jistě budu nesmírně bavit jako vždy :)

Dr. House

Dr. House (2004)

Tak a je konec, možná, že ne definitivní, ale na nějaký delší čas určitě. Když se tak podívám zpětně, tak dr. House je seriál, se kterým jsem prožil opravdu těch 7-8 let ... jako jeden z mála seriálů (a hlavně byl mezi prvními a asi nejdelší zatím), na které jsem se díval prakticky od začátku až do dnešního konce. Každý týden čekal na nový díl, nadával na pauzy mezi jarem a podzimem, na pauzy mezi sériemi na scénáristickou stávku ... když matně zavzpomínám, tak jsem ani nečekal, že se ze svérázného doktora stane takový fenomén. i přes mé počáteční rozpaky mě ale seriál chytnul a už nepustil. Sice mu nedám plný počet * tady na čsfd, protože, já ani nevím proč, ale prostě nemůžu. Ale i tak to je jeden z nejlepších seriálů, neříkám v historii, ale v současnosti určitě. Momentálně nastává léto a to je vždy chudé na seriály, ale na podzim určitě pocítím tu díru, že mi každý týden něco chybí :( a nejhorší je, že nevím čím bych tu díru zaplnil :( Nezbývá než poděkovat té téměř 1000 lidí, kteří na seriálu spolupracovali a jít dál ... Díky.

Hra o trůny

Hra o trůny (2011)

Začnete se dívat a seriál Vás pohltí a nepřestanete dokud to nedokoukáte celé. Parádní práce.

Zaklínač

Zaklínač (2002)

Celkově parádní dílo. Určitě mohlo být lepší a více těžit z knižní předlohy, ale i tak klobouk dolů před poláky. Obecně fantasy moc nemusím, ale ze Zaklínače jsem byl nadšen hned od začátku.